Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Από τα 240 στα 440 χλμ. (+85%) ανεβαίνει η αυτονομία του ηλεκτρικού Volvo VNR Electric, χάρη στις μεγαλύτερες μπαταρίες των 565 kWh.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Από τα 240 στα 440 χλμ. (+85%) ανεβαίνει η αυτονομία του ηλεκτρικού Volvo VNR Electric, χάρη στις μεγαλύτερες μπαταρίες των 565 kWh.

85% μεγαλύτερη αυτονομία για το Volvo VNR Electric

3.281 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2022)

Από τα 240 στα 440 χλμ. ανεβαίνει η αυτονομία του Volvo VNR Electric, με το πλήρως ηλεκτρικό βαρύ φορτηγό της Β. Αμερικής να εξοπλίζεται με μεγαλύτερες μπαταρίες χωρητικότητας έως και 565 kWh, οι οποίες φορτίζουν ταχύτερα, σε μόλις 60-90 λεπτά της ώρας.

Πλήρως αναβαθμισμένο το Volvo VNR Electric των ΗΠΑ

 
Η Volvo Trucks παρουσιάζει στη Β. Αμερική μια αναβαθμισμένη έκδοση του Volvo VNR Electric, με το πλήρως ηλεκτρικό βαρύ φορτηγό να υπόσχεται μεγαλύτερη αυτονομία έως και κατά 85%, αλλά και ταχύτερους χρόνους φόρτισης.
 
Η παραγωγή της βελτιωμένης εκδοχή του Volvo VNR Electric -του οποίου οι πωλήσεις ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2020- θα εκκινήσει στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους, στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στην κοιλάδα New River, στη νοτιοδυτική Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.
 

Αυτονομία 440 χλμ. και φόρτιση σε 1 ώρα

Υπενθυμίζεται, πως η πρώτη γενιά του Volvo VNR Electric εμφάνιζε μια λειτουργική αυτονομία έως και 240 χλμ., ενώ στη νέα του έκδοση το εύρος κίνησης του ηλεκτρικού φορτηγού της Volvo φτάνει μέχρι και τα 440 χλμ., χάρη στις νέες μεγαλύτερες μπαταρίες χωρητικότητας έως και 565 kWh.
 
Σημαντικό είναι το γεγονός πως έχουν μειωθεί αξιοσημείωτα και οι χρόνοι φόρτισης των μπαταριών του Volvo VNR Electric, καθώς με ισχύ 250 kW απαιτούνται μόλις 90 λεπτά για να φτάσουν οι μπαταρίες των έξι συστοιχιών σε ποσοστό 80% πληρότητας, ενώ αυτές των 4 συστοιχιών χρειάζονται 60 λεπτά.

Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, πως παγκοσμίως η Volvo Trucks -η οποία έχει στη γκάμα της ήδη έξι ηλεκτρικά φορτηγά όλων των κατηγοριών (Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL και Volvo VNR).

Σας αφήνουμε με δύο βίντεο της Volvo Trucks, ένα με τη σύντομη παρουσίαση του Volvo VNR Electric και ένα ακόμα για τον οδικό χάρτη προς τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, με την εταιρεία να έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2030, το 50% των πωλήσεών της να αφορά σε ηλεκτρικά φορτηγά:


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε