Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Νέα συστήματα ασφαλείας θα τεθούν υποχρεωτικά σε ισχύ για όλους τους τύπους οχημάτων από το 2022, προκειμένου να αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια για όλους τους χρήστες του δρόμου.

Στον δρόμο προς την πλήρη αυτονόμηση!

5.941 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2019)

Ανακαλύψτε μαζί μας τις κορυφαίες τεχνολογικές καινοτομίες που διατίθενται ήδη στα επαγγελματικά οχήματα, στον δρόμο προς την… πλήρη αυτονόμηση τους μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισαν πρόσφατα οι αρμόδιοι φορείς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέχρι το 2022 αναμένεται να επιβληθεί η υποχρεωτική υιοθέτηση νέων τεχνολογιών ασφάλειας σε όλους τους τύπους οχημάτων.
Μεταξύ αυτών, αξίζει να αναφέρουμε τα συστήματα αυτόματης πέδησης (Advanced Emergency Braking) στα ελαφρά επαγγελματικά, το σύστημα «Alcolock» σε ελαφρά και βαρέα επαγγελματικά, τα συστήματα ελέγχου της συμπεριφοράς του οδηγού (Drowsiness & Attention Detection), τα συστήματα ελέγχου της απόσπασης της προσοχής του οδηγού (Distraction Recognition), τα συστήματα ειδικών ενδείξεων σε περίπτωση ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης (Emergency Stop Signals) και τα συστήματα καταγραφής δεδομένων (Electronic Data Recorders), επίσης σε ελαφρά και βαρέα επαγγελματικά.
Όλα τα παραπάνω, ουσιαστικά θα διασφαλίζουν πως ο οδηγός θα είναι πάντοτε προσηλωμένος στον έλεγχο του οχήματος του ενώ αντίστοιχα, στην περίπτωση που αυτό δεν ισχύει, το όχημα θα μπορεί αυτόματα να επιβραδύνει ή και να ακινητοποιηθεί, προκειμένου να αποσοβηθεί μια σύγκρουση με κάποιο εμπόδιο (όχημα κ.ά.).
Ουσιαστικά δηλαδή, οι αρμόδιοι φορείς της ΕΕ επιχειρούν να μειώσουν εκ νέου την –αρνητική όπως έχει αποδειχθεί- επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, που σύμφωνα με μελέτες οφείλεται για το 90%+ των περιστατικών που καταγράφονται.