Με την ψήφο τους, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΜΑΝ στο Steyer, απέρριψαν τα σχέδια της εταιρείας για τη διάσωσή του.

Έκταση 500.000 τ.μ. καταλαμβάνει σήμερα το εργοστάσιο της Steyer της Αυστρίας, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1914!

Το 1989 η ΜΑΝ ανέλαβε το εργοστάσιο της Steyer στην Αυστρία, στο οποίο πλέον απασχολούνται 2.366 άνθρωποι.

«Tίτλοι τέλους» για το εργοστάσιο της MAN στο Steyer

Μετά από έναν και πλέον αιώνα λειτουργίας, το θρυλικό εργοστάσιο του Steyer της Αυστρίας κινδυνεύει με λουκέτο, με το προσωπικό να απορρίπτει τα σχέδια της ΜΑΝ για τη διάσωσή του.

 
Με κλείσιμο κινδυνεύει το ιστορικό εργοστάσιο της ΜΑΝ στο Στάγιερ (Steyer) της Αυστρίας, καθώς σε πρόσφατη μυστική ψηφοφορία μεταξύ των εργαζομένων σε αυτό, η πλειοψηφία καταψήφισε τα σχέδια της WSA Beteiligungs GmbH να αναλάβει τη μονάδα και να συνεχίσει τη λειτουργία της.
 
Αναλυτικότερα, οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους της ΜΑΝ Αυστρίας (MAN Truck & Bus Österreich GesmbH) ψήφισε σήμερα κατά του σχεδίου εξαγοράς του εργοστασίου Steyr, που ανέπτυξε η ίδια η γερμανική εταιρεία μαζί με την εταιρεία WSA του επενδυτή Siegfried Wolf. Η Εκτελεστική Επιτροπή της MAN Truck & Bus δήλωσε απογοητευμένη από αυτή την εξέλιξη, καθώς το σχέδιο που είχε καταρτιστεί από κοινού με την WSA, προέβλεπε τη διατήρηση μεγάλου μέρους του εργατικού δυναμικού, σε συνδυασμό με μελλοντικές προοπτικές για το εργοστάσιο, μέσω της παραγωγής οχημάτων μάρκας Steyr και εξωτερικών παραγγελιών από τη MAN και άλλες εταιρείες.
 
Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η MAN συνεχίζει τώρα τα σχέδια να κλείσει το εργοστάσιο Steyr, επιδιώκοντας παράλληλα να επαναδιαπραγματευθεί το παραπάνω απορριφθέν σχέδιο. Ο Δρ Martin Rabe, Διευθύνων Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού και Διευθυντής Εργασίας της MAN Truck & Bus, σημείωσε: «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καθώς είδαμε το σχέδιο ως μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για όλους. Τα σχέδια που παρουσιάστηκαν μαζί με την WSA για τη σωτηρία του εργοστασίου θα προσέφεραν σε πολλούς υπαλλήλους και μαθητευόμενους μια μελλοντική προοπτική στη μονάδα. Ωστόσο, η υψηλή προσέλευση των ψηφοφόρων άνω του 90% καταδεικνύει επίσης το μεγάλο ενδιαφέρον των εργαζομένων. Δυστυχώς, υπήρχε προφανώς πολύ μικρή διαφάνεια στο εργατικό δυναμικό σχετικά με την πραγματικά καλή ιδέα της WSA Beteiligungs GmbH. Λυπούμαστε πάρα πολύ που το εργατικό δυναμικό αποφάσισε να μην το κάνει αυτό».
 
Σημειώνεται, πως το εμβληματικό εργοστάσιο στο Steyr της Αυστρίας, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1914. Το 1989, το τμήμα φορτηγών της εταιρείας Steyr-Daimler-Puch AG εξαγοράστηκε από τη MAN Nutzfahrzeuge AG. Σήμερα, το εργοστάσιο καταλαμβάνει έκταση 500.000 τ.μ. και σε αυτό απασχολούνται 2.366 άνθρωποι, των οποίων η δουλειά βρίσκεται σε κίνδυνο.
 
 

 

ΔΙΕΘΝΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

MAN - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Advertisement