Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Ηλεκτροκίνηση, φόρτιση & Επαγγελματικά οχήματα: Που βρισκόμαστε σήμερα!

Ηλεκτροκίνηση, φόρτιση & Επαγγελματικά οχήματα: Που βρισκόμαστε σήμερα!

  • Ηλεκτροκίνηση, φόρτιση & Επαγγελματικά οχήματα: Που βρισκόμαστε σήμερα!
  • Ηλεκτροκίνηση, φόρτιση & Επαγγελματικά οχήματα: Που βρισκόμαστε σήμερα!

Ηλεκτροκίνηση, φόρτιση & Επαγγελματικά οχήματα: Που βρισκόμαστε σήμερα!

47.368 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2023)

- 9,6+% μερίδιο για τα e-Vans στην Ελλάδα (6,9% μ.ό. ΕΕ)!
- 25.000+ σημεία φόρτισης ως το 2030
- Ηλεκτρικά όλα τα νέα Taxi από το 2025
- Πως & γιατί αντιδρούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Ο πλήρης εξηλεκτρισμός των Μεταφορών θα έχει πολλά στάδια


Ο εξηλεκτρισμός των χερσαίων οδικών μεταφορών είναι μια από τις βασικότερες προτεραιότητες τόσο της ελληνικής Πολιτείας όσο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ευρωπαϊκή αγορά έχει ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια… απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και την χρήση εναλλακτικών τύπων καυσίμων που θα επιτρέπουν στα οχήματα όλων των τύπων (μοτοσικλέτες, επιβατικά, ελαφρά επαγγελματικά, φορτηγά, λεωφορεία) να μην εκπέμπουν ρύπους κατά την κίνηση τους.
 
Προγράμματα όπως το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» ή το «Πράσινα Taxi» έχουν στόχο να προσφέρουν κίνητρα –και- στους επαγγελματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, με τα όσα οφέλη αυτό προσφέρει έναντι ενός συμβατικού.
 
Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Μπορεί να αρμόδια όργανα της ΕΕ να πιέζουν τόσο τις κυβερνήσεις των κρατών – μελών για ενίσχυση της προώθησης της ηλεκτροκίνησης, όσο και τις αυτοκινητοβιομηχανίες για την εξέλιξη πιο αποδοτικών προτάσεων για τους πελάτες τους, αλλά η λύση πρέπει να είναι ολιστική και να αφορά στην παράλληλη εξέλιξη οχημάτων και δικτύων υποδομής, χωρίς να παραβλέπουμε παραμέτρους που σχετίζονται με την βιώσιμη και αποδοτική παραγωγή της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας για την κάλυψη των σημαντικά αυξημένων απαιτήσεων, μέσα στην ερχόμενη δεκαετία.

 
Σε αυτό το πλαίσιο, επιχειρούμε μια πιο προσεχτική ματιά στο κεφάλαιο «Ηλεκτροκίνηση & Επαγγελματικά οχήματα»,  αναλύοντας την πορεία των πωλήσεων ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα και την ΕΕ, πάντα σε σχέση με τα όσα προβλέπουν τα πλάνα της Πολιτείας για τα αμέσως επόμενα χρόνια και τους σχετικούς στόχους που έχουν τεθεί, τόσο ως προς το ποσοστό των οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων, επί του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων ως το 2050, όσο και σε ότι αφορά στην –παράλληλη- ανάπτυξη του δικτύου υποδομών και των σημείων φόρτισης τους.
 
Φυσικά, καταγράφουμε τις επιλογές που έχει στη διάθεση του αυτήν τη στιγμή ο υποψήφιος ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρικού επαγγελματικού οχήματος σε ότι αφορά στις κρατικές επιδοτήσεις / κίνητρα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »