Η νέα επετειακή έκδοση του DAF XF θα είναι διαθέσιμη σε μόνο 250 οχήματα με τρεις χαρακτηριστικούς χρωματισμούς.

To ειδικό λογότυπο για τα 90 χρόνια ιστορίας της DAF απαντάται σε πολλά σημεία τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού των επετειακών εκδόσεων…

… ενώ εντός της καμπίνας Super Space Cab έχει προβλεφθεί ένα κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας.

Παράλληλα, όλες οι εκδόσεις θα φέρουν ειδική πλακέτα με την αρίθμηση τους από το Νο1 έως το Νο 250.

Συλλεκτική έκδοση του DAF XF

Το «International Truck of the Year» για το 2018, το DAF XF, αναμένεται να παραχθεί σε μόλις 250 οχήματα της επετειακής – συλλεκτικής έκδοσης «90th Anniversary Edition»!

 
Με αφορμή τα 90 έτη που συμπληρώνονται φέτος από το 1928, όταν και τα αδέλφια Hub και Wim van Doorne ίδρυσαν την εταιρεία DAF Trucks, η ολλανδική εταιρεία κατασκευής βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, μέλος του Ομίλου PACCAR, αποφάσισε να λανσάρει μια συλλεκτική – επετειακή έκδοση του κορυφαίου εκπροσώπου της στα μεγάλα φορτηγά.
Ο λόγος για τη νέα γενιά του DAF XF, το οποίο μαζί με τη σειρά CF, απέσπασαν πρόσφατα τον τίτλο του «International Truck of the Year» για το 2018.
Όπως αναφέρουμε και στο εισαγωγικό, μόλις 250 οχήματα της συλλεκτικής έκδοσης «XF 90th Anniversary Edition» πρόκειται να παραχθούν με το καθένα εξ αυτών να αποτελεί ένα πραγματικό… κόσμημα.
Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω εκδόσεις θα αφορούν σε τράκτορες 4x2 για τις διάφορες αγορές της ΕΕ και 6x2 για τις αγορές της Μ. Βρετανίας και της Ιρλανδίας, με την κορυφαία σε διαστάσεις και ανέσεις καμπίνα της DAF (Super Space Cab) να είναι διαθέσιμη σε τρεις αποχρώσεις (κόκκινο «Rouge Flamme», μπλέ «Jamaica Blue» και μαύρο «Anniversary Black»). Παράλληλα, τα εν λόγω οχήματα θα εφοδιάζονται με την έκδοση των 530 ίππων του πετρελαιοκινητήρα PACCAR MX-13.
Σε ότι αφορά στο εξωτερικό της καμπίνας, οι επετειακές εκδόσεις του DAF XF θα διακρίνονται για το ειδικό λογότυπο στο εμπρός, τα πλαϊνά και το πίσω τμήμα της καμπίνας ενώ επιπλέον στοιχεία του βασικού εξοπλισμού των οχημάτων θα αποτελούν τα φωτιστικά σώματα LED, τα φωτιστικά σώματα «Skylight» στην οροφή της καμπίνας, οι προβολείς ομίχλης, τα πολλαπλά αεροδυναμικά βοηθήματα και φυσικά οι ζάντες αλουμινίου της Alcoa.
Στο εσωτερικό έχει επιλεγεί το κορυφαίο πακέτο εξοπλισμού «Exclusive» με έξτρα… πινελιές όπως η ύπαρξη του ανάγλυφου λογότυπου για τα 90 χρόνια ιστορίας της εταιρείας στα προσκέφαλα του δερμάτινου σαλονιού, το εσωτερικό των θυρών καθώς κ.α. Η εκτεταμένη χρήση επενδύσεων από δέρμα είναι δεδομένη στο εσωτερικό της καμπίνας Super Space Cab ενώ στον εξοπλισμό των οχημάτων θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στοιχεία όπως το σύστημα κλιματισμού «Climate Control», ο φούρνος μικροκυμάτων, το ψυγείο κάτω από το κρεβάτι, και το αντικλεπτικό σύστημα «DAF Night Lock».
Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης κάποιας εκ των 250 εκδόσεων «XF 90th Anniversary Edition» που θα παραχθούν, θα λάβει και μια σειρά από επιπλέον αναμνηστικά δώρα που περιλαμβάνουν δερμάτινη τσάντα ταξιδιού, δερμάτινο μπουφάν, στυλό «DAF Waterman» σε δερμάτινη θήκη, δερμάτινο πορτοφόλι καθώς και ένα ειδικό σκίτσο που έχει επιμεληθεί ο αρχισχεδιαστής της εταιρείας, Bart van Lotringen.
 

 

ΔΙΕΘΝΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

DAF - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ