Διασφαλίζοντας την κερδοφορία σας

Τα Μεγάλα Vans είναι η κορυφαία κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών και προσφέρει εκπροσώπους με δυνατότητα μεταφοράς έως και πέντε ευρωπαλετών ή φορτίων με βάρος έως 4,0t. με το μεικτό βάρος τους να υπερβαίνει αρκετά και το όριο των 3,5t.

Oι μεταφορές προϊόντων εντός της πόλης και πιο συγκεκριμένα αυτές που αφορούν στο… τελευταίο χιλιόμετρο, δηλαδή έως και την πόρτα ενδεχομένως του τελικού παραλήπτη, προδιαθέτουν την ύπαρξη οχημάτων που εν μέρει είναι ευέλικτα τόσο ώστε να κινηθούν με ασφάλεια και ταχύτητα εντός της πόλης ωστόσο, είναι σε θέση να μεταφέρουν σεβαστό όγκο ή βάρος εμπορευμάτων, προκειμένου να διασφαλίζεται η χαμηλή συχνότητα δρομολογίων.
Αυτή είναι μια μόνο από τις… αποστολές στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν τα κορυφαία σε διαστάσεις και μεταφορικές δυνατότητες, ελαφρά επαγγελματικά, τα Μεγάλα Vans.
Με τις κυριότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να προσφέρουν εντυπωσιακές σε πληρότητα και τεχνολογικό υπόβαθρο επιλογές, τα Μεγάλα Vans θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελούν τον «καθρέπτη» της τεχνογνωσίας που διαθέτει η εκάστοτε εταιρεία, στην εξέλιξη και παραγωγή του ιδανικού επαγγελματικού οχήματος.
Στις σελίδες που ακολουθούν, συγκεντρώσαμε και σαν παρουσιάζουμε τις σημαντικότερες προτάσεις των μεγάλων Vans που είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, καταγράφοντας τις επιδόσεις του σε τομείς όπως οι διαστάσεις του χώρου φόρτωσης, το ωφέλιμο φορτίο που μπορούν να μεταφέρουν ή να έλξουν και φυσικά, τις επιλογές ως προς τη γκάμα των κινητήρων τους.

Σταθερά μερίδια πωλήσεων
Με 243 νέες ταξινομήσεις κατά τη διάρκεια του 1ου 5μήνου του 2018, τα Μεγάλα Vans επιδεικνύουν ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 2,54% σε σχέση με τα αντίστοιχα δεδομένα του 2017 παρά το γεγονός ότι η επίδοση τους κατά τον μήνα Μάιο (-10,51%) δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Οι πρωταγωνιστές της κατηγορίας στην Ελλάδα
Όπως και κατά τη διάρκεια του 12μήνου του 2017, έτσι και στο πρώτο μισό (σχεδόν) του τρέχοντος έτους, το Ford Transit αποτελεί μακράν την πιο εμπορική επιλογή στην κατηγορία.
Το ακολουθούν το Peugeot Boxer και το Fiat Ducato, με το Mercedes-Benz Sprinter να αναμένεται να ενισχύσει τη θέση του δεδομένης της έλευσης της νέας γενιάς του μέσα στο καλοκαίρι.

Τεράστια γκάμα εκδόσεων
Με βάση τα όσα ανακοινώνουν οι κατασκευαστές, οι εκπρόσωποι της κατηγορίας των Μεγάλων Vans είναι διαθέσιμοι σε… αρκετές χιλιάδες διαφορετικές εκδόσεις (!) έκαστος, με βάση τις διαστάσεις του αμαξώματος, τα επίπεδα του εξοπλισμού, τους κινητήρες, τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση, στο συγκεκριμένο πίνακα μπορείτε να βρείτε τις βασικές διαστάσεις του αμαξώματος των εκδόσεων με κλειστό χώρο φόρτωσης (Vans).
 
Μέγιστο ωφέλιμο φορτίο (κιλά)
Με το ωφέλιμο φορτίο που μπορούν να υποστηρίξουν οι εκδόσεις Van να ξεκινά λίγο κάτω από τον 1,0t. αλλά να ανέρχεται ως και στους 4,0t. (βλέπε την ειδική περίπτωση του Iveco Daily), η εν λόγω κατηγορία μπορεί να… κοιτάξει στα μάτια τους εκπροσώπους της κατηγορίας των ελαφρών φορτηγών, ως προς τις μεταφορικές τους δυνατότητες.
 
Μέγιστος ωφέλιμος όγκος (κ.μ.)
Όπως προαναφέραμε, τα Μεγάλα Vans προσφέρονται σε πολλαπλές εκδόσεις ως προς το μήκος του αμαξώματος και του μεταξονίου καθώς και το ύψος της οροφής τους.
Με βάση αυτό, ο μέγιστος ωφέλιμος όγκος του χώρου φόρτωσης τους κυμαίνεται από τα 7,3κ.μ. έως και τα 19,6μ. (στην περίπτωση του Iveco Daily) γεγονός που τους επιτρέπει να καλύψουν απόλυτα, τις απαιτήσεις μιας τεράστιας γκάμας εφαρμογών.
 
Μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης (χλστ.)
Με το μήκος του αμαξώματος τους να κυμαίνεται από τα 5,0 – 7,5μ. περίπου, τα Μεγάλα Vans έχουν εξελιχθεί για τη μεταφορά φορτίων με μήκος από 2,6 – 5,1μ. (!), γεγονός που τα καθιστά ιδανική επιλογή για τη μεταφορά, πάσης φύσεως, εμπορευμάτων εντός αλλά και εκτός της πόλης.
 

Advertisement Advertisement