Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Δείτε τους τύπους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μουσαμάδων επαγγελματικών οχημάτων.
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δείτε τους τύπους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μουσαμάδων επαγγελματικών οχημάτων.

Μουσαμάδες σε Van, Φορτηγά και Τρέιλερ

7.931 Επισκέψεις στο άρθρο (28/12/2021)

Ο μουσαμάς στην καρότσα προστατεύει το φορτίο και διαφημίζει εν κινήσει την κάθε επιχείρηση. Δείτε τα είδη της «κουρτίνας» και πώς χάρη σε αυτήν ο επιχειρηματίας γλιτώνει χρήματα.

Ο μουσαμάς είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και αδιαπέραστο από το νερό, μεγάλο φύλλο υφάσματος, το οποίο αποτελείται από πολυεστερικά λινά επικαλυμμένα με ουρεθάνη, πολυαιθυλένιο και PVC. Συχνά έχουν ενισχύσεις και ροδέλες στις γωνίες και κατά μήκος των πλευρών για να σχηματίζουν σημεία προσάρτησης για σχοινί, που τους επιτρέπει να είναι δεμένα σε σταθερές αναμονές. Έχουν πολλαπλές χρήσεις, μεταξύ άλλων και ως μέσα προστασίας από τα στοιχεία της φύσης, δηλαδή, τον άνεμο, τη βροχή ή το φως του ήλιου.

Ανατρεπόμενο, χωματουργικό φορτηγό με μουσαμά στο πάνω τμήμα της καρότσας.

Ανατρεπόμενο, χωματουργικό φορτηγό με μουσαμά στο πάνω τμήμα της καρότσας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Η πιο σημαντική τους εφαρμογή είναι στα φορτηγά οχήματα τα οποία χρησιμοποιούν μουσαμά για να ασφαλίσουν και να προστατεύσουν το φορτίο που μεταφέρουν. Έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, καθώς μπορούν να τοποθετηθούν σε μικρά van (ακόμα και pick-up) ή σε ελαφρά - μεσαία φορτηγά, τα λεγόμενα «φορτοταξί». Από εκεί και πάνω, εφαρμόζονται και σε βαρέα φορτηγά, όπως και σε ανατρεπόμενα και χωματουργικά φορτηγά («μπαζάδικα»), όπου έχουμε τη λεγόμενη «συρταρωτή» χρήση, καθώς το πάνω μέρος της καρότσας ανοίγει (ηλεκτρικά ή χειροκίνητα). Μια κλασική εφαρμογή των μουσαμάδων είναι στα τρέιλερ, συρόμενα και επικαθήμενα, στα οποία συναντάμε πολλές επιμέρους κατηγορίες. Έχουμε, δηλαδή, τους μουσαμάδες τύπου «TIR» αλλά και τους λεγόμενους τύπου «κουρτίνας», σε πολλές παραλλαγές ανάλογα με τη χρήση, το μέγεθος, τους άξονες κ.τ.λ.

Ψυκτικοί θάλαμοι σε Van και Φορτηγά
 
Ένας τρόπος για να αποκτήσει κανείς ένα τρέιλερ με μουσαμά, είναι να το αγοράσει έτοιμο, απευθείας από κάποια από τις μεγάλες μάρκες της παγκόσμιας βιομηχανίας. Από εκεί και πέρα, μπορεί να απευθυνθεί στην αμαξοποιό εταιρεία της αρεσκείας του, καθώς στη χώρα μας υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο. Μία ακόμα λύση είναι οι εξειδικευμένες εταιρείες στον μουσαμά, οι οποίες γνωρίζουν καλύτερα και τα μυστικά της ψηφιακής εκτύπωσης, στην περίπτωση που αυτό συγκαταλέγεται στις επιθυμίες του πελάτη. Σημειώνεται, πως η προβολή μιας εταιρείας πάνω στον μουσαμά ενός φορτηγού ή ενός τρέιλερ, θεωρείται ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος διαφήμισης, που εξασφαλίζει καθημερινή προβολή με ένα μέσο που όχι μόνο δεν μένει στάσιμο, αλλά γυρίζει τη χώρα (και τον κόσμο στην περίπτωση των διεθνών μεταφορών).

Αεροκουρτίνες: Γλιτώστε λεφτά με το «φράγμα αέρα»
 
Όσον αφορά στην τιμή και στη διάρκεια ζωής του μουσαμά, αυτή εξαρτάται από την ποιότητά του, η οποία καθορίζεται από τα χρησιμοποιούμενα υλικά, από την πλέξη και την επίστρωσή του. Η μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται είναι το βάρος/τ.μ. και έτσι μπορεί να μιλάμε, για παράδειγμα, για μουσαμά βάρους 440 ή 1.050 γραμμαρίων.