Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Προ-σχεδιάζοντας το μέλλον

5.172 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2015)

Στο προσεχές Παγκόσμιο Συνέδριο του UITP, η Daimler Buses αναμένεται να παρουσιάσει ιδιαίτερα σημαντικές πρεμιέρες οχημάτων, τεχνολογιών και υπηρεσιών που στόχο έχουν να αναβαθμίσουν σημαντικά τον κλάδο των αστικών επιβατικών μεταφορών και συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνών μελετών, στην παρούσα φάση το 54% του παγκόσμιου πληθυσμού (περίπου 3,8 δις άνθρωποι) ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ωστόσο, μέχρι το 2050 η αναλογία αυτή αναμένεται να αυξηθεί στο 66% (περίπου 6,3 δις άνθρωποι). Οι σύγχρονες μεγαλουπόλεις μεγεθύνονται συνεχώς (σε αρκετές περιπτώσεις με άναρχο τρόπο), γεγονός που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στον κλάδο τόσο των επιβατικών όσο και των εμπορευματικών μεταφορών. 
Για τον λόγο αυτό, οργανισμοί όπως το UITP, αναζητούν λύσεις σε συνδυασμό με εταιρείες, φορείς κ.ά. προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υποδομές, τα οχήματα αλλά και ο τρόπος μετακίνησης των πολιτών εντός των σύγχρονων μεγαλουπόλεων, με παράλληλη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου. 
Λύσεις όπως η χρήση αυτόνομων (χωρίς οδηγό) οχημάτων, εφαρμογές μέσω των κινητών τηλεφώνων που θα επιτρέπουν στον χρήστη να επιλέξει την πιο οικονομική και γρήγορη λύση για την μετακίνηση του από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο, συνδυασμένες μεταφορές που θα περιλαμβάνουν τη χρήση περισσότερων του ενός μέσων μεταφοράς κ.ο.κ. μπορεί ίσως να ακούγονται προς το παρόν αρκετά πρωτοποριακές, ωστόσο ήδη εξελίσσονται και δοκιμάζονται πιλοτικά σε αρκετά σημεία του πλανήτη, προκειμένου να καταγραφούν τα οφέλη και οι αδυναμίες τους. 
Στο πλαίσιο αυτό κινούνται ωστόσο και οι διεθνείς εταιρείες κατασκευής οχημάτων, λεωφορείων στην προκείμενη περίπτωση, όπως η Daimler Buses, η οποία εν αναμονή του 61ου Παγκόσμιου Συνέδριου του UITP, παρουσίασε στους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου, τις προτάσεις της σε αυτόν τον, αναμφίβολα, νευραλγικό κλάδο των μεταφορών.