Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Volvo FL Electric εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 185 kW ενώ… για την φόρτιση των 2 – 6 μπαταριών ιόντων λιθίου του, απαιτούνται έως και 10 ώρες.

Το ηλεκτρικό Volvo FE που θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία μέσα στο 2019 έχει μεικτό βάρος 27t.

Την κίνηση του αναλαμβάνουν δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 370 kW.

Volvo Trucks: Δύο νέες προτάσεις για τον κλάδο των αστικών μεταφορών

14.785 Επισκέψεις στο άρθρο (31/7/2018)

Μέσα στο διάστημα Απριλίου – Μαΐου, η Volvo Trucks παρουσίασε δύο σημαντικές νέες –πλήρως ηλεκτροκίνητες- εκδόσεις φορτηγών της που αναμένεται να ισχυροποιήσουν τη θέση της σε αυτόν τον τομέα έναντι του ανταγωνισμού.
Ο λόγος για το FL Electric των 16t. και το FE Electric των 27t. αντίστοιχα.

-FL Electric
Με τον κλάδο των λεωφορείων της εταιρείας (Volvo Buses) να επιδεικνύει ήδη περισσότερες από 4.000 παραδόσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων από το 2010, είναι σαφές πως η Volvo Trucks διαθέτει την απαραίτητη –συσσωρευμένη- τεχνογνωσία για να εξελίξει αποδοτικές, ηλεκτροκίνητες λύσεις και στα φορτηγά. Το γεγονός αυτό διασφαλίζει παράλληλα πως οχήματα όπως το νέο Volvo FL Electric έχει υποβληθεί σε όλες τις απαιτούμενες δοκιμές εξέλιξης και από την έναρξη των πωλήσεων του θα υποστηρίζεται μέσω του πληρέστατου δικτύου πωλήσεων, service και προμήθειας ανταλλακτικών της σουηδικής εταιρείας.
Το νέο FL Electric που προορίζεται για χρήση σε αστικές διανομές προϊόντων αλλά και άλλες εφαρμογές όπως π.χ. απορριμματοφόρο, έχει μεικτό βάρος 16t.
Ο ηλεκτροκινητήρας του, με απόδοση 130 kW (συνεχής αποδιδόμενη ισχύς) – 185 kW (μέγιστη ισχύς), συνδυάζεται με σύστημα μετάδοσης της κίνησης δύο ταχυτήτων ενώ η μέγιστη ροπή του ορίζεται στα 425 Nm.
Για την ενέργεια που απαιτεί κατά τη λειτουργία του φροντίζουν 2 – 6 μπαταρίες ιόντων λιθίου, με συνολική χωρητικότητα από 100 – 300 kWh ενώ, η μέγιστη αυτονομία που ανακοινώνει ο κατασκευαστής ανέρχεται έως και στα 300 χλμ.
Σε ότι αφορά στις μπαταρίες, η ταχεία φόρτιση τους (με συνεχές ρεύμα DC) κυμαίνεται από 1 – 2 ώρες ενώ, η νυχτερινή φόρτιση τους με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) ανέρχεται στις 10 ώρες.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως, τα πρώτα ηλεκτρικά Volvo FL έχουν ήδη διατεθεί στις εταιρίες Renova και TGM στην πόλη του Γκέτεμποργκ.
 
Μόλις τρεις εβδομάδες μετά το FL Electric, κατά τη διάρκεια του Μαΐου, η Volvo Trucks επεφύλασσε την παρουσίαση ενός ακόμη ηλεκτρικού φορτηγού, αυτήν τη φορά του FE Electric, ενός μοντέλου με μεικτό βάρος 27t. που προορίζεται να καλύψει διαφορετικού τύπου μεταφορές.
Η επίσημη έναρξη των πωλήσεων του FE Electric υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει μέσα στο 2019 με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 370 kW και μέγιστης ροπής 850 Nm.
Και σε αυτήν την περίπτωση, έχει επιλεγεί ένα κιβώτιο δύο σχέσεων ενώ, για την φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου των 200 – 300 kWh απαιτούνται από 1,5 – 10 ώρες, αναλόγως του τύπου φόρτισης (DC: 150 kW, AC: 22 kW).
Το μελλοντικό Volvo FE Electric θα είναι διαθέσιμο σε πολλαπλές εκδόσεις ως προς τον τύπο της καμπίνας του (και με χαμηλό δάπεδο) ενώ, σε ότι αφορά στα περιβαλλοντικά οφέλη που θα προσφέρει, αξίζει να αναφέρουμε πως, κάθε ένα από τα 300 απορριμματοφόρα οχήματα που δραστηριοποιούνται στο Αμβούργο, μια πόλη της οποίας οι υπεύθυνοι συνεργάστηκαν με την Volvo Trucks κατά την εξέλιξη του μοντέλου, εκλύει σε ετήσια βάση περίπου 31,3t. CO2 κατά τη λειτουργία του! Την ίδια στιγμή, τα Volvo FL & FE Electric έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων…