Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πρωτότυπο «Nikola One» αποτελεί μια πρόγευση των όσων μας επιφυλάσσονται από τη συνεργασία της Nikola Motor με την Bosch σε ότι αφορά στην εξέλιξη ενός μελλοντικού –ηλεκτροκίνητου- φορτηγού για την αγορά των ΗΠΑ.

    Nikola Motors: Ηλεκτροκίνητα φορτηγά σε συνεργασία με τη Bosch

    14.781 Επισκέψεις στο άρθρο (31/7/2018)

    H Nikola Motor είναι μια ακόμη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά των ΗΠΑ, η οποία έχει παρουσιάσει ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο φορτηγό με την ονομασία «Nicola One».
    Σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις της εταιρείας, το εν λόγω πρωτότυπο θα είναι σε θέση να καλύψει έως και 2.000 χλμ. περίπου, πριν επαναφορτίσει τις μπαταρίες του ενώ, οι έξι ηλεκτροκινητήρες του που εδράζονται στους κινητήριους τροχούς, αποδίδουν ισχύ 2.000 ίππων και μέγιστη ροπή 5.000 Nm περίπου.
    Για την υποστήριξη των εν λόγω ηλεκτροκινητήρων σε θέματα ενέργειας, θα είναι διαθέσιμη μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 320 kWh ενώ, ένας κινητήρας με καύσιμο το φυσικό αέριο θα προσφέρει επέκταση της μέγιστης αυτονομίας, όταν αυτό απαιτείται.
    Όλα τα παραπάνω αναφέρονταν στις αρχικές ανακοινώσεις της Nikola Motors (2016) καθώς, μέσα στο φθινόπωρο του 2017 στην υπόθεση ενεπλάκη και η εταιρεία Bosch, με τα δεδομένα να γίνονται αρκετά σαφέστερα.
    Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες αναμένεται να συνεργαστούν στην εξέλιξη ενός νέου τύπου φορτηγού, με υβριδικό σύστημα κινητήρων που θα βασίζεται σε κυψέλες υδρογόνου (fuel-cells) για την παραγωγή της ενέργειας που απαιτείται από τον / τους ηλεκτροκινητήρες.
    Η τεχνολογία «eAxle» θα αποτελέσει τη βάση των τεχνολογικών εξελίξεων στο μελλοντικό όχημα της Nikola και ουσιαστικά πρόκειται για μια ευέλικτη πλατφόρμα που ενσωματώνει τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε μια κοινή μονάδα.
    Σε κάθε περίπτωση, το στοιχείο που έχει διατηρηθεί σχεδόν αντίστοιχο με τις αρχικές ανακοινώσεις της Nikola για το πρωτότυπο «One» έχει να κάνει με την μέγιστη αυτονομία, η οποία θα κυμαίνεται από τα 800 – 1.200 μίλια (1.290 – 1.931 χλμ.).