Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Αγοράζω ψυκτικό μηχάνημα: Τι προσέχω!
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αγοράζω ψυκτικό μηχάνημα: Τι προσέχω!

Ψυκτικοί θάλαμοι σε Van και Φορτηγά

14.342 Επισκέψεις στο άρθρο (24/12/2021)

Τι να αποφύγετε όταν επιλέγετε ψυκτικό μηχάνημα. Χρήσιμες συμβουλές για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων. Οδηγίες για τη σωστή μόνωση των χώρων φόρτωσης. Δείτε τι προσφέρουν καταξιωμένοι «παίκτες» της ελληνικής αγοράς.

Το ξέσπασμα της πανδημίας ανέδειξε περαιτέρω τη σημασία της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς έχει αυξηθεί πρωτόγνωρα ο όγκος μεταφοράς φρέσκων και κατεψυγμένων τροφίμων προς τους καταναλωτές.

Μόνωση χώρων φόρτωσης. Ευκαιρίες και παγίδες!

Μόνωση χώρων φόρτωσης. Ευκαιρίες και παγίδες!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Επιπλέον, έχει αυξηθεί δραματικά η ανάγκη μεταφοράς φαρμάκων, εμβολίων και συναφών σκευασμάτων σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες, ενώ παράλληλα έχουν γίνει ακόμα πιο αυστηρές οι προδιαγραφές που απαιτείται να πληρούνται στην όλη διαδικασία. Γενικώς, λοιπόν, στην εποχή του COVID -λόγω ηλεκτρονικού εμπορίου- η ζήτηση για μεταφορές-διανομές έχει πολλαπλασιαστεί και μέρος αυτής είναι και τα λεγόμενα «ψυχρά logistics».
  
Σημειώνεται, πως η βιομηχανία ψυκτικών θαλάμων εξελίσσεται ταχύτητα, ακολουθώντας τις προσταγές της κοινωνίας και τις απαιτήσεις της βιομηχανίας των μεταφορών. Οι εν λόγω θάλαμοι προσφέρουν υψηλότερα από ποτέ επίπεδα άνεσης και ασφάλειας, καθιστώντας ευκολότερη τη ζωή τόσο των οδηγών όσο και των διαχειριστών στόλου, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους δεδομένα τηλεματικής που τους λύνουν τα χέρια.

Επιπλέον, η απόδοση έχει ανέβει χάρη στα νέα θερμομονωτικά υλικά και στα προηγμένα συστήματα διαχείρισης της ενέργειας. Ακόμα, πέραν των παραδοσιακών πετρελαιοκίνητων ψυκτικών μονάδων, πλέον υπάρχουν υβριδικής τεχνολογίας αλλά και πλήρως ηλεκτρικοί, οι οποίοι μειώνουν τα επίπεδα κατανάλωσης και ρύπων, περιορίζοντας αφενός το κόστος της μεταφοράς και αφετέρου το ενεργειακό αποτύπωμα του κάθε θαλάμου.
 

Ποιες είναι οι «παγίδες»


Ποια είναι τα συνήθη σφάλματα κατά την επιλογή ψυκτικού μηχανήματος και τι πρέπει να προσέξετε όταν μεταφέρετε ευπαθή προϊόντα;
συνήθη σφάλματα κατά την επιλογή του μηχανήματος είναι τα εξής:
  • Η αγορά συστήματος κατάψυξης για μεταφορά προϊόντων σε θερμοκρασίες συντήρησης.
Η σκέψη ότι αφού είναι κατάλληλο για κατάψυξη τότε θα δουλεύει καλύτερα στην συντήρηση δεν είναι σωστή. Τα μηχανήματα κατάψυξης λειτουργούν σωστά κάτω από τους 0°C ενώ σε θερμοκρασίες πάνω από τους 0°C υπολειτουργούν και ζορίζονται. Ακριβώς όπως στο σπίτι μας αγοράζουμε ψυγείο για τα λαχανικά και όχι καταψύκτη που τον ρυθμίζουμε σε συντήρηση.
  • Αγορά μηχανήματος με σύστημα Stand By για διανομή ημέρας.
Αν δεν έχουμε ανάγκη για το σύστημα Stand By καλύτερα να μην το αγοράσουμε, για τους παρακάτω λόγους:
  • Θα χάσουμε περίπου 20 κιλά ωφέλιμο φορτίο.
  • Θα πληρώσουμε ένα σεβαστό ποσό για να το έχουμε.
  • Στον συμπιεστή του συστήματος stand by που δεν θα λειτουργεί δεν λιπαίνονται οι τσιμούχες με αποτέλεσμα να ξεραίνονται και να αποτελούν σημεία διαρροών.