Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Στην Ελλάδα τα λεωφορεία Van Hool

4.190 Επισκέψεις στο άρθρο (4/2/2009)

Διαθέσιμα είναι πλέον και στην χώρα μας τα λεωφορεία της Βελγικής εταιρείας Van Hool. Με μακρά παράδοση στον χώρο της κατασκευής λεωφορείων όλων των τύπων, η Van Hool εκπροσωπείται πλέον και στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Αφοί Δημόκα Ο.Ε.

Η Βελγική εταιρεία Van Hool ιδρύθηκε το 1947 και έκτοτε έχει να επιδείξει μια αξιοθαύμαστη πορεία στον χώρο της κατασκευής λεωφορείων. Στα προϊόντα της περιλαμβάνονται από αστικά λεωφορεία έως και τριαξονικά οχήματα με διαρρύθμιση εσωτερικού «VIP» επιπέδου τα οποία εύκολα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως εν κινήσει… συνεδριακοί χώροι.

Τα οχήματα που κατασκευάζονται στην γραμμή παραγωγής της εταιρείας εξάγονται σε ποσοστό 85% εκ των οποίων το 60% αφορά σε χώρες της ΕΕ.
Στην γκάμα της περιλαμβάνονται οχήματα όπως τα:

Alicron
Το εν λόγω λεωφορείο προσφέρεται σε τρία μήκη αμαξώματος (από 10,5- 13,05 μ.) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπεραστικό ή τουριστικό λεωφορείο.

Acron
Ελκυστικό σχεδιαστικά και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, το Acron προσφέρεται σε εκδόσεις με δύο ή τρεις άξονες.

Astron
Μια από τις πιο πρόσφατες νέες προσθήκες στην γκάμα της Van Hool, το επιβλητικό Astron προσφέρεται με μήκος αμαξώματος 13,2 και 14,04 μ. και πέραν της δυναμικής του σχεδίασης προσφέρει χώρους αποσκευών συνολικού όγκου 18 κ.μ.

Altano
Αντίστοιχο σε διαστάσεις με το Astron, το Van Hool Altano μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα εξαιρετικό 3αξονικό τουριστικό λεωφορείο με κυριότερα γνωρίσματα του το υψηλό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας των επιβατών, τους μεγάλους χώρους και τους φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες.

Astromega
Η εν λόγω σειρά λεωφορείων της Βελγικής εταιρείας αφορά σε διώροφα οχήματα με μήκος αμαξώματος 13,14 και 14,1 μ.

Πληροφοριακά αξίζει να σημειώσουμε πως τα προαναφερθέντα οχήματα της Van Hool, βασίζονται και εφοδιάζονται με μηχανικά μέρη και κινητήρες των DAF και MAN και στην ελληνική αγορά εκπροσωπούνται πλέον από την εταιρεία «Clima Bus- Αφοι ΔΗΜΟΚΑ Ο.Ε.».