Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Volvo FL αποτελεί μια ιδανική επιλογή για μια ευρεία γκάμα χρήσεων ενώ ένα από τα βασικά γνωρίσματα του είναι η –πλήρως τροποποιημένη- σχεδίαση της καμπίνας.

Το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο Volvo I-Sync περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό του νέου FL.

Στο εσωτερικό, η λιτή και απέριττη σχεδίαση της καμπίνας κερδίζει άμεσα τις εντυπώσεις ενώ τα επίπεδο εργονομίας και άνεσης και κορυφαία.

Volvo FL

15.548 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2014)

Η νέα γενιά εκδόσεις του Volvo FL δεν έχει στόχο απλώς να συμβαδίσει με τα νέα δεδομένα που θέτει η Euro6 αλλά να προσφέρει σημαντικά αναβαθμισμένες, πιο ουσιαστικές και ολοκληρωμένες λύσεις στους επαγγελματίες. 
Ένα από τα βασικά γνωρίσματα του νέου FL είναι η πλήρως τροποποιημένη σχεδίαση της καμπίνας που παραπέμπει άμεσα στα μεγαλύτερα φορτηγά της εταιρείας ενώ συμβάλλει στη σημαντική μείωση του αεροδυναμικού συντελεστή του οχήματος. 
Παράλληλα, οι τρεις τύποι καμπίνας (ημέρας, με κρέβάτι και προσωπικού) έχουν να επιδείξουν πληρέστερο εξοπλισμό, νέα σχεδίαση και καλύτερο σύστημα ανάρτησης την ίδια στιγμή που έχει βελτιωθεί και η ηχομόνωση τους. 
Τέλος, το μεικτό βάρος του οχήματος κυμαίνεται από τους 12t.-18t. και μεταξύ των εκδόσεων του νέου μοντέλου ξεχωρίζει η νέα 12τονη επιλογή με το μειωμένο απόβαρο σε σχέση με τις αντίστοιχες επιλογές της προηγούμενης γενιάς του μοντέλου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του ωφέλιμου φορτίου της κατά 500 κιλά. 

Κινητήρες με ισχύ από 210 – 280 ίππους
Η νέα γενιά του Volvo FL εφοδιάζεται με μηχανικά σύνολα 5,1λτ. (4κύλινδρος) και 7,7λτ. (6κύλινδρος) που είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις με ισχύ 210, 240, 250 και 280 ίππων με μέγιστη ροπή 800, 900, 950 και 1.050 Nm αντίστοιχα. 
Οι νέοι αυτοί κινητήρες εμφανίζουν αυξημένη απόκριση στις εντολές του οδηγού, πιο γραμμική λειτουργία ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου τους είναι σε αντίστοιχα επίπεδα με τις εκδόσεις τεχνολογίας Euro5. 
Παράλληλα, τα διαστήματα μεταξύ των service τους ανέρχονται στα 40.000 (για τον D5K) και στα 80.000 χλμ. (D8K) ή σε ετήσια βάση. 
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως στη γκάμα των κιβωτίων ταχυτήτων του νέου Volvo FL περιλαμβάνεται και το αυτόματο Volvo I-Sync που συμβάλλει στη σημαντική μείωση της φθοράς των επιμέρους τμημάτων του συστήματος μετάδοσης της κίνησης και πέδησης.