Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Γιατί τσεκάρουμε πάντοτε τα λίτρα κινητήρα;

1.112 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2024)
Γιατί τσεκάρουμε πάντοτε τα λίτρα κινητήρα;

Είναι ευρέως γνωστό πως το μέγεθος του κάθε κινητήρα μετριέται σε λίτρα. Αλλά τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν αυτά τα λίτρα και πώς αξιολογούνται με βάση τον κινητήρα μας;

Μοτέρ και κυβισμός

Τα λίτρα είθισται να χρησιμοποιούνται ως μονάδα μέτρησης του όγκου για υγρά όπως το νερό, το λάδι, η βενζίνη κλπ. Αλλά, πέραν αυτού, είναι κι ένα νούμερο που πάντοτε τσεκάρουμε, κατά τη διαδικασία της αγοράς ενός αυτοκινήτου, αξιολογώντας το μαζί με άλλες πληροφορίες όπως η κατανάλωση, η ιπποδύναμη και οι χώροι.
Γιατί όμως το κάνουμε αυτό; Η απάντηση είναι πως το κάνουμε γιατί μας νοιάζει το μέγεθος του κινητήρα. Το οποίο μέγεθος μετριέται σε λίτρα, με τα τελευταία επί της ουσίας να περιγράφουν τον συνολικό όγκο όλων των κυλίνδρων – και τον κάθε κύλινδρο να λειτουργεί σαν ένας mini κινητήρας που καίει καύσιμο και παράγει ισχύ. Αναμενόμενα, λοιπόν, όσο περισσότεροι οι κύλινδροι, τόσο περισσότερο το καύσιμο που μπορεί να κάψει ο κινητήρας και άρα τόσο μεγαλύτερη η ισχύς.
Με απλά λόγια, όταν ακούς για 4κύλνδρο κινητήρα που χωράει δυο λίτρα, αυτό που εσύ πρέπει να κάνεις εικόνα στο κεφάλι σου είναι πως ο κάθε κύλινδρος σε αυτήν την περίπτωση χωράει μισό λίτρο.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>