Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Στην παρούσα φάση, το νέο Setra ComfortClass 500 θεωρείται ως το πιο προηγμένο τεχνολογικά τουριστικό λεωφορείο, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι έως και 59 επιβάτες στο εσωτερικό του απολαμβάνουν ένα από τα κορυφαία επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

Οι κινητήρες τεχνολογίας Euro6 με ισχύ έως και 476 ίππων

συνεργάζονται με τη νέα γενιά του προηγμένου κιβωτίου Powershift.

Setra ComfortClass 500

11.133 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2013)

Το Setra ComfortClass 500 είναι -κατά πολλούς- το πιο προηγμένο τεχνολογικά τουριστικό λεωφορείο στην παρούσα φάση και το επίπεδο άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει στους επιβαίνοντες σε αυτό είναι υπεράνω αρνητικής κριτικής. Παράλληλα, η σχεδίαση, η οδική συμπεριφορά και η εφαρμοσμένη –στα μηχανικά του μέρη- τεχνολογία θέτουν νέα πρότυπα στην κατηγορία.

Εκδόσεις: Τρία μήκη για έως και 59 επιβάτες
Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη νέα γενιά του ComfortClass 500, είναι η πλήρης αναβάθμιση της δομής και της σχεδίασης του αμαξώματος που, εκτός από την αισθητική άποψη, έχει επιφέρει αύξηση της δομικής ακαμψίας, μείωση του αεροδυναμικού συντελεστή κατά 20%(!) σε σχέση με τον προκάτοχο του και βελτίωση των χώρων στο εσωτερικό με παράλληλη μείωση του απόβαρου.
Το μήκος του αμαξώματος του ορίζεται στα 12,3, 13,1 και 13,9 μ. και στο εσωτερικό του είναι σε θέση να φιλοξενηθούν από 51- 59 επιβάτες, ανάλογα με τον τύπο των καθισμάτων.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως, σύντομα, η Setra θα προσφέρει και στην ελληνική αγορά εκδόσεις με διάταξη καθισμάτων ακόμα και 2+1 για όσους το επιθυμούν. Τέλος, ο χώρος για τις αποσκευές έχει όγκο από 9,7- 11,9 κ.μ.

Τεχνολογία: Τεχνολογική υπεροχή παντού…
Το Setra ComfortClass 500 είναι στην παρούσα φάση από τα πιο άρτια εξοπλισμένα οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Πέραν της δομικής ακαμψίας που έχει επιτευχθεί, η οποία μπορεί να προσφέρει τους ζωτικής σημασίας χώρους για τους επιβάτες ακόμη και στις πιο ακραίες περιπτώσεις ατυχημάτων, το γερμανικό τουριστικό λεωφορείο εφοδιάζεται με μια πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων που κυριολεκτικά μοιάζουν βγαλμένα από το μέλλον. Τα SPA (Lane Departure Warning), ART (Adaptive Cruise Control), ABA2 (Active Brake Assist 2) και ATAS (Attention Assist) αναλαμβάνουν να αποφορτίσουν σημαντικά το έργο του οδηγού και να του προσφέρουν τις απαιτούμενες λύσεις σε κάθε περίπτωση.

Κινητήρες: Εκδόσεις Euro6 με ισχύ 428 και 476 ίππων
Η γκάμα των κινητήρων του νέου Setra ComfortClass 500 περιλαμβάνει δύο επιλογές της οικογένειας Blue Efficiency Power. Ο ΟΜ 470 είναι χωρητικότητας 10,7 λτ. με ισχύ 428 ίππων και ροπή 2.100 Nm και ο OM 471 είναι χωρητικότητας 12,8 λτ. με ισχύ 476 ίππων και ροπή 2.300 Nm. Αμφότεροι οι κινητήρες αυτοί καλύπτουν τις προδιαγραφές της Euro6 ως προς τις εκπομπές ρύπων τους, επιδεικνύουν αυξημένα διαστήματα μεταξύ των σέρβις στα 120.000 χλμ., ενώ συνεργάζονται με τη νέα γενιά του αυτοματοποιημένου κιβωτίου ταχυτήτων Mercedes-Benz Powershift.