Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Οι Iveco και Plus θα ξεκινήσουν άμεσα τις δοκιμές ενός πρωτότυπου, αυτόνομα κινούμενου, S-Way στους δρόμους της Γερμανίας (αρχικά).

Οι Iveco και Plus θα ξεκινήσουν άμεσα τις δοκιμές ενός πρωτότυπου, αυτόνομα κινούμενου, S-Way στους δρόμους της Γερμανίας (αρχικά).

Iveco: Ξεκινούν οι δοκιμές αυτόνομων φορτηγών στην ΕΕ

11.515 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2023)

Η Iveco, σε συνεργασία με την εταιρεία «Plus», ανακοίνωσε πως μέσα στον Φεβρουάριο ξεκινά τις πρώτες δοκιμές ενός πρωτότυπου, αυτόνομα κινούμενου φορτηγού, στους δρόμους της Γερμανίας, στο πλαίσιο της συλλογής δεδομένων για την λειτουργία του και την περαιτέρω εξέλιξη νέων σχετικών τεχνολογιών.

Τα αυτόνομα κινούμενα φορτηγά είναι πιο κοντά από όσο φαντάζεστε!

Σε σχετική της ανακοίνωση, η Iveco Trucks, μια εκ των κορυφαίων κατασκευαστών βαρέων επαγγελματικών οχημάτων όλων των τύπων, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρει πως σε συνεργασία με την εταιρεία «Plus», που εξειδικεύεται σε εφαρμογές αυτόνομης οδήγησης, θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023 τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης ενός σχετικού πρωτότυπου φορτηγού, σε δημόσιους δρόμους της Γερμανίας.
 
Βασικός στόχος αμφότερων των εταιρειών είναι η συλλογή δεδομένων που συμβάλλουν στην βελτίωση των διαδικασιών που ακολουθούνται και των συστημάτων στα οποία βασίζεται το πρωτότυπο Iveco S-Way που θα χρησιμοποιηθεί. Το εν λόγω όχημα εφοδιάζεται με το σύστημα «PlusDrive» που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την άνεση και την ευκολία χειρισμού από πλευράς του οδηγού, την απόδοση αλλά και τις βέλτιστες λύσεις ως προς τη διαχείριση στόλων οχημάτων.
 
Σε σχετικές του δηλώσεις ο κ. Marco Liccardo, επικεφαλής του τμήματος Τεχνολογίας και Ψηφιοποίησης του Ομίλου Iveco, ανέφερε πως: «Η Γερμανία είναι στην παρούσα φάση ο  ηγέτης σε ότι αφορά στις εξελίξεις που σχετίζονται με την αυτόνομη κίνηση οχημάτων και είμαστε ενθουσιασμένοι για την έναρξη του πρώτου προγράμματος εξέλιξης ενός τέτοιου φορτηγού, στο δημόσιο οδικό δίκτυο της χώρας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση των σχεδίων μας που αφορούν στην μελλοντική διάθεση αυτόνομα κινούμενων φορτηγών».
 
Μέσα στους προσεχείς μήνες, το πρόγραμμα εξέλιξης της Iveco θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες όπως η Αυστία, η Ιταλία και η Ελβετία καθώς κάθε μια εξ αυτών έχει να επιδείξει μοναδικές συνθήκες σε ότι αφορά στις απαιτήσεις κίνησης ενός φορτηγού οχήματος (μορφολογία και τύποι διαδρομών), γεγονός που θα επιτρέψει στους ειδικούς των Iveco και Plus τη συλλογή δεδομένων αναφορικά με τη λειτουργία και την απόδοση τους σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες και όχι μόνο.
 
Από την πλευρά του, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Plus, κ. Shawn Kerrigan, ανέφερε πως: «… Οι δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες κίνησης αποτελούν ένα πολύτιμο κομμάτι στην εξέλιξη των τεχνολογιών μας, καθώς προετοιμαζόμαστε για την παρουσίαση των τελικών προϊόντων και τεχνολογιών που θα προσφέρουμε σε ότι αφορά στα αυτόνομα κινούμενα φορτηγά στην ΕΕ. Αν αναλογιστούμε πως στην παρούσα φάση η Γερμανία αντιμετωπίζει ελλείψεις της τάξης των 60.000 επαγγελματικών οδηγών φορτηγών, λύσεις όπως το πρόγραμμα PlusDrive που εξελίσσουμε θα συμβάλλουν στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της αποδοτικότητας για τις επιχειρήσεις καθώς και την προσέλκυση νέων οδηγών στο μέλλον».
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »