Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το σημείο αναφοράς

H σχεδίαση του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας διασφαλίζει την κορυφαία εργονομία όλων των χειριστηρίων και παρέχει άμεσα τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό.

Με ωφέλιμο εσωτερικό ύψος άνω των δύο μέτρων και εξοπλισμό άνεσης που περιλαμβάνει και τηλεόραση, το εσωτερικό του FH16 κρίνεται απλά ως πληρέστατο.

Κινητήρες EEV με ισχύ έως και 700 ίππων

Volvo FH16

24.101 Επισκέψεις στο άρθρο (15/9/2011)

Με μια ματιά
- Κορυφαία σχεδίαση και εργονομία εσωτερικού
- Υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της οδικής συμπεριφοράς
- Μηχανόφρενο VEB+ με ισχύ 425 kW
- Κινητήρες EEV με ισχύ από 540- 700 ίππους

Η Volvo Trucks ανέκαθεν διατηρούσε μια περίοπτη θέση μεταξύ των σημαντικότερων κατασκευαστών βαρέων επαγγελματικών οχημάτων και η ναυαρχίδα της, το FH16, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της τεχνογνωσίας της. Με ένα εξαιρετικό ντιζάιν που αποφεύγει τις υπερβολές εντυπωσιασμού και καταφέρνει να συνδυάσει τον δυναμισμό με την λειτουργικότητα, οι κορυφαίες καμπίνες του FH16 κλέβουν τις εντυπώσεις και προσφέρουν άριστες συνθήκες στον οδηγό, τόσο στο δρομολόγιο, όσο και κατά την διάρκεια των στάσεων ή της διανυκτέρευσης στο εσωτερικό τους. Πέραν όμως των έξυπνων λύσεων σε ό,τι αφορά στη χωροταξική διαρρύθμιση και στον πλήρη εξοπλισμό, το Volvo FH16 διακρίνεται και για τα υπερσύγχρονα μηχανικά μέρη με τα οποία εφοδιάζεται. Μεταξύ αυτών αξίζει να σημειώσουμε ένα από τα καλύτερα αυτοματοποιημένα κιβώτια ταχυτήτων της αγοράς, το Volvo I-Shift, το ισχυρότατο VEB+ (Volvo Engine Brake) με απόδοση 425 kW αλλά και επιμέρους ηλεκτρονικά συστήματα, όπως το Driver Alert Support που αναλαμβάνει να ελέγχει την οδική συμπεριφορά του οδηγού για λάθη και σπεύδει να τον προτρέψει να… κάνει ένα διάλλειμα, όταν διαπιστώσει πως αυτός έχει κουραστεί και πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενους λάθους χειρισμούς.

Κινητήρες EEV με ισχύ έως και 700 ίππων
Παρά τον εξαιρετικά πολιτισμένο χαρακτήρα του και την ευκολία στον χειρισμό του, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Volvo FH16 προσφέρεται με τρεις εκδοχές ενός 6κύλινδρου σε σειρά κινητήρα 16,1 λτ. που αποδίδουν ισχύ 540, 600 και 700 ίππων με αντίστοιχη ροπή 2.650, 2.800 και 3.150 Nm. Χάρη στην τεχνολογία SCR, το εν λόγω μηχανικό σύνολο καλύπτει τις προδιαγραφές της Euro 5 και των αυστηρότερων EEV.