Στην άσφαλτο, το Fullback Cross διακρίνεται για την πολύ καλή ποιότητα κύλισης.

Εκτός δρόμου ωστόσο είναι στο στοιχείο του και θα ξεδιπλώσει τις μεγάλες αρετές του.

Οι μεγάλες γωνίες του αμαξώματος και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ευνοούν τις… αναρριχητικές ικανότητες του ιταλικού Pick-Up.

Μέσω ειδικών διακοπτών, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει το ESC, το LDW ή το κλείδωμα του πίσω διαφορικού.

Το σύστημα τετρακίνησης ελέγχεται από έναν περιστροφικό διακόπτη.

¶νετο, προβλέψιμο και πολιτισμένο παντού και πάντα!

Παρά το κομψό και δυναμικό «κοστούμι» του, το Fiat Fullback δεν παύει να είναι ένα σκληροτράχηλο όχημα που έχει εξελιχθεί για να ανταπεξέρχεται ακόμη και στις πιο έντονες καταπονήσεις, κινούμενο σε πάσης φύσεως διαδρομές.
Το στιβαρό πλαίσιο τύπου σκάλας, η ανεξάρτητη ανάρτηση με διπλά ψαλίδα, ελατήρια και αντιστρεπτική δοκό στον εμπρός άξονα και τα φύλλα σούστας στον πίσω αντίστοιχα, το καθιστούν προβλέψιμο στις αντιδράσεις του και «πειθήνιο» στις εντολές του οδηγού, ακόμη και στο όριο.
Το τιμόνι έχει καλή αίσθηση, αν και μάλλον λίγο αργό, τα φρένα ικανοποιούν απόλυτα με την ισχύ τους ενώ ηλεκτρονικά συστήματα όπως το ESC, το LDW (σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας) και η υποβοήθηση εκκίνησης σε σημεία με έντονη κλίση θα προσφέρουν μια σημαντική χείρα βοήθειας στον οδηγό.
Παράλληλα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως το σύστημα τετρακίνησης του Fiat Fullback είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη και μάλιστα φέρει ειδικές ρυθμίσεις αναλόγως των περιστάσεων.
Αναλυτικά, πέραν της μετάδοσης της κίνησης στους πίσω τροχούς (2H), αξίζει να αναφέρουμε τις εξής:
• «4H»: Επιλέξιμη σε ταχύτητες έως 100χλμ./ώρα, κατανέμει τη ροπή μεταξύ των δύο αξόνων μέσω ενός κεντρικού διαφορικού.
• «4HLC»: Με το κλείδωμα του κεντρικού διαφορικού (τύπου Torsen), η ροπή κατανέμεται ισόποσα μεταξύ των δύο αξόνων, βελτιώνοντας την πρόσφυση σε συνθήκες όπως το χιόνι, η άμμος ή το χώμα.
• «4LLC»: Με τον υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων (κοντές), επιτρέπεται η άνεση κίνηση σε ακραίες εκτός δρόμου συνθήκες όπως οι έντονα κεκλιμένες επιφάνειες, το βαθύ χιόνι, η λάσπη ή η άμμος.
Πέραν όμως όλων αυτών, ο οδηγός είναι σε θέση να κλειδώσει εφόσον το επιθυμεί και το πίσω διαφορικό (προαιρετικά στο πακέτο εξοπλισμού Techno) ενώ η κάμερα οπισθοπορείας θα διευκολύνει αφάνταστα τους χειρισμούς σε μικρούς χώρους δεδομένου ότι οι ενδείξεις της προβάλλονται στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων, βελτιώνοντας σημαντικά το οπτικό του πεδίο. 
Τέλος, χάρη στο σύστημα Trailer Stability Control (TSA), το Fiat Fullback είναι σε θέση να προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας κατά τη ρυμούλκηση φορτίων, διορθώνοντας όλα σχεδόν τα… ατοπήματα, ακόμη και του άπειρου οδηγού.
 

 

PICK-UP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Fiat - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ