Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πάμε χώμα;

7.647 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2018)

Με προηγμένο σύστημα 4κίνησης, ειδικά εξελιγμένη δομή αμαξώματος και αντίστοιχες ρυθμίσεις αναρτήσεων, τα Isuzu D-Max, Mercedes-Benz X-Class και Mitsubishi L200, θεωρούνται ιδανικές επιλογές για εξορμήσεις εκτός οδικού δικτύου.

Ο ι εκπρόσωποι της κατηγορίας των Pick-Up εξακολουθούν να καταγράφουν ιδιαίτερα υψηλές πωλήσεις στην ελληνική αγορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών χάρη στην συνεχή αναβάθμιση τους σε όλους τους τομείς.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, παρά τις μεγάλες μεταφορικές τους δυνατότητες (ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,0t. σε όλες τις εκδόσεις τους), διακρίνονται και για το εξαιρετικό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας που προσφέρουν στους έως και πέντε επιβάτες (διπλοκάμπινες εκδόσεις) που μπορούν να μεταφέρουν.
Παράλληλα όμως, τα Pick-Up αποτελούν σχεδόν «εξ ορισμού» και ιδανικά «εργαλεία» που μπορεί κανείς να αποκτήσει στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, για χρήση σε εκτός δρόμου διαδρομές.
Είτε πρόκειται για κίνηση σε ήπιους χωματόδρομους ή τέλος πάντως σε διαδρομές με περιορισμένο συντελεστή πρόσφυσης (λάσπη, άμμο κ.ο.κ.), είτε πρόκειται για ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις, τα Pick-Up αποτελούν την ιδανική επιλογή χάρη σε διάφορα χαρακτηριστικά τους.
Το στιβαρό πλαίσιο τύπου «σκάλας» με το οποίο εφοδιάζονται, η μεγάλη διαδρομή των αναρτήσεων, η δυνατότητα κίνησης σε ιδιαίτερα μεγάλες πλευρικές κλίσεις καθώς και τα προηγμένα συστήματα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς, με δυνατότητα κλειδώματος του εμπρός, του πίσω ή και του κεντρικού διαφορικού, αποτελούν βασικά γνωρίσματα πολλαπλών εκ των εκπροσώπων της κατηγορίας.
Παράλληλα, μεγάλο ρόλο στις εκτός δρόμου ικανότητες των Pick-Up διαδραματίζουν και δευτερεύοντα χαρακτηριστικά του αμαξώματος τους όπως, η μεγάλη απόσταση του από το έδαφος, οι μεγάλες γωνίες προσέγγισης, ράμπας και αποχώρησης καθώς και ο –σχετικά μικρός- κύκλος στροφής τους.
Την ίδια στιγμή, η αρχιτεκτονική του κινητήρα τους, επιτρέπει την προσπέλαση υδάτινων εμποδίων αρκετά μεγάλου βάθους, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό στην περίπτωση που κάποιος αποφασίσει π.χ. να διαβεί έναν ποταμό!
Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως χάρη στην αλματώδη τεχνολογική εξέλιξη των διεθνών αυτοκινητοβιομηχανιών, πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες αναλαμβάνουν να υποβοηθήσουν το έργο του οδηγού κάτω από όλες τις συνθήκες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην βελτίωση τόσο της ενεργητικής ασφάλειας όσο και του επιπέδου της άνεσης που απολαμβάνουν οι επιβάτες, ακόμη και στις πιο ακραίες εκτός δρόμου συνθήκες κίνησης.
Με βάση όλα τα παραπάνω, σας παρουσιάζουμε μια αναλυτικά ματιά στις εκτός δρόμου ικανότητες τριών εκ των πιο χαρακτηριστικών επιλογών στην ελληνική αγορά των Pick-Up και πιο συγκεκριμένα των Isuzu D-Max, Mercedes-Benz X-Class και Mitsubishi L200.