Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Μέσα στο 2022, η Ford σε συνεργασία με τη Hymer θα παρουσιάσει νέα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα με βάση τις εκδόσεις panel van και σασί του Transit.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μέσα στο 2022, η Ford σε συνεργασία με τη Hymer θα παρουσιάσει νέα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα με βάση τις εκδόσεις panel van και σασί του Transit.

Νέα συνεργασία Ford και Hymer στα camper vans

3.623 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2022)

Νέα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα όλων των ειδών με βάση τα Transit και Transit Custom, θα λανσαριστούν αργότερα φέτος, χάρη στη νέα συμφωνία που υπέγραψε η Ford με την ηγέτιδα εταιρεία της αγοράς οχημάτων αναψυχής, Hymer.

Δια χειρός Hymer τα νέα τροχόσπιτα της Ford!

 
Τη συμφωνία για τη δημιουργία αυτοκινούμενων τροχόσπιτων με βάση τα Transit και Transit Custom, ανακοίνωσαν οι Ford-Werke GmbH από την Κολονία και Hymer Group (EHG), με τα πρώτα σχετικά οχήματα να αναμένεται να λανσαριστούν αργότερα φέτος.
 
Επιπλέον, η Ford και η EHG συμφώνησαν σε μια στρατηγική συνεργασία που επισημοποιεί μια κοινή άποψη για τις μελλοντικές ανάγκες των πελατών οχημάτων αναψυχής, το ρυθμιστικό περιβάλλον, τη νομοθεσία για τις εκπομπές ρύπων, την ηλεκτροκίνηση, την ψηφιοποίηση και τη συνδεσιμότητα, καθώς και την ενοποίηση συστημάτων υποβοήθησης οδηγού.
 
Η συμφωνία θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να επωφεληθούν περαιτέρω από την αγορά οχημάτων αναψυχής που έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία οκτώ χρόνια, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τη Ford. Επιπλέον, η EHG – ο ηγέτης στην ευρωπαϊκή αγορά για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα – διευρύνει τη βάση εφοδιασμού οχημάτων της και βελτιώνει την ικανότητά της για παραδόσεις, η οποία έχει περιοριστεί από την κρίση των ημιαγωγών. Επιπροσθέτως, η EHG που αποτελεί μέλος του ομίλου «Thor Industries» – του μεγαλύτερου κατασκευαστή οχημάτων αναψυχής στον κόσμο –θεωρεί ως επιπλέον πλεονέκτημα την παραγωγή της Ford για την οικογένεια μοντέλων Transit στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα.

Από τα μικρά campers στα μεγάλα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα

Η νέα συμφωνία προμήθειας περιλαμβάνει τις εκδόσεις panel vanκαι σασί του Ford Transit, καθώς και το επιβατικό Ford Transit Custom kombi, για μετατροπή από τη Hymer σε τροχόσπιτα, ημι-ενσωματωμένα αυτοκινούμενα και τα λεγόμενα «alcove» τροχόσπιτα, αυτά δηλαδή που φέρουν ένα υπνοδωμάτιο πάνω από την καμπίνα οδήγησης. Η Ford θα παράγει τα εν λόγω οχήματα χορηγών στο εργοστάσιό της στο Κοτζάελι της Τουρκίας, για σταδιακές παραδόσεις από το 2022 έως το 2024, προγραμματίζοντας παράλληλα την αναβάθμιση της συγκεκριμένης μονάδας.
 
Σημειώνεται, πως η EHG αναμένει περαιτέρω αύξηση της ζήτησης στα μικρά αυτοκινούμενα τροχόσπιτα που θα στηρίζονται στο Transit Custom. Αυτά θα στηρίζονται τόσο στην έκδοση με κανονικό όσο και με επιμηκυμένο μεταξόνιο, διαθέτοντας μια «pop-up» οροφή.
 

Η ιστορία και οι νέες τάσεις

Αξίζει να αναφερθεί πως η τελευταία συνεργασία δεν είναι και η πρώτη ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Μάλιστα, στις αρχές της δεκαετίας του 1980 το Ford Transit αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε το Hymercar, το πρώτο camper van της Hymer. Επιπλέον, το 2004 είχε υπάρξει μία ακόμα συμφωνία ανάμεσα στις Ford και Hymer για την κατασκευή αυτοκινούμενων τροχόσπιτων όλων των κατηγοριών.
 
Στο μεταξύ, ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ο τυπικός αγοραστής αυτοκινούμενου τροχόσπιτου δείχνει να αλλάζει, καθώς ενώ το 45% όλων των νέων αυτοκινούμενων που ταξινομήθηκαν στη Γερμανία το 2020 αγοράστηκαν από πελάτες ηλικίας 55 έως 64 ετών, τα εν λόγω οχήματα προσελκύουν όλο και περισσότερο νεότερους αγοραστές. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια της δημιουργία νέων, πιο μοντέρνων σχεδίων διαμόρφωσης του εσωτερικού, νέων έξυπνων λύσεων επίπλωσης, περισσότερων αξεσουάρ και μιας πιο «φρέσκιας» εξωτερικής σχεδίασης. Αυτοί οι νεότεροι πελάτες περιλαμβάνουν μεμονωμένα άτομα και οικογένειες, που όλοι θέλουν έναν πιο ευέλικτο τρόπο ζωής στον οποίο ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο μπορεί να είναι ένα κινητό γραφείο ή μια μόνιμη κατοικία ως μέρος της τάσης «ζωή σε van» (van life).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε