Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Ford Transit Custom «σέρνει τον χορό» στις πωλήσεις των Μεσαίων Vans

23.185 Επισκέψεις στο άρθρο
Το νέο Ford Transit Custom «σέρνει τον χορό» στις πωλήσεις των Μεσαίων Vans

Το νέο Ford Transit Custom «σέρνει τον χορό» στις πωλήσεις των Μεσαίων Vans

  • Το νέο Ford Transit Custom «σέρνει τον χορό» στις πωλήσεις των Μεσαίων Vans
  • Το νέο Ford Transit Custom «σέρνει τον χορό» στις πωλήσεις των Μεσαίων Vans

- Υποχωρούν οι πωλήσεις των Μεσαίων Vans στο 5μηνο (-11,8%)
- Είναι η 3η πιο εμπορική κατηγορία πίσω από τα Μικρά Vans & τα Pick-Ups
- To Mercedes-Benz Vito έχει αυξήσει τις πωλήσεις του κατά 218%!
- Στην κορυφή το –νέο- Ford Transit Custom (όπως και στην ΕΕ)

Υποχωρούν οι πωλήσεις των Μεσαίων Vans στο 5μηνο (-11,8%)

Τα Μεσαία Vans αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές υποκατηγορίες ελαφρών επαγγελματικών καλύπτοντας με άνεση μια τεράστια γκάμα εφαρμογών, τόσο εντός όσο και εκτός των σύγχρονων μεγαλουπόλεων.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου του 2024, οι συνολικές 434 νέες ταξινομήσεις της κατηγορίας είναι κατά 11,8% λιγότερες έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος ενώ, κατά ήταν μειωμένες κατά 26,4% και μέσα στον Μάιο (92 μονάδες έναντι 126 για το 2023.

Είναι η 3η πιο εμπορική κατηγορία πίσω από τα Μικρά Vans & τα Pick-Ups

Στην παρούσα φάση, τα Μεσαία Vans αποτελούν την 3η κατά σειρά πιο εμπορική κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών στην Ελλάδα (μερίδιο 10,6%) πίσω από τα Pick-Ups (40,8%) και τα Μικρά Vans (29%), με μικρή διαφορά από τα Μεγάλα Vans (10,6%) και τα Mini Vans που ακολουθούν (7,8%).

To Mercedes-Benz Vito έχει αυξήσει τις πωλήσεις του κατά 218%!

Παρά το γεγονός ότι η κατηγορία εμφανίζει σαφή μείωση πωλήσεων (όπως και το σύνολο της αγοράς) μέσα στο 2024, υπάρχουν συγκεκριμένα μοντέλα που έχουν καταφέρει να… κλέψουν τις εντυπώσεις μέσα στο 5μην.

 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νέου Mercedes-Benz Vito (+218,2%) και του VW Transporter (+71,4%), τα οποία εμφανίζουν και την υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση πωλήσεων στην Ελλάδα. Στους αντίποδες συναντάμε το Nissan Primastar (-70,4%) και το Peugeot Expert (-60%) που βλέπουν τις πωλήσεις τους (για διάφορους λόγους) να κατακρημνίζονται.

Στην κορυφή το –νέο- Ford Transit Custom (όπως και στην ΕΕ)

Καταγράφοντας τις περισσότερες (31 μονάδες) νέες ταξινομήσεις στην κατηγορία μέσα στον Μάιο, το Ford Transit Custom, προσπέρασε το Opel Vivaro στη λίστα με τα πιο εμπορικά Μεσαία Vans στην Ελλάδα για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου, με τον εκπρόσωπο της Opel να ακολουθεί με 25 νέες ταξινομήσεις μέσα στον Μάιο.

 

Η νέα γενιά του Μεσαίου Van της Ford Pro είναι και το πιο εμπορικό μοντέλο στην κατηγορία του και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο για το 2023 όσο και μέσα στο 2024.

 

Η κορυφαία σε πωλήσεις 5άδα της κατηγορίας συμπληρώνεται από τα Peugeot Expert (-60%), VW Transporter (+71,4%) και Mercedes-Benz Vito (+218,2%).

Συνέχεια του άρθρου >>>