Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

H Toyota έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης ενός βαρέως φορτηγού στις ΗΠΑ, το οποίο εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα και σύστημα fuel-cells.

    Toyota: Έμφαση στην ηλεκτροκίνηση και τα fuel-cells

    14.786 Επισκέψεις στο άρθρο (31/7/2018)

    Η Toyota είναι μια ακόμη από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχει αποφασίσει να εμπλακεί στον κλάδο των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, παρουσιάζοντας μέσα στον Απρίλιο του  2017 το πρωτότυπο «Project Portal», ένα φορτηγό με ηλεκτροκινητήρα και σύστημα κυψελών καυσίμου (fuel-cells) στις ΗΠΑ.
    Μάλιστα, μέσα στον Οκτώβριο, το εν λόγω πρωτότυπο ξεκίνησε τις πιλοτικές δοκιμές εξέλιξης του, σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, στα λιμάνια του Λος ¶ντζελες και του Παλμ Μπιτς, όπου θα μεταφέρει προϊόντα από διάφορά τερματικά σε αποθήκες και κέντρα διαμεταφοράς. Το συνολικών μήκος των δρομολογίων του ανέρχεται στα 322 χλμ., όση δηλαδή είναι περίπου και η αυτονομία του οχήματος.
    Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από τα σχέδια της Toyota, αναφέρουν την ύπαρξη δύο συστοιχιών κυψελών καυσίμου (fuel-cells) που προέρχονται από το μοντέλο Mirai καθώς και μιας μπαταρίας με χωρητικότητα 12 kWh.
    Την κίνηση του πρωτότυπου αυτού φορτηγού αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας με ισχύ 670 ίππων και ροπή 1.794 Nm ενώ, το μεικτό βάρος του οχήματος ανέρχεται στους 36,3t.