Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μακέτα του εργοστασίου της ΜΑΝ στη Νυρεμβέργη, όπου θα κατασκευάζονται από το 2024 οι νέοι diesel κινητήρες του TRATON GROUP.

Νέας γενιάς κινητήρες diesel από ΜΑΝ & Scania

5.194 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2021)

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου εργοστασίου της MAN στη Νυρεμβέργη, όπου από το 2024 θα παράγονται οι νέας γενιάς πετρελαιοκινητήρες των βαρέων οχημάτων των ΜΑΝ και Scania.

Τοποθετήθηκε η θεμέλιος λίθος του νέου εργοστασίου της MAN Truck & Bus στη Νυρεμβέργη, όπου θα κατασκευάζονται οι νέοι κινητήρες πετρελαίου (Common Base Engine - CBE)του ομίλου TRATON GROUP του Volkswagen Group. Λόγος γίνεται για τη νέα κοινή πλατφόρμα για μελλοντικούς κινητήρες ντίζελ, που θα χρησιμοποιούνται σε οχήματα των εταιρειών MAN, Scania και Navistar.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 Ο εξαιρετικά αποδοτικός κινητήρας ντίζελ που αναπτύχθηκε σε συνεργασία των εταιρειών του Ομίλου θα χρησιμεύσει ως μία τεχνολογία «γέφυρας» που θα οδηγήσει στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης του μέλλοντος. Σημειώνεται, πως οι μηχανικοί της Scania και της MAN εργάζονται ήδη από το 2017 για να αναπτύξουν αυτήν τη νέα πλατφόρμα κινητήρα, που είχε ως στόχο την τήρηση αυστηρών περιβαλλοντικών κανονισμών και τη συνέχιση της ελαχιστοποίησης των εκπομπών CO2.
 
Η ΜΑΝ πούλησε το εργοστάσιο της Αυστρίας
 
«Επικεντρωνόμαστε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη συστημάτων ηλεκτροκίνησης με μπαταρία για λεωφορεία και φορτηγά», δήλωσε ο Δρ Frederik Zohm, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της MAN Truck & Bus υπεύθυνος για την έρευνα και την ανάπτυξη. «Είμαστε ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη και σε αυτόν τον τομέα. Ταυτόχρονα, διεξάγουμε έρευνα για συστήματα κίνησης με βάση το υδρογόνο στη Νυρεμβέργη. Η συνεργατική ανάπτυξη και παραγωγή μιας εντελώς νέας γενιάς κινητήρων ντίζελ για το τμήμα βαρέων οχημάτων που θα είναι η τελευταία του είδους, αποδίδει με πολλούς τρόπους. Όχι μόνο αναπτύξαμε μια εξαιρετική πλατφόρμα κινητήρα, αλλά επίσης δημιουργήσαμε οικονομικά περιθώρια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην ανάπτυξη συστημάτων κίνησης με ουδέτερες εκπομπές. Και, φυσικά, συνεργαζόμαστε επίσης στενά σε αυτόν τον τομέα με τους συνεργάτες μας στο TRATON GROUP και στον Όμιλο Volkswagen», συμπλήρωσε το μεγαλοστέλεχος της ΜΑΝ.
 
Tα καλύτερα Φορτηγά: Top 10 αγοράς!
 
Σημειώνεται, πως το εργοστάσιο MAN στη Νυρεμβέργη θα αρχίσει να παράγει κινητήρες της γενιάς CBE το 2024, περίπου την εποχή που θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων μεγάλων αποστάσεων της MAN στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Μόναχο. Τα συστήματα e-drive που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα οχήματα θα κατασκευάζονται επίσης στη Νυρεμβέργη. Συμβατικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης θα παράγονται στο εν λόγω εργοστάσιο στο μέλλον, ως μέρος της μετάβασης της τεχνολογίας.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »