Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά

Προεξάρχον χαρακτηριστικό του νέου VW Caddy είναι το ευπροσάρμοστο, πολυχρηστικό εσωτερικό του.

Πλήρες ρυθμίσεων το εσωτερικό του επιβατικού VW Caddy Kombi.

Ο ωφέλιμος όγκος της κλούβας της κανονικής έκδοσης είναι στα 3,1 κ.μ. και της Maxi στα 3,7 κ.μ., με το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο να ορίζεται στα 700 και 780 κιλά, αντίστοιχα.

Για πρώτη φορά στο LCV της VW, στην τρίτη σειρά του επιβατικού Candy Kombi συναντάμε δύο ανεξάρτητα καθίσματα, τα οποία ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό των εκδόσεων Caddy Maxi με το μακρύ μεταξόνιο, ενώ μπορούν να τοποθετηθούν προαιρετικά και στο «κοντό» Caddy.

Στην περίπτωση που τόσο τα καθίσματα της 3ης όσο και αυτά της 2ης σειράς αναδιπλωθούν, δημιουργείται ένας χώρος αποσκευών όγκου έως και 2.556 λίτρων (φορτωμένο έως την οροφή) στην έκδοση με το κοντό μεταξόνιο, ενώ στο Caddy Maxi η σχετική τιμή ανεβαίνει μέχρι και τα 3.105 λίτρα.

Ένα νέο χαρακτηριστικό στην καμπίνα του Cargo είναι το αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού με ένα ακόμα πιο ανθεκτικό πίσω πάνελ, το οποίο μπορεί να αποτελέσει και ένα γραφείο του οδηγού.

Προαιρετικά σε όλες τις εκδόσεις (επιβατικές και επαγγελματικές) του VW Caddy 5ης γενιάς, μπορούν να τοποθετηθούν τα προηγμένα καθίσματα «AGR ergoComfort».

Στο Caddy Cargo, μπορούν να φορτωθούν μέχρι και δύο ευρωπαλέτες, χάρη στο πλάτος των 1.230 χλστ. ανάμεσα από τους θόλους.

Στο Caddy Maxi η μία από τις παλέτες μπορεί να φορτωθεί και μέσω των πλευρικών συρόμενων θυρών, το άνοιγμα των οποίων είναι στα 840 χλστ.

O εσωτερικός κόσμος του νέου VW Caddy (+vids)

4.963 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2021)

Ιδιαίτερα ευπροσάρμοστο εσωτερικό, με έξυπνες λύσεις αποθήκευσης και προηγμένα καθίσματα, διαθέτει το νέο -5ης γενιάς- VW Caddy, τόσο στις επιβατικές (Kombi) όσο και στις επαγγελματικές (Cargo) εκδόσεις του. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά του …εσωτερικού κόσμου του οχήματος που μπορεί να μεταφέρει είτε έως και 7 άτομα είτε φορτίο όγκου 3,7 κ.μ.

Αφού ασχοληθήκαμε με την καινοτόμο πίσω ανάρτηση του νέου Caddy σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα ακόμα από τα δυνατά χαρτιά του νέου μοντέλου της Volkswagen Commercial Vehicles, που δεν είναι άλλο από τις δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού των έως και επτά θέσεων, οι οποίες μπορούν να αναδιπλωθούν, να συρθούν ή και να αφαιρεθούν πλήρως. Μάλιστα, για πρώτη φορά στο LCV της VW, στην τρίτη σειρά του επιβατικού Candy Kombi συναντάμε δύο ανεξάρτητα καθίσματα, τα οποία ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό των εκδόσεων Caddy Maxi με το μακρύ μεταξόνιο, ενώ μπορούν να τοποθετηθούν προαιρετικά και στο «κοντό» Caddy. Επιπλέον στοιχεία του ευπροσάρμοστου εσωτερικού, είναι οι θέσεις της δεύτερης σειράς που διαθέτουν ρυθμιζόμενη κλίση της πλάτης τους και το κάθισμα του συνοδηγού, το οποίο μπορεί να αναδιπλωθεί για τη μεταφορά μακριών αντικειμένων και τη δημιουργία ενός χώρου φόρτωσης όγκου έως και 3,7 κ.μ.
 
Αναλυτικότερα, το νέο Caddy έχει μήκος 4.500 χλστ. και μεταξόνιο 2.755 χλστ., με το Caddy Maxi να είναι μακρύτερο κατά 35 εκ. (4.853 χλστ.) και να διαθέτει μεταξόνιο 2.970 χλστ. Προαιρετικά και στα δύο μοντέλα μπορεί να τοποθετηθεί ένας κοτσαδόρος, προκειμένου να γίνεται η έλξη (ανάλογα με τον κινητήρα) τρέιλερ βάρους έως και 1.500 κιλών, ενώ σε αυτόν μπορεί να τοποθετηθεί βάρος έως και 75 κιλών, διευκολύνοντας την εξωτερική φόρτωση αντικειμένων όπως ποδήλατα. Υπενθυμίζεται πως στην επαγγελματική έκδοση, Caddy Cargo, μπορούν να φορτωθούν μέχρι και δύο ευρωπαλέτες, χάρη στο πλάτος των 1.230 χλστ. ανάμεσα από τους θόλους. Μάλιστα, στο Caddy Maxi η μία από τις παλέτες μπορεί να φορτωθεί και μέσω των πλευρικών συρόμενων θυρών, το άνοιγμα των οποίων είναι στα 840 χλστ.
 
Δείτε παρακάτω ένα «walkaround» βίντεο του νέου Volkswagen Caddy Cargo:
 
Σημειώνεται, πως στις εκδόσεις Caddy Maxi, Life Maxi και Style Maxi του επιβατικού Candy Kombi, τα επτά καθίσματα έρχονται ως στάνταρ. Στην περίπτωση που τόσο τα καθίσματα της 3ης όσο και αυτά της 2ης σειράς αναδιπλωθούν, δημιουργείται ένας χώρος αποσκευών όγκου έως και 2.556 λίτρων (φορτωμένο έως την οροφή) στην έκδοση με το κοντό μεταξόνιο, ενώ στο Caddy Maxi η σχετική τιμή ανεβαίνει μέχρι και τα 3.105 λίτρα. Επιπλέον ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του εσωτερικού του VW Caddy νέας γενιάς, είναι τα συρτάρια κάτω από τα μπροστινά καθίσματα, στην πλάτη των οποίων υπάρχουν πτυσσόμενα τραπέζια για τους επιβάτες της 2ης σειράς, δύο εξοπλιστικά στοιχεία που είναι στάνταρ στην έκδοση Caddy Life.
 
Δείτε εδώ τη γυάλινη πανοραμική οροφή του νέου VW Caddy.
 
Αξίζει να αναφερθεί, πως στην πενταθέσια διαμόρφωση, ο όγκος του πορτμπαγκάζ των εκδόσεων Kombi ανέρχεται στα 1.057 λίτρα. Σημειώνεται, πως το μήκος του χώρου φόρτωσης είναι 1.913 χλστ. έως την πρώτη σειρά καθισμάτων, ενώ το μέγιστο πλάτος ανάμεσα στους θόλους των πίσω τροχών ανέρχεται στα 1.185 χλστ. Σε ό,τι αφορά στις εκδόσεις Vanette, Caddy Cargo και Cargo Maxi, ο χώρος φόρτωσης έχει μέγιστο πλάτος 1.614 χλστ. (1.230 χλστ. στους θόλους), ενώ το μήκος ανέρχεται στα 1.797 και 2.150 χλστ., αντίστοιχα. Ο ωφέλιμος όγκος της κλούβας της κανονικής έκδοσης είναι στα 3,1 κ.μ. και της Maxi στα 3,7 κ.μ., με το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο να ορίζεται στα 700 και 780 κιλά, αντίστοιχα.
 
Επιπρόσθετα, στο Caddy Cargo υπάρχουν νέα, ανθεκτικά σημεία πρόσδεσης, τα οποία απλοποιούν την αποθήκευση και ασφάλιση υλικών, αγαθών, εργαλείων ή αποσκευών στον χώρο φορτίου. Ένα νέο χαρακτηριστικό στην καμπίνα του Cargo είναι το αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού με ένα ακόμα πιο ανθεκτικό πίσω πάνελ, το οποίο μπορεί να αποτελέσει και ένα γραφείο του οδηγού. Περιλαμβάνεται επίσης ρύθμιση ύψους καθίσματος, ενώ νέο χαρακτηριστικό για τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού στο Caddy Cargo, είναι πως πλέον μπορούν προαιρετικά να διαθέτουν υποβραχιόνια, τα οποία προέρχονται από τα Transporter και Crafter και έχουν προσαρμοστεί ειδικά για το Vanette της μάρκας.
 
Δείτε εδώ τις τεχνολογίες του νέου VW Caddy Cargo.
 
Τονίζεται, τέλος, πως προαιρετικά σε όλες τις εκδόσεις (επιβατικές και επαγγελματικές) του VW Caddy 5ης γενιάς, μπορούν να τοποθετηθούν τα προηγμένα καθίσματα «AGR ergoComfort». Τα εν λόγω ιδιαίτερα εργονομικά καθίσματα έχουν αναπτυχθεί ειδικά για ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων και επαγγελματίες οδηγούς που περνούν πολλές ώρες στο δρόμο. Τα καθίσματα AGR ergoComfort είναι πολλαπλά ρυθμιζόμενα, μερικώς ηλεκτρικά, μερικώς χειροκίνητα και προσφέρουν επιπλέον : εκτός από τη ρύθμιση των διαστάσεων και του ύψους, προσφέρουν προσαρμοσμένη ρύθμιση της κλίσης και του βάθους του καθίσματος, καθώς και οσφυϊκή υποστήριξη 4 κατευθύνσεων για την προστασία του κάτω τμήματος της πλάτης.
 
Σας αφήνουμε με ένα σύντομο βίντεο παρουσίασης του νέου VW Caddy Kombi:
 

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις