Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Mercedes-Benz Intouro είναι το πρώτο λεωφορείο της Daimler Buses που θα ενσωματώνει στον εξοπλισμό του το νέο Active Brake Assist 5.

Πρεμιέρα για το ΑΒΑ 5 στα Daimler Buses

10.671 Επισκέψεις στο άρθρο (15/9/2020)

Το Mercedes-Benz Intouro είναι το 1ο λεωφορείου του Ομίλου που θα εφοδιάζεται με το νέο «Active Brake Assist 5».

Η νέα γενιά του Mercedes-Benz Intouro είναι το πρώτο λεωφορείο του Ομίλου Daimler Buses που θα εφοδιάζεται με το προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ασφάλειας «Active Brake Assist 5».
Η νέα αυτή τεχνολογία σε συνδυασμό με το «Sideguard Assist» αναβαθμίζει σημαντικά το επίπεδο της ενεργητικής ασφάλειας του οχήματος, συμβάλλοντας στην αποφυγή πολλαπλών ανεπιθύμητων επαφών του οχήματος, αυτόματα και χωρίς να απαιτείται η παρέμβαση του οδηγού!
Ουσιαστικά, το νέο «ABA5», σε συνεργασία με το «Sideguard Assist» έχουν εξελιχθεί για να προσφέρουν τη βέλτιστη δυνατή προστασία για τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου, όπως π.χ. οι πεζοί, καθώς είναι σε θέση να ακινητοποιήσει αυτόματα το λεωφορείο στην περίπτωση που ανιχνεύσει το ενδεχόμενο επαφής με κάποιο εμπόδιο (κινητό ή ακίνητο) τόσο στο εμπρός και το πίσω μέρος όσο και τις πλευρές του οχήματος.
Σε αντίθεση με την προηγούμενη -4η- γενιά του, το ABA 5 είναι σε θέση να ακινητοποιήσει το όχημα όταν ανιχνεύσει το ενδεχόμενο πρόσκρουσης ακόμη και με άνθρωπο.
Σε ότι αφορά στο νέο Intouro, αξίζει να αναφέρουμε πως είναι διαθέσιμο σε μια μεγάλη γκάμα εκδόσεων που καλύπτουν απόλυτα τις απαιτήσεις χρήσεις σε περιαστικές ή υπεραστικές διαδρομές.
Μια από τις βασικές αναβαθμίσεις του σε σχέση με τον προκάτοχο του είναι η σημαντική βελτίωση του αεροδυναμικού συντελεστή αλλά και η μείωση του απόβαρου, στοιχεία που αμφότερα επιφέρουν μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, αναλόγως της έκδοσης του νέου Intouro επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης τουλάχιστον κατά 3%.