Παρουσίαση

Λεωφορεία
Το DUCATO πάει σχολείο
Ένα νηπιαγωγείο επί τροχών
Διαβάστηκε από 5703 αναγνώστες
Η μεταφορά νηπίων προϋποθέτει ορισμένες εξεζητημένες απαιτήσεις από το όχημα τόσο σε θέματα ασφάλειας, όσο και άνεσης. Ο χώρος πρέπει να προσφέρει όλα τα απαραίτητα εχέγγυα για τη διατήρηση των λιλιπούτειων επιβατών, ασφαλών καθ´ όλη τη διάρκεια του δρομολογίου, αλλά και την επιβίβαση ή αποβίβασή τους από το όχημα. Η ύπαρξη μιας μεγάλης πλευρικής συρόμενης θύρας είναι απαραίτητη, ωστόσο το μοντέλο που παρουσιάζουμε εφοδιάζεται και με ένα αναδιπλούμενο σκαλοπάτι, που μειώνει σημαντικά τη δυσκολία πρόσβασης στο -έτσι και αλλιώς χαμηλό- δάπεδο του εσωτερικού. Εκεί απαντώνται έως και 27 θέσεις σε διάταξη 2+3, με όλα τα καθίσματα να φέρουν ζώνες ασφαλείας δύο σημείων και προσκέφαλα. Στις μπροστά θέσεις υπάρχουν ειδικά προστατευτικά και μπάρες στήριξης για τα παιδιά. Σχεδιαστικά, ο χώρος για τους μαθητές είναι εξαιρετικά ευχάριστος, με ειδικά αυτοκόλλητα στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, ενώ και το εσωτερικό ωφέλιμο ύψος είναι μεγάλο (1,87 μ.). Το ισχυρό σύστημα κλιματισμού/ εξαερισμού στην οροφή διασφαλίζει την άνετη διατήρηση της επιθυμητής ατμόσφαιρας, καθώς και την ανακύκλωση του αέρα. Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στις ποιοτικές επενδύσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί στο δάπεδο, στα πλευρικά τοιχώματα αλλά και στην οροφή του οχήματος, ενώ πολλαπλοί είναι και οι χρωματικοί συνδυασμοί που προσφέρονται στον αγοραστή. Στο χώρο για τον οδηγό, η γνώριμη εικόνα του εσωτερικού διακόσμου του Fiat Ducato κερδίζει άμεσα τις εντυπώσεις, χάρη στη φινέτσα του Ιταλού σχεδιαστή, στο πολύ καλό επίπεδο της εργονομίας και στους ανεξάντλητους αποθηκευτικούς χώρους, μεταξύ των οποίων αξίζει να αναφέρουμε το αναλόγιο για διάφορα έγγραφα στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Παράλληλα, το κάθισμα τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού είναι πλήρως ρυθμιζόμενα και εφοδιάζονται με ζώνες ασφαλείας τριών σημείων, υποβραχιόνιο και οσφυϊκή ρύθμιση.
Έως και 27 νήπια θα φιλοξενηθούν σε καθίσματα τοποθετημένα σε διάταξη 2+3. Ένα από τα στοιχεία που κερδίζουν τις εντυπώσεις είναι η μεγάλη ποικιλία χρωματικών συνδυασμών για τις επενδύσεις από δερματίνη, που προσφέρονται για τα καθίσματα, τα πλαϊνά τοιχώματα και την οροφή του οχήματος.
Ο εσωτερικός διάκοσμος του Fiat Ducato διακρίνεται για τη φινέτσα του, τους πολλούς αποθηκευτικούς χώρους και την πολύ καλή εργονομία των διαφόρων χειριστηρίων.
Όλες οι θέσεις είναι εύκολα προσβάσιμες και φέρουν ζώνες δύο σημείων. Παράλληλα προσφέρονται πολλοί χρωματικοί συνδυασμοί για τις κουρτίνες, ενώ ισχυρό κρίνεται το σύστημα εξαερισμού - κλιματισμού.
Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης ενδείξεων και ευανάγνωστος.
Το -ισχύος 20.000 BTU- κλιματιστικό ελέγχεται από έναν πίνακα οργάνων στο ταμπλό, ενώ υπάρχει και πρόσθετο σύστημα θέρμανσης κάτω από το κάθισμα του οδηγού.
Η πλευρική συρόμενη θύρα είναι μεγάλων διαστάσεων, ενώ το ωφέλιμο εσωτερικό ύψος ορίζεται στα 1,87 μ. Παράλληλα, ένα ειδικό σκαλοπάτι αναδιπλώνεται, διευκολύνοντας την πρόσβαση των μικρών επιβατών.

 
 To Fiat Ducato σε έκδοση σχολικού
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Ένα νηπιαγωγείο επί τροχών
Κινητήρας - επιδόσεις


Advertisement