Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
ΑΑΔΕ: Το ψηφιακό δελτίο αποστολής είναι το «αντίδοτο» στη φοροδιαφυγή

ΑΑΔΕ: Το ψηφιακό δελτίο αποστολής είναι το «αντίδοτο» στη φοροδιαφυγή

2.913 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2024)

- Οι αρχές θα παρακολουθούν σε real time τη διακίνηση των αγαθών
- Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ βρίσκονται κυρίως τα αγροτικά και τα οικοδομικά προϊόντα
- Θα πρόκειται για ολοκληρωτικό φακέλωμα των εμπορικών δραστηριοτήτων

Οι αρχές θα παρακολουθούν σε real time τη διακίνηση των αγαθών

Την δυνατότητα να παρακολουθούν και να «ανιχνεύουν» σε πραγματικό χρόνο κάθε εμπορευματική δραστηριότητα προβλέπεται πως θα έχουν προσεχώς οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί προσεχώς; Πώς; Με τη χρήση του περίφημου ψηφιακού δελτίου αποστολής, το οποίο αναμένεται να τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση, ανατρέποντας έτσι τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ βρίσκονται κυρίως τα αγροτικά και τα οικοδομικά προϊόντα

Αν και πρόκειται για μέτρο που θα αφορά στη διακίνηση όλων των αγαθών, ωστόσο δεν είναι κρυφό πως στην κορυφή της λίστας με τους επίδοξους παραβάτες, που έχει βάλει στο στόχαστρο η εφορία, βρίσκονται πρωτίστως όσοι διαχειρίζονται και εμπορεύονται οικοδομικά και αγροτικά προϊόντα. Κι αυτό, γιατί σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν είχαν διαπιστωθεί φαινόμενα, κατά τα οποία στο έντυπο δελτίο αποστολής αναγράφονταν προϊόντα… διαφορετικά από εκείνα που όντως μεταφέρονταν. Μια μέθοδος κοινώς, που έχει βρει σημείο εφαρμογής σε αρκετές από τις καθημερινές επαγγελματικές δραστηριότητες αρκετών κλάδων της χώρας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Θα πρόκειται για ολοκληρωτικό φακέλωμα των εμπορικών δραστηριοτήτων

Με βάση το νέο μέτρο, η φορολογική διοίκηση θα μπορεί να τσεκάρει τα παραστατικά μιας παραγγελίας, τον προορισμό της, το κόστος των προϊόντων της, τους εργαζόμενους που σχετίζονται με αυτήν αλλά και τον τρόπο μεταφοράς. ΚατΆ αυτόν τον τρόπο, η ΑΑΔΕ θα έχει τη δυνατότητα – χάρη στην αξιοποίηση της πλατφόρμας myDATA – να έχει μια πιο ολοκληρωμένη, αλλά και… διαφανή εικόνα γύρω από τις εγχώριες συνδιαλλαγές, στο στόχο της να πατάξει όσο το δυνατόν περισσότερα κυκλώματα φοροδιαφυγής.