Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι πολλαπλές κάμερες, ουσιαστικά εκμηδενίζουν τα «νεκρά» οπτικά σημεία για τον οδηγό, ακόμη και εκτός δρόμου.

    Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ενεργητικής ασφάλειας

    7.652 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2018)

    Πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες επιστρατεύονται από τη Mercedes-Benz προκειμένου να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας για την X-Class ακόμη και σε ιδιαίτερα απαιτητικές εκτός δρόμου διαδρομές.
    Μεταξύ αυτών αξίζει να αναφέρουμε την περίπτωση του μόνιμου συστήματος τετρακίνησης «4MATIC» που προσφέρεται σε ορισμένες εκδόσεις της X-Class το οποίο συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων «7G-Tronic Plus».
    Εκτός του υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων, και τη δυνατότητα κλειδώματος του πίσω διαφορικού (μετάδοση σε αναλογία 40:60 μεταξύ των δύο αξόνων), είναι διαθέσιμο και το σύστημα «Dynamic Select» που αναλαμβάνει να διαμορφώσει αντίστοιχα τη διαδικασία εναλλαγής των σχέσεων του –αυτόματου- κιβωτίου με βάση –και- το είδος της διαδρομής. Ειδικά, στη λειτουργία «Offroad» το σύστημα «Dynamic Select» αναλαμβάνει να «αλλάζει» τις σχέσεις σε υψηλότερες στροφές λειτουργίας προκειμένου να προσφέρει στον οδηγό τα απαιτούμενα επίπεδα πρόσφυσης/ροπής, όταν πραγματικά τα χρειάζεται.
    Επιπρόσθετα, μέσω των ειδικών καμερών που εδράζονται στο εμπρός και πίσω τμήμα του αμαξώματος αλλά και στους πλευρικούς καθρέπτες, ο οδηγός μπορεί να δει ακριβώς που κινείται και σε ποια σημεία το όχημα πατά, στοιχείο πολύ χρήσιμο όταν καλείται π.χ. να διαβεί ένα βαθύ «νεροφάγωμα» κ.ο.κ.