Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Με βάση τις συντεταγμένες GPS του Volkswagen Crafter, οι τσάντες που περιέχουν τα δέματα που πρέπει να παραδοθούν σε κοντινή απόσταση εμφανίζονται στο σύστημα ψυχαγωγίας του Van και σε μια φορητή συσκευή.

Στόχος είναι να εξοικονομηθεί ο χρόνος που διαφορετικά θα αφιερωνόταν στην αναζήτηση δεμάτων σε κάθε μία διεύθυνση παράδοσης.

Ταχύτερες διανομές από τη Volkswagen!

3.260 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2021)

Την επιτάχυνση των διανομών και την απλούστευση της δουλειάς του οδηγού, επιχειρεί η VW Commercial Vehicles, βοηθώντας το προσωπικό παράδοσης να οργανώσει καλύτερο το χώρο φόρτωσης των οχημάτων της.

Η Volkswagen Commercial Vehicles σε συνεργασία με την εταιρεία logistics, Hermes, προσπαθεί να υποστηρίξει το προσωπικό παράδοσης δεμάτων, παρέχοντας καινοτόμα συστήματα βοήθειας στα Volkswagen Transporter και Crafter, τα οποία λειτουργούν ως Van διανομών. Το παραπάνω ήρθε ως ανάγκη, καθώς η βιομηχανία αντιμετωπίζει το ερώτημα πώς μπορεί να βελτιστοποιηθεί περαιτέρω η παράδοση δεμάτων σε πελάτες, μιας και πέρυσι υπολογίζεται πως στη Γερμανία παραδόθηκαν πάνω από 4 δις δέματα!
Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινά τώρα στη Βαυαρία και το «τρέχει» η start-up εταιρεία από το Μόναχο, Viscopic. Το λογισμικό που χρησιμοποιείται αρχικά μαθαίνει τις διαδρομές που πρέπει να ακολουθηθούν και στη συνέχεια ταξινομεί τα δέματα για τον επόμενο στάδιο σε λογική σειρά για φόρτωση, προκειμένου να εξοικονομήσει κουραστικό χρόνο αναζήτησης και ταξινόμησης κατά τη διαδρομή.
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να οργανωθούν καλά όταν ένας τριψήφιος αριθμός δεμάτων πρέπει να φορτωθεί το πολύ σε 18 τετραγωνικά μέτρα στο πίσω μέρος ενός Volkswagen Crafter. «Αρχικά χωρίσαμε τη μεγάλη ποσότητα φορτίου σε μικρά τμήματα, τα οποία μπαίνουν σε καλάθια», εξηγεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της Viscopic, Felix Meißgeier. Αυτές οι σακούλες σε σχήμα κουτιού αποθηκεύονται στη συνέχεια μέσα στο Crafter. «Ο βασικός παράγοντας εδώ είναι η σειρά. Επειδή οι διαδρομές παράδοσης ακολουθούν μια παρόμοια ακολουθία, οι σακούλες μπορούν επίσης να φορτωθούν ανάλογα», συμπλήρωσε ο κος Meißgeier.
Το πλεονέκτημα που έχει αυτό το σύστημα για τους οδηγούς, είναι πως όσο συνεχίζουν μπορούν να βλέπουν στη σχετική εφαρμογή στο κινητό τους, σε ποια σακούλα βρίσκεται το δέμα του επόμενου πελάτη. Με βάση τις συντεταγμένες GPS του Volkswagen Crafter, οι τσάντες που περιέχουν τα δέματα που πρέπει να παραδοθούν σε κοντινή απόσταση εμφανίζονται στο σύστημα ψυχαγωγίας του Van και σε μια φορητή συσκευή. Ο στόχος είναι να εξοικονομηθεί ο χρόνος που διαφορετικά θα αφιερωνόταν στην αναζήτηση δεμάτων σε κάθε μία διεύθυνση παράδοσης.
Ωστόσο, στόχος δεν είναι μόνο η εξοικονόμηση χρόνου, αλλά και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των οδηγών. «Η παράδοση δεμάτων είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά. Ειδικά, η κυκλοφορία εντός της πόλης απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση, είναι δύσκολο να βρεθούν μέρη για να σταματήσουμε τα μεγάλα οχήματά μας και ειδικά λόγω της πανδημίας και των σχετικών μέτρων ασφαλείας, η εργασία παράδοσης έχει γίνει ακόμη πιο περίπλοκη. Υπό το πρίσμα αυτό, έξυπνες λύσεις όπως αυτή για το τελευταίο μίλι είναι πολύ ενδιαφέρουσες για τους πελάτες μας στον τομέα των logistics», είπε σχετικά ο Artur Hasselbach, επικεφαλής του εγχειρήματος από την Volkswagen Commercial Vehicles.
Ο στόχος είναι μέχρι τα τέλη Μαρτίου να έχει δοκιμαστεί η αποδοχή του συστήματος και το κατά πόσο αυξάνει την αποδοτικότητα στην καθημερινή χρήση από διαφορετικούς οδηγούς σε μια τοποθεσία κοντά στο Άουγκσμπουργκ. «Εξετάζουμε εντατικά πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε περαιτέρω το έργο του προσωπικού παράδοσης σε αυτόν τον τομέα και έχουμε ήδη μια σειρά ψηφιακών εργαλείων σε χρήση. Ανυπομονούμε να δούμε ποια ευρήματα θα προσφέρει αυτή η δοκιμή», δήλωσε ο Marco Schlüter, Διευθύνων Σύμβουλος της Hermes Germany GmbH και μέλος της κριτικής επιτροπής του «Future Logistics Challenge», που τρέχουν από κοινού οι Hermes και Volkswagen Commercial Vehicles και το οποίο έχει ως στόχο την εξεύρεση των πιο ελπιδοφόρων λύσεων στους τομείς της εμπειρίας των οδηγών διανομών (Delivery Driver Experience) και των έξυπνων οχημάτων διανομών (Smart Delivery Vehicles).