Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τι ισχύει με τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα;

30.732 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2024)

Με βάση και την Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ-289738/Φ.911/2021 ΦΕΚ 4860/Β/20-10-2021, για τα επαγγελματικά οχήματα προβλέπονται τα εξής, αναφορικά με τους περιορισμούς του Δακτυλίου:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »
 
  • Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Ι.Χ. με μεικτό βάρος (ΜΑΜΦΟ) έως 2.200 κιλών, κινούνται εντός του Δακτυλίου με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού της πινακίδας κυκλοφορίας τους.
  • Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Ι.Χ. με μεικτό βάρος (ΜΑΜΦΟ) έως 2.200 κιλών, εξαιρούνται των περιορισμών του Δακτυλίου, εφόσον είναι ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου ή υγραερίου (μόνο εκ κατασκευής) ή εφοδιάζονται με κινητήρες τεχνολογίας Euro 6 (με την προϋπόθεση πως εκπέμπουν λιγότερα των 120 g/km CO2).
  • Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Ι.Χ. με μεικτό βάρος (ΜΑΜΦΟ) έως 2.200 κιλών, εφόσον μεταφέρουν τρόφιμα ή ποτά, είδη για νοσοκομεία ή κάνουν διανομή Τύπου, εξαιρούνται των περιορισμών του Δακτυλίου.
  • Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Ι.Χ. με μεικτό βάρος (ΜΑΜΦΟ) έως 2.200 κιλών, των οποίων οι ιδιοκτήτες κατέχουν άδεια πωλητή υπαίθριου εμπορίου (περιλαμβάνονται όσοι δραστηριοποιούνται στο στάσιμο και στο πλανόδιο εμπόριο) σε περιοχές εντός του δακτυλίου ), εξαιρούνται των περιορισμών του Δακτυλίου.
 
 

Σελίδα 1Τι ισχύει για τον Δακτύλιο και τα επαγγελματικά οχήματα
Σελίδα 2Τι ισχύει με τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα;
Σελίδα 3Τι ισχύει με τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα;
Σελίδα 4Ποια είναι τα πρόστιμα;