Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

1 στα 3 επαγγελματικά που πωλείται στην Ελλάδα είναι Μικρό Van!

1 στα 3 επαγγελματικά που πωλείται στην Ελλάδα είναι Μικρό Van!

1 στα 3 επαγγελματικά που πωλείται στην Ελλάδα είναι Μικρό Van!

  • 1 στα 3 επαγγελματικά που πωλείται στην Ελλάδα είναι Μικρό Van!
  • 1 στα 3 επαγγελματικά που πωλείται στην Ελλάδα είναι Μικρό Van!

- Πτώση φέτος κατά 40% στις πωλήσεις της κατηγορίας αλλά διατηρούν μερίδιο 30%
- Πίσω μόνο από τα Pick-Up σε πωλήσεις αλλά με μερίδιο 65% στα e-Vans!
- To Peugeot Partner διατηρείται στην κορυφή, κερδίσει τις εντυπώσεις το Toyota Proace City (+115%)
- Τα Μικρά Vans έχουν 5 μοντέλα στο Top10 των Best-Sellers για το 5μηνο

Πτώση φέτος κατά 40% στις πωλήσεις της κατηγορίας αλλά διατηρούν μερίδιο 30%

Η 2η πιο εμπορική κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών στην Ελλάδα για το 2024, τα Μικρά Vans, εμφανίζει σημαντική υποχώρηση στις νέες ταξινομήσεις, όλων σχεδόν των εκπροσώπων της (-40%) από τις αρχές του έτους ενώ και μέσα στον Μάιο οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 27%.

 

Παρόλα αυτά, τα Μικρά Vans εξακολουθούν να συγκαταλέγονται μεταξύ των βασικότερων προτιμήσεων, κυρίως για τις εξαιρετικές ικανότητες τους εντός της πόλης, με αποτέλεσμα να διατηρούν μερίδιο της τάξης του 29% επί του συνόλου της αγοράς για το 5μηνο του 204.

Πίσω μόνο από τα Pick-Up σε πωλήσεις αλλά με μερίδιο 65% στα e-Vans!

Όπως  προαναφέραμε, τα Pick-Ups, με μερίδιο αγοράς στο 40,8%, είναι μακράν η πιο εμπορική κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών στην Ελλάδα για το 2024 ωστόσο, τα Μικρά Vans είναι η αμέσως επόμενη (29%).

 

Την ίδια στιγμή όμως, τα Μικρά Vans και οι σχετικές εκδόσεις των εκπροσώπων της κατηγορίας, έχουν αποσπάσει το 65% των νέων ταξινομήσεων αμιγώς ηλεκτρικών επαγγελματικών στην Ελλάδα για το ίδιο διάστημα.

To Peugeot Partner διατηρείται στην κορυφή, κερδίσει τις εντυπώσεις το Toyota Proace City (+115%)

Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις του έχουν υποχωρήσει κατά 60% έναντι του 5μήνου του 2023 (λόγω και της έλευσης της νέας γενιάς του σύντομα), το Peugeot Partner έχει αποσπάσει ήδη μερίδιο 18% στις πωλήσεις της κατηγορίας. Μάλιστα με 55 νέες ταξινομήσεις για το e-Partner, το γαλλικό μοντέλο… προηγείται και στις πωλήσεις των e-Vans στην Ελλάδα.

 

 

Πέραν αυτού, η… εκτόξευση των νέων ταξινομήσεις του Toyota Proace City (+115,5%), το έχει ωθήσει στη 2η θέση της λίστας με τα πιο εμπορικά Μικρά Vans, χωρίς να παραβλέπουμε την –παραδοσιακή- πολύ καλή εμπορική πορεία των Fiat Doblo & Fiorino που καταλαμβάνουν τις δύο επόμενες θέσεις.

Τα Μικρά Vans έχουν 5 μοντέλα στο Top10 των Best-Sellers για το 5μηνο

Μια πιο προσεχτική ματιά στις νέες ταξινομήσεις ελαφρών επαγγελματικών στην Ελλάδα, για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου, θα αντιληφθεί πως τα Μικρά Vans αποτελούν ουσιαστικά την ραχοκοκαλιά του Top10 των Best-Sellers.

 

Μπορεί τα Pick-Ups (Hilux, Ranger, Amarok) αλλά και το Μεγάλο (Transit) να περιλαμβάνονται στην λίστα αλλά πέντε (5) εκπρόσωποι των Μικρών Vans περιλαμβάνονται σε αυτήν (Partner, Proace City, Doblo, Fiorino, Express).

Συνέχεια του άρθρου >>>