24/7 ο από «μηχανής Θεός», δίνει λύση!

Έχουν υψηλό know how. Παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες. Λειτουργούν χωρίς διακοπή. Ανταποκρίνονται άμεσα, στον χώρο τους ή δίνοντας επιτόπου λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στον δρόμο. Επιχειρήσεις & Specialists του κλάδου με υπηρεσίες 24ώρου, 7 μέρες την βδομάδα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο κλάδος των Μεταφορών και Logistics, πέραν των άλλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει, επηρεάζεται και από την μεγάλη υγειονομική κρίση, παραμένοντας ωστόσο ένας δυναμικός πυλώνας εν δυνάμει ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Ως αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης, ο κλάδος εκτιμάται ότι παρουσίασε πτώση 19% πέρυσι σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Icap.
Για το 2021, οι επιχειρήσεις του κλάδου προβλέπουν μικρότερη πτώση η οποία εκτιμάται στο 14%. Ο εκτιμώμενος περιορισμός της μείωσης του τζίρου αποδίδεται στη μείωση της πτώσης στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου.


Όσο δυναμικός, ωστόσο, είναι ο κλάδος των μεταφορών, άλλο τόσο είναι και ευαίσθητος. «Οι μεταφορικές εταιρείες είναι τροχοφόρες επιχειρήσεις» όπως επισήμανε σε πρόσφατη συνέντευξη η κα Ηρώ Δουμάνη, Γενική Διευθύντρια της ΟΦΑΕ (Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών). Όταν, λοιπόν, η επιχείρηση σου κινείται πάνω σε τροχούς, πολλοί είναι οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη δραστηριότητά σου.

Οι επαγγελματίες οδηγοί αντιμετωπίζουν καθημερινά προκλήσεις και αστάθμητους παράγοντες. Εξασκούν ένα αρκετά δύσκολο και πολλές φορές «μοναχικό» επάγγελμα όπου χρειάζεται να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα σε έρημες εθνικές οδούς ακόμη και αργά την νύχτα τότε που τα πάντα (;) είναι κλειστά και όλοι κοιμούνται. Φαινομενικά, αν συμβεί το οτιδήποτε εκείνη την ώρα ένας οδηγός θα πρέπει να περιμένει μέχρι να ξημερώσει και έπειτα να απευθυνθεί σε κάποιον για βοήθεια. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι και ευτυχώς δεν είναι τόσο «μόνος» στο δρομολόγιο του. Υπάρχουν  επιχειρήσεις (και υπηρεσίες) οι οποίες λειτουργούν «24/7» και  είναι στην διάθεση του έτοιμες να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα και να του επιτρέψουν να συνεχίσει το δρομολόγιο του το συντομότερο δυνατό.

Τι σημαίνει «24/7» στην πράξη

Οποιαδήποτε υπηρεσία ή επιχείρηση που παρέχει τις υπηρεσίες της χωρίς διακοπή 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα της εβδομάδας, λέμε ότι λειτουργεί «24/7».

Συνεργεία, βουλκανιζατέρ, επισκευές ψυκτικών θαλάμων, πρατήρια καυσίμων, parking βαρέων οχημάτων, ασφαλιστικές καλύψεις και άλλες υπηρεσίες non stop κάλυψης του επαγγελματία οδηγού.

Ας πάρουμε το πιο απλό παράδειγμα, που είναι να ακινητοποιηθεί το όχημα στην άκρη του δρόμου λόγω μηχανικής  βλάβης. Αν αυτό συμβεί νύχτα, ο οδηγός δεν χρειάζεται να περιμένει το πρωί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Κάτι τέτοιο θα κόστιζε πάρα πολύ χρόνο χαμένο (χαμένες προθεσμίες, ίσως και αλλοιώσεις σε «ευαίσθητα» φορτία) με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό κόστος.

Για να εξυπηρετούνται τέτοιες περιπτώσεις λειτουργούν συνεργεία που μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε επισκευή, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και δεν κλείνουν ποτέ. Σε πρώτο στάδιο επικοινωνούν με τον οδηγό κάνοντας μια διάγνωση μέσω τηλεφώνου και έπειτα μεταβαίνουν στον τόπο που είναι ακινητοποιημένο το όχημα και συνήθως το επισκευάζουν επί τόπου. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό το μεταφέρουν στο συνεργείο.

Κάτι ακόμη που μπορεί να βγάλει από τον προγραμματισμό του ένα δρομολόγιο, είναι ένα κατεστραμμένο ελαστικό. Πλήρως εξοπλισμένες κινητές μονάδες είναι έτοιμες όλο το 24ωρο να το επισκευάσουν ή να το αντικαταστήσουν με ένα καινούργιο όπου κι αν βρίσκεται το όχημα.

Αντίστοιχα εξειδικευμένα φορητά συνεργεία λειτουργούν και για τυχόν βλάβες στο ψυγείο του ρυμουλκούμενου, το οποίο αν σταματήσει να λειτουργεί θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο το φορτίο πράγμα που θα ήταν καταστροφικό για μια μεταφορική εταιρεία. Αρμόδιοι τεχνικοί καταφθάνουν άμεσα στο σημείο που βρίσκεται το φορτηγό και επισκευάζουν την ψυκτική εγκατάσταση αποκαθιστώντας την ψύξη και διασφαλίζοντας την ασφάλεια του φορτίου.

Αδύνατη θα ήταν επίσης η ομαλή διεκπεραίωση ενός δρομολογίου με ένα ραγισμένο παρμπρίζ που πιθανόν να προήλθε από πέτρα που σήκωσε κάποιο διερχόμενο όχημα. Λύση υπάρχει και για αυτή την περίπτωση αφού παρέχεται, μέσω κινητών μονάδων, η δυνατότητα για επί τόπου επισκευή με έκχυση ρητίνης αν αυτό είναι δυνατό ή για την πλήρη αντικατάσταση του.

Στην διάθεση του επίσης ο οδηγός έχει parking που λειτουργούν όλο το 24ωρο και μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφαλή και άνετη παραμονή ενός φορτηγού αναλαμβάνοντας πέρα από την στάθμευση και υπηρεσίες όπως πλύσιμο μέσα-έξω, αυτόματους πωλητές και αλλαγή φίλτρων-λαδιών.

Το κόστος παροχής τέτοιων υπηρεσιών είναι value for money παρότι αυτές οι επιχειρήσεις για να μπορούν να λειτουργούν συνεχόμενα και να βρίσκονται
οπουδήποτε χρειαστεί, έχει αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό και εξοπλισμό!

Αν αναλογιστούμε ότι οι υπηρεσίες αυτές είναι διαθέσιμες όλο το 24ωρο, περιλαμβάνουν εξειδικευμένες επισκευές και δίνουν λύση σε οτιδήποτε κι αν χρειαστεί ο επαγγελματίας οδηγός εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του δρομολογίου του, η αξία τους είναι ανεκτίμητη.
 
Δείτε πιο κάτω επιχειρήσεις του κλάδου που καλύπτουν με «24/7 υπηρεσίες» τους τους επαγγελματίες οδηγούς.

 

Advertisement