Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά

Στην πλατφόρμα MQB θα στηρίζεται το επερχόμενο VW Multivan 5ης γενιάς.

Αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο DSG θα εξοπλίζεται το νέο VW Multivan.

Το επερχόμενο VW Multivan Τ7 πλάι στους «προγόνους» του.

Τον Ιούνιο το νέο VW Multivan

5.945 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2021)

Λίγο περισσότερο Multivan μας δείχνει η Volkswagen, αποκαλύπτοντας πως το 5ης γενιάς μοντέλο θα στηρίζεται στην πλατφόρμα MQB και ότι θα φέρει ως στάνταρ, το αυτόματο κιβώτιο DSG.

Στην τρίτη κατά σειρά προωθητική κίνηση της Volkswagen Commercial Vehicles, αρχίζει να ξεκαθαρίζει η μορφή που θα έχει το νέας γενιάς Multivan, ενώ μέσου αυτού παίρνουμε και μια πρώτη ιδέα για τη φιλοσοφία που θα διέπει συνολικά το νέο Transporter Τ7. Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου μοντέλου θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο, με τη γερμανική εταιρεία να μοιράζεται μαζί μας λίγα ακόμα από τα χαρακτηριστικά του επερχόμενου οχήματος.
 
Υπενθυμίζουμε, πως μέχρι στιγμής η Volkswagen Commercial Vehicles έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα -όχι και τόσο αποκαλυπτικό- σκίτσο της εμπρόσθιας όψης του νέου Multivan, ενώ έχει μιλήσει και για τις δυνατότητες διαμόρφωσης του πολυχρηστικού εσωτερικού του. Οι ιθύνοντες της εταιρείας τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση πως στο πέμπτης γενιάς μοντέλο θα διατηρήσουν στο ακέραιο τη φιλοσοφία του Bulli, ενσωματώνοντας σε αυτό σχεδιαστικά στοιχεία της 35ετούς πορείας του, που προέρχονται ακόμα και από τα πρώτα οχήματα γενιάς Τ3 και Τ4.
 
Το επερχόμενο Multivan θα προσφέρει έως και επτά καθίσματα και για πρώτη φορά θα στηριχθεί στην περίφημη πλατφόρμα Modular Transverse Matrix (MQB) του ομίλου. Σε σχέση με το παρελθόν θα είναι πιο πλατύ, ενώ μεγαλύτερο θα είναι και το μήκος του μεταξονίου του, όπως και των μετατροχίων του. Προς όφελος της αεροδυναμικής (και άρα της κατανάλωσης και των εκπομπών) αλλά και των αναλογιών του, το νέο μοντέλο θα διαθέτει πιο χαμηλό προφίλ.
 
Αποκλειστικά με DSG
 
Θέλοντας να αναβαθμίσει την ευχρηστία, αλλά και να «απελευθερώσει» χώρο στην καμπίνα, η Volkswagen Commercial Vehicles αντικατέστησε τον συμβατικό επιλογέα ταχυτήτων με έναν διακόπτη, μέσω του οποίου γίνεται ο χειρισμός του περίφημου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, DSG. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως δεν θα υπάρχει καν επιλογή για μηχανικό κιβώτιο, καθώς το DSG θα αποτελεί στοιχείο του βασικού εξοπλισμού του μοντέλου!
 
Ο εν λόγω διακόπτης θα είναι μικρός σε μέγεθος και θα βρίσκεται εργονομικά τοποθετημένος στο νέο ταμπλό, δεξιά του τιμονιού. Θα είναι στο ίδιο επίπεδο με την οθόνη των 10 ιντσών του συστήματος ψυχαγωγίας, στην οποία -για πρώτη φορά στο Multivan- θα εμφανίζεται μια πραγματική απεικόνιση 360 μοιρών του οχήματος, προκειμένου να απλουστεύονται οι ελιγμοί και η στάθμευση. Σημειώνεται, τέλος, πως πέραν του επιλογέα, το συμβατικό χειρόφρενο έχει επίσης αφαιρεθεί και εφεξής θα ενεργοποιείται ηλεκτρονικά με κουμπί ή αυτόματα.
 

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις