Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η «ραχοκοκαλιά» των αστικών μεταφορών

6.767 Επισκέψεις στο άρθρο (12/8/2015)

Η κατηγορία των… μεσαίων φορτηγών, αποτελεί ουσιαστικά τον βασικό πυρήνα των οχημάτων που καλούνται να υποστηρίξουν την μεταφορά προϊόντων. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Ο ανεφοδιασμός των –πάσης φύσεως- επιχειρήσεων και εμπορικών κέντρων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις καθίσταται ολοένα και πιο πολύπλοκος δεδομένου ότι ο κλάδος των Logistics καλείται να ανταποκριθεί σε συνεχώς μεταβαλλόμενες παραμέτρους όπως η αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου, ο όγκος του μεταφορικού έργου κ.α. Την ίδια στιγμή, οι μεταφορικές επιχειρήσεις καλούνται να συρρικνώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το κόστος λειτουργίας τους προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές. 
Σε αυτό το πλαίσιο, πέραν των επιλογών στις κατηγορίες των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, τα ελαφρά φορτηγά είναι μια από τα κατηγορίες οχημάτων που καλούνται να υποστηρίξουν ένα τεράστιο πεδίο δραστηριοτήτων σε ότι αφορά στις ενδοαστικές μεταφορές. 
Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφέρουμε πως τα εν λόγω οχήματα αναλαμβάνουν να ανταποκριθούν σε εφαρμογές όπως π.χ. η μεταφορά δεμάτων και αλληλογραφίας για τα ταχυδρομεία, ο ανεφοδιασμός αλυσίδων super-market, η ενδοαστικές διανομές προϊόντων όλων των τύπων καθώς επίσης και πιο εξειδικευμένες χρήσεις όπως τα απορριμματοφόρα οχήματα κ.ά. 
Όπως είναι λογικό, η τεράστια ποικιλία εφαρμογών τις οποίες καλούνται να υποστηρίξουν, επιβάλλει στα οχήματα της κατηγορίας των φορτηγών με μεικτό βάρος από 8,0 – 16,0t. τα οποία παρουσιάζουμε, να περιλαμβάνουν στη γκάμα τους μια ιδιαίτερα μεγάλη γκάμα εκδόσεων. 
Με αυτό το σκεπτικό, οι διεθνείς εταιρείες κατασκευής επαγγελματικών οχημάτων, σε συνεργασία πάντα με τους συνεργάτες τους στον τομέα των υπερκατασκευών, έχουν εξελίξει πρωτοποριακές λύσεις και τεχνολογικές καινοτομίες, που προσφέρουν ιδανικές λύσεις στους πελάτες τους. 
Τα οχήματα που ακολουθούν στις σελίδες του εν λόγω αφιερώματος, εφοδιάζονται με αποδοτικούς κινητήρες που καλύπτουν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων, την ίδια στιγμή που ο χειρισμός τους, σε πολλές περιπτώσεις, είναι το ίδιο εύκολος με αυτόν ενός επιβατικού οχήματος!  Η εξαιρετική ευελιξία τους σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές μεταφορικές δυνατότητες αλλά και το ιδιαίτερα περιορισμένο –σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν- Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας, που έχουν να προσφέρουν στον σύγχρονο επαγγελματικά, τα καθιστά μια επένδυση που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην κερδοφόρο πορεία μιας επιχείρησης.