Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

IRU: Φρένο στο diesel, μόνο αν δημιουργηθούν υποδομές φόρτισης!

1.757 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2024)
IRU: Φρένο στο diesel, μόνο αν δημιουργηθούν υποδομές φόρτισης!

-Μονόδρομος (προς το παρόν) η πετρελαιοκίνηση στις εμπορευματικές μεταφορές
-Το μπαλάκι στα κράτη – μέλη για πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης
-Πρόβλεψη για αναλογία ηλεκτροκίνησης – υδρογονοκίνησης μελλοντικά στο 70%-30%

Μονόδρομος (προς το παρόν) η πετρελαιοκίνηση στις εμπορευματικές μεταφορές

Σε εκδήλωση για τις «πράσινες» εμπορευματικές μεταφορές, η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU) ξεκαθάρισε πως αν δεν αναπτυχθούν οι κατάλληλες υποδομές επαναφόρτισης στην Ευρώπη, τότε οι επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να επιλέγουν οχήματα με κινητήρα diesel, αντί να καταφεύγουν σε εναλλακτικές λύσεις.
Αυτό, γιατί τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά και λεωφορεία παραμένουν η πιο αποδοτική επιλογή, εξαιτίας της έλλειψης καθαρών σταθμών ανεφοδιασμού σε ολόκληρη την ήπειρο.
Πιο αναλυτικά, ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Οδικών Μεταφορών (IRU), Umberto de Pretto, τόνισε πως: «Αν χρησιμοποιούμε πετρελαιοκίνητα φορτηγά, λεωφορεία και πούλμαν, είναι επειδή οι πελάτες μας ζητούν να μεταφέρουμε κάτι από το ένα σημείο στο άλλο με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο που μπορούμε. Αν αύριο έλεγαν ότι εδώ είναι μια θαυμάσια λύση που θα μεταφέρει κάτι από το ένα σημείο στο άλλο το ίδιο αποδοτικά – οικονομικά - και ακόμη πιο γρήγορα από ό,τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα, τότε μαντέψτε τι; Αυτό θα χρησιμοποιούσαμε! Μη νομίζετε πως η βιομηχανία είναι ερωτευμένη με τα οχήματα ή με το καύσιμο που χρησιμοποιούμε. Χρησιμοποιούμε ό,τι είναι αποτελεσματικό, ό,τι κάνει τη δουλειά μας και μας επιτρέπει να εξακολουθούμε να έχουμε κέρδος».
Ένα πράγμα που επισήμανε επίσης ο De Pretto αφορά στην μεγαλύτερη πράσινη φορολόγηση των επιχειρήσεων εμπορευματικών μεταφορών, κάτι που μπορεί να βλάψει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ευρώπης. Όπως προειδοποίησε άλλωστε: «Μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους της απαλλαγής από τον άνθρακα, αλλά ας μην εφαρμόσουμε πολιτικές που θα καταστήσουν την οικονομική ανάπτυξη δύσκολη, οδηγώντας σε τεράστιες ουρές ανεργίας».
 

Συνέχεια του άρθρου >>>