Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Σας παρουσιάζουμε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη αγορά φορτηγών.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σας παρουσιάζουμε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη αγορά φορτηγών.

Tα καλύτερα Φορτηγά: Top 10 αγοράς!

35.463 Επισκέψεις στο άρθρο (29/12/2021)

Δείτε ένα μεγάλο αφιέρωμα με ό,τι πιο ασφαλές, άνετο και «καθαρό» έχει να επιδείξει η αυτοκινητοβιομηχανία στην αγορά των μεσαίων και βαρέων φορτηγών, οχήματα που ικανοποιούν απόλυτα τις αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οτιδήποτε και να παραχθεί -σε κάθε γωνία του κόσμου- πρέπει να μεταφερθεί από το εργοστάσιο προς τον τελικό καταναλωτή. Κομβικό ρόλο στην αλυσίδα των λεγόμενων «συνδυασμένων μεταφορών» παίζουν οι οδικές μεταφορές, παίρνοντας συχνά τη «σκυτάλη» από πλοία, αεροπλάνα και τρένα, με τις μεταφορές μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων να πραγματοποιούνται από φορτηγά, τα οποία τροφοδοτούν τα κέντρα αποθήκευσης και διαμετακόμισης όλου του πλανήτη.

Ασφάλεια, άνεση και χαμηλές εκπομπές ρύπων. Αυτό είναι το τρίπτυχο της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας (και) στα φορτηγά.

Ασφάλεια, άνεση και χαμηλές εκπομπές ρύπων. Αυτό είναι το τρίπτυχο της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας (και) στα φορτηγά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Από εκεί -και ανάλογα με την περίσταση- στο «παιχνίδι» μπαίνουν και τα μικρότερα μέσα –τα van και τα πιο ελαφρά φορτηγά- τα οποία αναλαμβάνουν τη διανομή των αγαθών στα αστικά κέντρα, διεκπεραιώνοντας τα λεγόμενα «last mile» logistics.
 
Ασπρόπυργος: Το κέντρο logistics της Ελλάδας
 
Σε ό,τι αφορά στα φορτηγά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες καθοδηγούμενες από το κλίμα της εποχής -που απαιτεί ασφαλείς, «καθαρές» μεταφορές- έχουν επιδοθεί σε ένα «ράλι» άνευ προηγουμένου, προκειμένου να λανσάρουν σύγχρονα οχήματα, τα οποία θα ρυπαίνουν (από λιγότερο έως καθόλου) το περιβάλλον, θα προσφέρουν υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας στους οδηγούς τους, «φροντίζοντας» παράλληλα και τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.
 
Έχουμε λοιπόν -κατόπιν υποδείξεων - απαιτήσεων και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας- τελευταίας γενιάς φορτηγά με σύγχρονους κινητήρες, οι οποίοι είναι την ίδια στιγμή πιο αποδοτικοί αλλά και πιο «πράσινοι», εξυπηρετώντας τις ανάγκες της σύγχρονης εφοδιαστικής αλυσίδας, οι απαιτήσεις της οποίας -ειδικά στην περίοδο της πανδημίας- έχουν απογειωθεί. Παράλληλα, τα συστήματα που βοηθούν τους οδηγούς (αλλά και τους διαχειριστές στόλων) στο έργο τους, έχουν πραγματικά «ξεφύγει», σε βαθμό που κάνουν τα παλαιότερα οχήματα να δείχνουν «πρωτόγονα».
 
Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα φορτηγά χαμηλών και μηδενικών ρύπων, με την ηλεκτροκίνηση να κερδίζει συνεχώς έδαφος και τις εταιρείες να παρουσιάζουν η μία μετά την άλλη τις σχετικές προτάσεις τους σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Από κοντά ακολουθεί και η υδρογονοκίνηση, με τα φορτηγά κυψελών καυσίμου να εξασφαλίζουν μεγαλύτερες αυτονομίες και να επιδεικνύουν μικρούς χρόνους ανεφοδιασμού με καύσιμο. Συνέχεια του άρθρου >>>