ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Φορτηγό της Χρονιάς 2019 είχε ψηφιστεί το F-MAX, η ναυαρχίδα της Ford Trucks.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του 4x2 τράκτορα είναι ο 13λιτρος κινητήρας των 500 ίππων.

Εργονομική και ευρύχωρη η επίπεδη καμπίνα του Ford F-MAX.

To F-MAX της Ford Trucks

38.765 Επισκέψεις στο άρθρο (22/9/2021)

Βραβευμένο ως «Φορτηγό της Χρονιάς 2019», η ναυαρχίδα της Ford Trucks, το F-MAX, είναι ένας εντυπωσιακός τράκτορας πλάτους 2,5 μέτρων (2.540 χλστ. για την ακρίβεια), που διαθέτει μια επίπεδη καμπίνα και μια άκρως «ψαρωτική» σχεδίαση που αντλεί έμπνευση από το αμερικάνικο pick-up, Ford F-150.


Ένα από τα πλεονεκτήματα του 4x2 τράκτορα είναι ο 13λιτρος κινητήρας των 500 ίππων.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του 4x2 τράκτορα είναι ο 13λιτρος κινητήρας των 500 ίππων.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 Ο τράκτορας έχει μήκος 5.925 χλστ. και ύψος 3.918 χλστ., με το μεταξόνιο να εκτείνεται στα 3.600 χλστ. και τους προβόλους να έχουν μήκος εμπρός - πίσω 1.450 χλστ. και 875 χλστ., αντίστοιχα. Ο εμπρόσθιος άξονας μπορεί να δεχθεί φορτία 7.100 κιλών και ο οπίσθιος 11.500 κιλών, με το μεικτού βάρους φορτηγό των 44 τόνων να έχει απόβαρο 7.908 κιλών.

Εργονομική και ευρύχωρη η επίπεδη καμπίνα του Ford F-MAX.

Εργονομική και ευρύχωρη η επίπεδη καμπίνα του Ford F-MAX.

 
Ford F-MAX: Ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο (+vid)
 
Ιδιαίτερα προσεγμένη είναι η εικόνα του εσωτερικού, με την καμπίνα να είναι καλοφτιαγμένη, εργονομική και πλούσια εξοπλισμένη, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στους χώρους μικροαντικειμένων, αλλά και στην περιοχή ανάπαυσης του οδηγού. Προαιρετικά, στον πίνακα οργάνων υπάρχει μια ψηφιακή οθόνη 8 ιντσών, όπου εμφανίζονται πλήθος ενδείξεων. Στην κεντρική κονσόλα, συναντάμε μια δεύτερη οθόνη διαμέτρου 7,2 ιντσών, όπου εμφανίζονται οι ενδείξεις του συστήματος infotainment.
 
Υπεύθυνος για την κίνηση του 4x2 φορτηγού, είναι ο Ecotorq κινητήρας των 12,7 λίτρων, ο οποίος πληροί τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6D. Το μηχανικό σύνολο αποδίδει ισχύ 500 ίππων μεταξύ 1.400 και 1.850 σ.α.λ., με τη μέγιστη ροπή να είναι της τάξης των 2.500 Nm, ενώ συνεργάζεται με 12άρι κιβώτιο προέλευσης ZF.
 
Αξίζει να αναφερθεί, πως πρόσφατα η Ford Trucks παρουσίασε δύο νέες εκδόσεις του τράκτορά της, τις F-MAX Blackline και F-MAX L, εμπλουτίζοντας παράλληλα τον εξοπλισμό και τις επιλογές που προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές του.
 
Διαβάστε περισσότερα για τα αναβαθμισμένα F-MΑΧ
 
Αναλυτικότερα, το νέο F-MAX Blackline θα κατασκευαστεί σε μόλις 250 αντίτυπα, κάθε ένα από τα οποία θα φέρει έναν ειδικό σειριακό αριθμό και το σχετικό έμβλημα στην πόρτα του. Όλα τα φορτηγά θα έχουν την ασημί «moondust» απόχρωση, με μπλε και μαύρες ρίγες, με τα LED φωτιστικά σώματα, τους τροχούς και τους καθρέπτες να είναι επίσης μαύρα. Στο πολυτελές εσωτερικό, η μαύρη-μπλε λογική συνεχίζεται στα καθίσματα, στο δερμάτινο τιμόνι και στους αποθηκευτικούς χώρους στο άνω τμήμα της καμπίνας, όπως και στον χώρο ανάπαυσης του οδηγού. Παράλληλα, η Ford Trucks λανσάρει και το νέο F-MAX L, του οποίου το μεταξόνιο έχει επιμηκυνθεί και πλέον φτάνει στα 3.750 χλστ. Επιπροσθέτως, η εταιρεία τοποθέτησε ένα ντεπόζιτο 1.350 λίτρων, το οποίο είναι μεγαλύτερο κατά 300 λίτρα από τις συμβατικές εκδόσεις του F-MAX, γεγονός που επιτρέπει στο φορτηγό να έχει αυτονομία έως και 5.000 χλμ. Ωστόσο, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το F-MAX L και με το κανονικό ντεπόζιτο των 1.050 λίτρων.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »