Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πόσο ασφαλή είναι τα νέα Peugeot Partner & Renault Kangoo;

20.804 Επισκέψεις στο άρθρο
Πόσο ασφαλή είναι τα νέα Peugeot Partner & Renault Kangoo;

Πόσο ασφαλή είναι τα νέα Peugeot Partner & Renault Kangoo;

  • Πόσο ασφαλή είναι τα νέα Peugeot Partner & Renault Kangoo;
  • Πόσο ασφαλή είναι τα νέα Peugeot Partner & Renault Kangoo;

- Αμφότερα «Χρυσά» σε αξιολόγηση αλλά με μεγάλη διαφορά μεταξύ τους
- Στη… βάση η βαθμολογία τους για την αποφυγή σύγκρουσης με πεζούς
- Σημαντικά καλύτερο το Kangoo στην αποφυγή ποδηλατών
- Διπλάσιες οι πιθανότητες αποφυγής σύγκρουσης με άλλο όχημα για το Kangoo

Αμφότερα «Χρυσά» σε αξιολόγηση αλλά με μεγάλη διαφορά μεταξύ τους

Το νέο Peugeot Partner (στην ηλεκτρική του έκδοση) και το νέο Renault Kangoo ελέγχθηκαν μέσα στο 2024 από τον Euro NCAP ως προς την διαθεσιμότητα & την απόδοση των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας τους.
 
Αμφότερα απέσπασαν τη «Χρυσή» βαθμίδα αξιολόγησης ωστόσο, η διαφορές μεταξύ τους είναι σημαντικές, με το νέο Kangoo να υπερέχει σημαντικά (78%) έναντι του ανταγωνιστή του (62%).
 

Στη… βάση η βαθμολογία τους για την αποφυγή σύγκρουσης με πεζούς

Σε αντίθεση με τις επιβατικές του εκδόσεις, το νέο Peugeot Partner προσφέρει πολλά από τα σύγχρονα συστήματα ADAS στον προαιρετικό του εξοπλισμό, με το σύστημα AEB να χάνει σε απόδοση όσο η ταχύτητα κίνησης αυξάνονταν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποσοβήσει επαρκώς την πρόσκρουση με προπορευόμενα οχήματα, ειδικά όταν αυτά ήταν –υπό κλίση- εκτός της άμεσης πορείας του. Αντίστοιχα, κακή ήταν η απόδοση του σε όλα σχεδόν τα σενάρια αποφυγής πεζών, με τα πράγματα να δυσκολεύουν περισσότερο κατά τις νυχτερινές ώρες.
 
Από την πλευρά του, το νέο Renault Kangoo τα πήγε πολύ καλύτερα σε ότι αφορά στην αποφυγή σύγκρουσης με προπορευόμενα οχήματα (τόσο ακίνητα όσο και κινούμενα), σε όλα τα σενάρια. Αντίστοιχα καλή ήταν η εικόνα του σε ότι αφορά στα σενάρια αποφυγής πεζών, ωστόσο δεν υπάρχει πρόβλεψη ελέγχου τέτοιων κινδύνων, όταν το όχημα πραγματοποιεί οπισθοπορεία.
 

Σημαντικά καλύτερο το Kangoo στην αποφυγή ποδηλατών

Ως πολύ κακή χαρακτηρίζεται η απόδοση του Peugeot Partner σε ότι αφορά στην αποφυγή ποδηλατών και δικυκλιστών κατά την κίνηση του ωστόσο, τα κατάφερε πολύ καλά σε ότι αφορά στη δυνατότητα ειδοποίησης του οδηγού όταν το όχημα παρεκκλίνει της πορείας του και της δυνατότητας –αυτόματης- διόρθωσης τους.
 
Το Renault Kangoo από την άλλη, σημείωσε σχεδόν τέλεια επίδοση σε όλα τα σενάρια προσομοίωσης σύγκρουσης με δικυκλιστές ενώ, περιλαμβάνει και σύστημα ελέγχου των «νεκρών» σημείων στο οπτικό πεδίο του οδηγού, γεγονός που βελτιώνει περαιτέρω την βαθμολογία του ως προς τη δυνατότητα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας που έχει επιλεχθεί.
 

Διπλάσιες οι πιθανότητες αποφυγής σύγκρουσης με άλλο όχημα για το Kangoo

Μια πιο προσεχτική ματιά μεταξύ των δύο εκπρόσωπων της κατηγορίας των Μικρών Vans, ως προς την απόδοση των ηλεκτρονικών συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του έργου του οδηγού, καθιστά σαφές πως η νέα γενιά του Renault Kangoo βαθμολογήθηκε με 26,8 από τους 30 πόντους σε αυτόν τον τομέα, την ίδια στιγμή που το νέο Peugeot Partner κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 13,2 πόντους.
 
Σε κάθε περίπτωση, ο Euro NCAP αναφέρει στα συμπεράσματα του και για τα δύο μοντέλα πως, ο εξοπλισμός ασφάλειας παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις στην πληρότητα του, από αγορά σε αγορά στην ΕΕ και περιλαμβάνει πολλές λύσεις μόνο για όσους είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για προαιρετικά στοιχεία σε αυτόν.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>