Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το μεγαλύτερο ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο στην Ελλάδα!

1.621 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2024)
Το μεγαλύτερο ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο στην Ελλάδα!

Στη διαδρομή σου θα περάσεις από 15 διαφορετικές πόλεις, θα αφιερώσεις τουλάχιστον 10 ώρες στο τιμόνι και θα κάνεις περατζάδα από όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Τι θα πληρώσεις και πόσο θα ταλαιπωρηθείς;

Από τα σύνορα με… Τουρκία μέχρι την Καλαμάτα

Αν δεν έχεις ακούσει ξανά τους Κήπους Έβρου, το μόνο βέβαιο είναι πως αγνοείς το ένα μέρος της εξίσωσης που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη διαδρομή στην Ελλάδα. Το άλλο σκέλος είναι η Καλαμάτα. Κι εξηγούμαστε…
Στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία, λίγο μετά την Αλεξανδρούπολη, υπάρχει το χωριό Κήποι Έβρου, όπου τερματίζει η Εγνατία Οδός. Αν, λοιπόν, επιχειρήσει κάποιος να ξεκινήσει το ταξίδι του από εκεί με κατάληξη την Καλαμάτα, θα πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη διαδρομή σε αυτοκινητόδρομο στην Ελλάδα. Μια διαδρομή που θα απαιτήσει ούτε λίγο ούτε πολύ 10 ώρες διαρκούς οδήγησης.
 

Πάνω από 60 ευρώ, πάνω από 25 διόδια και πάνω από 1.000 χλμ.

Πώς πραγματοποιείται αυτό το ταξίδι συνεπώς; Μέσω της Εγνατίας Οδού, όπως προαναφέρθηκε, ξεκινάς από τον Έβρο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν διαδοχικά η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Αθήνας, η Αττική Οδός και η Αθηνών – Κορίνθου, μέχρι να φτάσεις στον τελευταίο αυτοκινητόδρομο της πορείας σου, την Κεντρικής Πελοποννήσου. Εκεί, περνώντας πλέον από Τρίπολη φτάνεις στην Καλαμάτα.
Και τι θα συναντήσεις στη διαδρομή; Για αρχή 26 διόδια, που θα σου στοιχίσουν 64,65 ευρώ, προκειμένου να διασχίσεις 1.062 χλμ! Όσο για τη διαδρομή, αυτή στο μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από έναν αυτοκινητόδρομο δυο κατευθύνσεων, με τουλάχιστον 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση – σε κάποια σημεία του φτάνει και τις 4 λωρίδες - και χτιστό διαχωριστικό διάζωμα στην μέση.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Μπορείς να πας αλλιώς;

Μπορείς και παραμπορείς, αλλά κερδισμένος δε θα… βγεις. Συγκεκριμένα μπορείς να πας από το ένα μέρος στο άλλο, μέσω Ιωαννίνων και Πάτρας, μόνο που θα πληρώσεις κάτι παραπάνω (69,35 ευρώ), θα οδηγήσεις κάτι παραπάνω (+ 6 λεπτά) και θα διανύσεις ένα επιπλέον χιλιόμετρο.