Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Ανεβασμένη (αλλά μπορεί και καλύτερα) η αγορά των e-Vans στην Ευρώπη!

1.805 Επισκέψεις στο άρθρο (2/9/2024)
Ανεβασμένη (αλλά μπορεί και καλύτερα) η αγορά των e-Vans στην Ευρώπη!

-Στο 1,6% του συνόλου των Vans ανέρχονται τα ηλεκτρικά
-Αυξάνονται οι σταθμοί φόρτισης - όχι όμως και η ταχύτητα φόρτισης
-Ολοκληρωμένες λύσεις & τηλεματική, η απάντηση

Στο 1,6% του συνόλου των Vans ανέρχονται τα ηλεκτρικά

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της CEBR (Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών), οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με Vans όχι απλώς έχουν αυξηθεί σήμερα κατά 6,5% από το 2021 και κατά 27,4% από το 2017, αλλά υπολογίζεται πως συμβάλλουν στην οικονομία της Ευρωζώνης με ταχύτερο ρυθμό από πολλούς άλλους βασικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και των ακινήτων. Εκτιμάται δε, πως αν αυτή τη στιγμή ήταν κράτος της ΕΕ, το ΑΕΠ τους θα ήταν το έκτο μεγαλύτερο στη «Γηραιά Ήπειρο», με πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.
Εντούτοις, από αυτά τα νούμερα μόλις το 1,6% αντιστοιχεί στα ηλεκτρικά Vans, μια αξία εκτιμώμενη στα 14,1 δισεκατομμύρια ευρώ δηλαδή. Και παρόλο που στην έκθεση της CEBR, «The Economics of Commercial Van Usage Across Europe 2024», καθίσταται προφανές ότι στις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) έχει αυξηθεί το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων Vans, την ίδια ώρα υπάρχουν παράγοντες που βάζουν φρένο στο κομμάτι της μαζικής υιοθέτησης, με χαρακτηριστικότερους τα σημεία φόρτισης, την παροχή κινήτρων και την αύξηση των ζωνών χαμηλών εκπομπών.
Σε κάθε σενάριο, η Ισπανία παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση στη βαθμολογία του δείκτη ηλεκτροκίνησης πηγαίνοντας από το 25 στο 45,7 (με ταβάνι το 100) από το 2018, όταν διεξήχθη για τελευταία φορά η μελέτη, με την Ιταλία να ακολουθεί από το 26 στο 41. Πιο προηγμένη αγορά από εκεί και πέρα, είναι η Γαλλία με βαθμολογία 65,6 στα 100, ξεπερνώντας την αντίστοιχη της Γερμανίας (55,3).  
 

Συνέχεια του άρθρου >>>