Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Χάρη σε ειδικά συστήματα, το μέγιστο ωφέλιμο μήκος του χώρου φόρτωσης των Μεσαίων Vans, μπορεί να επεκταθεί έως και στα 4,15μ.!

O μέγιστος όγκος φόρτωσης των Μεσαίων Vans ανέρχεται στα 8,6m3.

Οι χαμαιλέοντες των city logistics

14.739 Επισκέψεις στο άρθρο (21/8/2018)

Ανακαλύψτε την πλούσια γκάμα επιλογών της κατηγορίας των Μεσαίων Vans, μια υποκατηγορία ελαφρών επαγγελματικών που με μεικτό βάρος από 2,6 – 3,4t. είναι σε θέση να υποστηρίξουν φορτία με βάρος έως και 1,5t. (περίπου), προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται –κατά κύριο λόγο- εντός του αστικού ιστού.

Οι αστικές διανομές προϊόντων δεν περιορίζονται σε φορτία με μικρό βάρος ή όγκο ωστόσο, η ευελιξία των οχημάτων που καλούνται να τις διενεργήσουν, αποτελεί πάντοτε, σημαντική προτεραιότητα για τους επαγγελματίες, όπως π.χ. η διατήρηση του συνολικού ύψους του οχήματος σε επίπεδα τέτοια που επιτρέπουν την πρόσβαση σε υπόγειους χώρους στάθμευσης.
Για τον λόγο αυτό, οι διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εξελίξει μια –ιδιαίτερη σε χαρακτηριστικά- κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών, τα μεσαία Vans που εκτός των μεγάλων μεταφορικών τους δυνατοτήτων, διακρίνονται για τις μικρές σχετικά, διαστάσεις του αμαξώματος του.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, με το συνολικό μήκος του αμαξώματος τους να μην υπερβαίνει τα 5,4μ., είναι σε θέση να υποστηρίξουν φορτία με μήκος έως και 4,15μ.! Αντίστοιχα, ενώ το μεικτό βάρος τους δεν υπερβαίνει τους 3,4t., είναι σε θέση να μεταφέρουν φορτία βάρους έως και 1.449 κιλών (η βέλτιστη επίδοση της κατηγορίας από το Peugeot Expert).
Σε όλα τα παραπάνω μπορείτε να προσθέσετε τους εξαιρετικούς χώρους στο εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών και τον πληρέστατο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Με αυτό το δεδομένο, δεν είναι τυχαίο πως όλα τα μοντέλα που παρουσιάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν, είναι διαθέσιμα και σε επιβατικές εκδόσεις για έως και εννέα επιβάτες.

Σαφής αύξηση πωλήσεων
Με την ολοκλήρωση του 12μηνου του 2017, η κατηγορία των Μεσαίων Vans κατείχε μερίδιο της τάξης του 7,6% επί του συνόλου της αγοράς ωστόσο, μέσα στο 1ο 4μηνο του 2018 το μερίδιο της έχει αυξηθεί στο 8,29% με τις πωλήσεις της να έχουν αυξηθεί αντίστοιχα κατά 22,78% έναντι του 4μηνου του περασμένου έτους. Παράλληλα, εξαιρετικά ενθαρρυντικά είναι τα… μηνύματα για την κατηγορία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπου οι πωλήσεις της αυξάνονται διαρκώς κατά τη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας.

Οι πρωταγωνιστές της κατηγορίας στην Ελλάδα
Σε ότι αφορά στις πιο εμπορικές επιλογές στην ελληνική αγορά για τα Μεσαία Vans, το Ford Transit Custom ήταν μακράν το πιο δημοφιλές μοντέλο καθΆ όλη τη διάρκεια του 2016 ωστόσο, μέσα στο 2018 (στοιχεία 4μήνου) έχει υποχωρήσει στη 2η θέση πίσω από το Peugeot Expert που συνεχίζει την εξαιρετική αύξηση των πωλήσεων του κατά την τελευταία 3ετία.
 
Τεράστια γκάμα εκδόσεων
Ως επί το πλείστον, οι εκπρόσωποι της κατηγορίας είναι διαθέσιμοι με 2 ή και 3 εκδόσεις αναφορικά με το μήκος του αμαξώματος τους καθώς και δύο επιλογές ως προς το ύψος της οροφής. Αντίστοιχα διαμορφώνονται και οι διαστάσεις του χώρου φόρτωσης που είναι προσβάσιμος από έως και δύο πλευρικές πόρτες και μονόφυλλη / δίφυλλη πίσω πόρτα, σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικά χαμηλό κατώφλι φόρτωσης («χειρότερη» επίδοση τα 633 χλστ.).
 
Μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης (χλστ.)
Ένα από τα βασικά προτερήματα των Μεσαίων Vans είναι η εξαιρετική αναλογία μήκους αμαξώματος / μήκους χώρου φόρτωσης που προσφέρουν.
Στο σχετικό συγκεντρωτικό πίνακα που σας προσφέρουμε, μπορείτε να δείτε το ελάχιστο και το μέγιστο ωφέλιμο μήκος του χώρου φόρτωσης σε κάθε μοντέλο καθώς και το κατά πόσο αυτό μπορεί να επιμηκυνθεί χάρη σε ειδικά συστήματα όπως π.χ. οι ειδικές καταπακτές κάτω από το κάθισμα του/των συνοδηγών.

Μέγιστος ωφέλιμος όγκος (κ.μ.)
Σε αντιστοιχία με τις πολλαπλές εκδόσεις αμαξώματος (μήκος, ύψος), τα Μεσαία Vans είναι σε θέση να ανταποκριθούν με άνεση και στη μεταφορά φορτίων μεγάλου όγκου. Οι… χειρότερες επιδόσεις της κατηγορίας ξεκινούν από τα 4,6κ.μ. ενώ μπορούν να φτάσουν έως και στα 8,6κ.μ. χωρίς ωστόσο να παραβλέπουμε πως τα εν λόγω οχήματα εμφανίζουν κύκλο στροφής από 11,3μ. σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνουν οι κατασκευαστές, γεγονός που εγγυάται τη μεγάλη ευελιξία τους εντός της πόλης.
 
Μέγιστο ωφέλιμο φορτίο (κιλά)
Όπως μπορείτε να δείτε και στον σχετικό πίνακα που σας παρουσιάζουμε, όλοι ανεξαιρέτως οι εκπρόσωποι της εν λόγω κατηγορίας είναι σε θέση να υποστηρίξουν φορτία βάρους άνω του 1,0t. με την καλύτερη επίδοση να απαντάται στο Peugeot Expert (1.449 κιλά) ενώ ακολουθούν τα Ford Transit Custom (1.430 κιλά) και Citroen Jumpy (1.424 κιλά).