Συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα έθεσε ο κ. Κώστας Καραμανλής για τα έργα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να ξεκινήσουν δρομολόγια τα 300 νέα λεωφορεία που αποκτήθηκαν μέσω leasing, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Κώστας Καραμανλής.

«Στο επόμενο διάστημα θα δούμε να λειτουργούν τα πρώτα εργοτάξια», είπε μεταξύ άλλων για τη Γραμμή 4 του Μετρό, ο κ. Καραμανλής.

Ερχονται τα πρώτα νέα αστικά λεωφορεία

Το πρόγραμμα έργων του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών ύψους άνω των 13 δις ευρώ επιβεβαίωσε σε σχετική πρόσφατη συνέντευξη του ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κ. Καραμανλής.

 
Για το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων, ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ, που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την έναρξη των πρόδρομων εργασιών στη Γραμμή 4 του Μετρό, αλλά και για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με νέα λεωφορεία και δρομολόγια, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Ευγενίδη, η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021
Ο Υπουργός τόνισε πως το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί το μεγαλύτερο μετά από αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων. «Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την περίοδο 2004-2009. Έργα που έχει ανάγκη ο τόπος και μπορούν να δώσουν μεγάλη ώθηση στην οικονομία. Σε αυτά περιλαμβάνονται εμβληματικά έργα που καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε μετά από χρόνια: Γραμμή 4, Μετρό Θεσσαλονίκης, Πατρών-Πύργου, Ε65, ΒΟΑΚ. Και παράλληλα, μια σειρά από νέα έργα, όπως το flyover στη Θεσσαλονίκη, οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού στην Αθήνα, αντιπλημμυρικά έργα σε όλη τη χώρα, παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων που έχει γίνει ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Καραμανλής.

«Σε μία εβδομάδα περίπου θα αρχίσουν σταδιακά να κυκλοφορούν τα 300 λεωφορεία με leasing»

Ο Υπουργός στη συνέντευξή του, επισήμανε τις κινήσεις που έχουν γίνει αλλά και αυτές που προγραμματίζονται για τις επόμενες ημέρες, στα ΜΜΜ. Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα στην Αθήνα έχουμε 3.000 περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων την ημέρα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Δημιουργήσαμε 655 νέες θέσεις εργασίας σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ. Παραλάβαμε 850 λεωφορεία στο δρόμο, σήμερα έχουμε 1.250 – αύξηση σχεδόν 50%. Τώρα, έρχονται άλλα 300 λεωφορεία με leasing. Πήραμε το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο και σε μια εβδομάδα περίπου θα αρχίσουν σταδιακά να κυκλοφορούν κι αυτά». Ο Υπουργός συνέχισε για το ζήτημα λέγοντας: «Στο Μετρό, οι χρονοαποστάσεις έχουν μειωθεί κατά 2,5-3 λεπτά. Ακόμα μεγαλύτερη πρόοδος στη Θεσσαλονίκη: Παραλάβαμε 235 λεωφορεία στο δρόμο, σήμερα είμαστε στα 454. Σχεδόν τα διπλασιάσαμε. Και βέβαια προχωράμε το διαγωνισμό για 1.300 νέα, φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία, για Αθήνα και Θεσσαλονίκη - ξεκίνησε η διαβούλευση για τα πρώτα 800».

«Επιτέλους, ξεκινά η Γραμμή 4 του Μετρό»

Ερωτηθείς για την έναρξη των έργων επέκτασης του Μετρό, δηλαδή της Γραμμής 4, ο Υπουργός, αφού τόνισε πως πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει την καθημερινότητα στην Αθήνα, είπε: «Μετά από καθυστερήσεις πολλών ετών, η Γραμμή 4 του Μετρό, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που θα γίνει στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, επιτέλους ξεκινά. Από την πρώτη στιγμή είχαμε δεσμευτεί –και τότε σίγουρα πολλοί δεν μας πίστευαν- ότι μετά από χρόνια οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι θα δουν ξανά έργα Μετρό στο κέντρο της πόλης. Και πράγματι, στο επόμενο διάστημα θα δούμε να λειτουργούν τα πρώτα εργοτάξια».
 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ