Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πόσο καλό είναι τελικά το VW ID Buzz Cargo;

12.383 Επισκέψεις στο άρθρο
Πόσο καλό είναι τελικά το VW ID Buzz Cargo;

Πόσο καλό είναι τελικά το VW ID Buzz Cargo;

  • Πόσο καλό είναι τελικά το VW ID Buzz Cargo;
  • Πόσο καλό είναι τελικά το VW ID Buzz Cargo;

- Είναι πλήρως ηλεκτρικό με αυτονομία 400+ χλμ.
- Έχει καρότσα με μήκος 4m για φορτία όγκου έως 4,7 κυβικά μέτρα
- Έχει κορυφαία βαθμολογία σε θέματα ασφάλειας από τον Euro NCAP
- Ξεχωρίζει σχεδιαστικά και καλύπτει απόλυτα τις door-to-door μεταφορές

Είναι πλήρως ηλεκτρικό με αυτονομία 400+ χλμ.

Το VW ID Buzz Cargo είναι ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό, Μικρό Van με μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει ισχύ 150kW (204hp) με μέγιστη ροπή 310Nm, ο οποίος στην πράξη προσφέρει πολύ καλές επιταχύνσεις, τόσο από στάση, όσο και εν κινήσει.

 

Μέσω του επιλογέα στην κολώνα του τιμονιού, ο οδηγός ελέγχει τη μία σχέση μετάδοσης στο κιβώτιο και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου να είναι χωρητικότητας 82kWh (ωφέλιμη 77kWh).

 

Η φόρτιση τους μπορεί να γίνει σε παροχές AC (έως 11kWh) όσο και σ DC (έως 170kWh) όπου, η μέγιστη διάρκεια από το 5% στο 80% ανέρχεται στα 30 μόλις λεπτά. Να σημειώσουμε δε πως συνοδεύονται από Εγγύηση 8 ετών για τη διατήρηση –τουλάχιστον- του 70% της ωφέλιμης χωρητικότητας τους (ή έως 160.000km).

Έχει καρότσα με μήκος 4m για φορτία όγκου έως 4,7 κυβικά μέτρα

Με μήκος αμαξώματος στα 4,7m, το ID Buzz Cargo προσφέρει στο εσωτερικό του χώρο φόρτωσης με μήκος 2,2m, πλάτος 1,73m (1,23m στους θόλους) και ύψος 1,26m, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν φορτία όγκου έως 3,9κ.μ. και βάρους έως 667kg (μεικτό 3,0t.) ή δύο ευρωπαλέτες (αν προτιμάτες), αμφότερες τοποθετημένες εγκάρσια. Παράλληλα, μπορεί να έλξει φορτία έως 1,0t. και η μέγιστη φόρτιση επί της οροφής ανέρχεται στα 100kg.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Έχει κορυφαία βαθμολογία σε θέματα ασφάλειας από τον Euro NCAP

Το ID Buzz Cargo έχει ελεγχθεί από τον οργανισμό Euro NCAP τόσο σε θέματα παθητικής ασφάλειας και προστασίας των επιβατών του (όπου απέσπασε βαθμολογία 5 αστέρων) όσο και σε ότι αφορά στην απόδοση των συστημάτων υποβοήθησης του έργου του οδηγού, όπου επίσης απέσπασε την «Πλατινένια» βαθμίδα (κορυφαία) με ποσοστό επιτυχίας στο 83% χάρη σε μια πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων «ADAS».

Ξεχωρίζει σχεδιαστικά και καλύπτει απόλυτα τις door-to-door μεταφορές

Εντελώς ξεχωριστό σε ότι αφορά στην σχεδίαση τόσο του αμαξώματος όσο και του εσωτερικού της καμπίνας των επιβατών, το VW ID Buzz Cargo αποτελεί την… αιχμή του δόρατος προς το παρόν για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, σε ότι αφορά στις ηλεκτρικές λύσεις για την κάλυψη των μεταφορών πόλης ενώ ήδη έχει αποσπάσει σωρεία διακρίσεων όπως π.χ. ο τίτλος του «International Van of the Year 2023».

 

Μάλιστα, η VW Commercial Vehicles έχει ήδη παρουσιάσει την έκδοση με μακρύ μεταξόνιο για το Buzz Cargo ενώ είναι ήδη στα… σκαριά η εξέλιξη πλήρως αυτόνομων εκδόσεων του που αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα μέσα στο 2026.