Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μεικτό βάρος 12,0-18,0t.

H καμπίνα του Volvo FL

Κινητήρες EEV με έως και 290 ίππους

Volvo FL

15.226 Επισκέψεις στο άρθρο (5/8/2011)

Η πρόταση της Volvo σε αυτή την κατηγορία φορτηγών είναι μια από τις πληρέστερες, κομψότερες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Το FL έχει να επιδείξει ορισμένα από τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά, μηχανικά μέρη που προσφέρονται στα ελαφρά φορτηγά, ενώ και η σχεδίαση -αμαξώματος και εσωτερικού- κερδίζει άμεσα τις εντυπώσεις και είναι απόλυτα συμβατή με την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

Ποικιλία εκδόσεων
Το Volvo FL προσφέρεται με μεικτό βάρος από 12-18t. Η γκάμα των μεταξονίων του περιλαμβάνει εκδόσεις με μήκος από 3,1- 6,8μ. ενώ το συνολικό μήκος του οχήματος κυμαίνεται από τα 6,2- 11,2μ. Σε ό,τι αφορά στους άξονες, η Volvo Trucks παρέχει μόνο την επιλογή δύο, αλλά με πολλαπλούς συνδυασμούς αναρτήσεων καθώς και την δυνατότητα μεταφοράς μιας ανεξάντλητης γκάμας υπερκατασκευών.

Τύποι καμπίνας
Το Volvo FL προσφέρεται με τις καμπίνες Day, Comfort και Crew Cab που έχουν ωφέλιμο εσωτερικό ύψος έως και 1,63μ. Η ευρυχωρία, η απέριττη σχεδίαση και φυσικά ο πληρέστατος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι ορισμένα από τα βασικότερα γνωρίσματα όλων των τύπων καμπίνας, ενώ οι εκδόσεις Comfort εφοδιάζονται με αναπαυτικό κρεβάτι και όλα τα απαραίτητα για την άνετη διανυκτέρευση εντός του οχήματος. Τέλος, οι αποθηκευτικοί χώροι είναι εκτεταμένοι και εύκολα προσβάσιμοι.

Κινητήρες
Ανάλογα με τις απαιτήσεις του, ο ιδιοκτήτης ενός Volvo FL μπορεί να το αποκτήσει με κάποια από τρεις διαφορετικές εκδόσεις του υπερσύγχρονου D7F των 7,2 λτ. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο που καλύπτει ακόμα τις προδιαγραφές των EEV είναι διαθέσιμο με ισχύ 240, 260 ή 290 ίππων και αντίστοιχη ροπή 940, 1.010 ή 1.070 Nm. Πέραν των μηχανικών κιβωτίων ταχυτήτων των 6 ή 9 σχέσεων, η Volvo Trucks προσφέρει και το αυτόματο/ σειριακό κιβώτιο ISync (έξι σχέσεων) που θεωρείται από τα πιο προηγμένα κιβώτια της αγοράς και προσφέρει απόλυτη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του κινητήρα με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση καυσίμου κάτω από όλες τις συνθήκες.