Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Δείτε πώς θα συντηρήσετε σωστά το επαγγελματικό σας όχημα, αλλά και τι θα κάνετε αν το κακό σας βρει στη μέση του δρόμου.

Δείτε πώς θα συντηρήσετε σωστά το επαγγελματικό σας όχημα, αλλά και τι θα κάνετε αν το κακό σας βρει στη μέση του δρόμου.

Προηγμένες υπηρεσίες από experts παρέχονται όπου και αν βρίσκεστε, οποιαδήποτε στιγμή, προσφέροντας υψηλής ποιότητας, value for money λύσεις.

Προηγμένες υπηρεσίες από experts παρέχονται όπου και αν βρίσκεστε, οποιαδήποτε στιγμή, προσφέροντας υψηλής ποιότητας, value for money λύσεις.

  • Δείτε πώς θα συντηρήσετε σωστά το επαγγελματικό σας όχημα, αλλά και τι θα κάνετε αν το κακό σας βρει στη μέση του δρόμου.
  • Προηγμένες υπηρεσίες από experts παρέχονται όπου και αν βρίσκεστε, οποιαδήποτε στιγμή, προσφέροντας υψηλής ποιότητας, value for money λύσεις.

Πώς συντηρείς σωστά το επαγγελματικό σου όχημα

38.472 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2023)

Δες πώς θα διατηρήσετε το επαγγελματικό σας όχημα για πάντα «νέο», ώστε να μην σας αφήσει ξαφνικά στη μέση του δρόμου. Στην περίπτωση, ωστόσο, που κάποιος αστάθμητος παράγοντας σας πιάσει …αδιάβαστους, οι εξειδικευμένες υπηρεσίες «24/7» θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση, ανεξαρτήτως από το πού βρίσκεστε και τι σας έχει συμβεί…


Προηγμένες υπηρεσίες από experts παρέχονται όπου και αν βρίσκεστε, οποιαδήποτε στιγμή, προσφέροντας υψηλής ποιότητας, value for money λύσεις.

Προηγμένες υπηρεσίες από experts παρέχονται όπου και αν βρίσκεστε, οποιαδήποτε στιγμή, προσφέροντας υψηλής ποιότητας, value for money λύσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αφιέρωμα ΚΑΛΗΣ συντήρησης Επαγγελματικού!

  • Συμβουλές από experts για να διατηρήσετε το όχημά σας «μάχιμο»
  • Η αξία της προληπτικής συντήρησης για την μεταφορική εταιρεία
  • Υπηρεσίες παντού και πάντα (24/7) που θα σας σώσουν
  • Τι μπορείτε να φτιάξετε στη μέση του δρόμου
 
Όσο δυναμικός είναι ο κλάδος των μεταφορών, άλλο τόσο είναι και ευαίσθητος καθώς «οι μεταφορικές εταιρείες είναι τροχοφόρες επιχειρήσεις» Όταν, λοιπόν, η επιχείρησή σου κινείται πάνω σε τροχούς, πολλοί είναι οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη δραστηριότητά σου.
 
Οι επαγγελματίες οδηγοί αντιμετωπίζουν καθημερινά προκλήσεις και αστάθμητους παράγοντες. Εξασκούν ένα αρκετά δύσκολο και πολλές φορές «μοναχικό» επάγγελμα όπου χρειάζεται να διανύσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα σε έρημες εθνικές οδούς, ακόμη και αργά την νύχτα τότε που τα πάντα (;) είναι κλειστά και όλοι κοιμούνται.
 
Φαινομενικά, αν συμβεί το οτιδήποτε εκείνη την ώρα ένας οδηγός θα πρέπει να περιμένει μέχρι να ξημερώσει και έπειτα να απευθυνθεί σε κάποιον για βοήθεια. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι και ευτυχώς δεν είναι τόσο «μόνος» στο δρομολόγιό του. Υπάρχουν  επιχειρήσεις (και υπηρεσίες) οι οποίες λειτουργούν «24/7» και  είναι στην διάθεσή του, έτοιμες να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα και να του επιτρέψουν να συνεχίσει το δρομολόγιο του το συντομότερο δυνατό.
 

Η πρόληψη είναι η καλύτερη «θεραπεία»

Τι μπορεί να κάνει, όμως, ένας επαγγελματίας προκειμένου να μην πιαστεί «αδιάβαστος», να μην μείνει δηλαδή στη μέση του πουθενά διακυβεύοντας την κατάσταση του φορτίου του, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία (και το κύρος) ολόκληρης της μεταφορικής εταιρείας;
 
Καταρχάς, θα πρέπει να έχει φροντίσει πως τα πάντα στο όχημά του θα είναι στην ενδεδειγμένη κατάσταση. Και όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα! Από τον κινητήρα του οχήματος και την ποιότητα του τρέιλερ μέχρι τους …υαλοκαθαριστήρες. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να προβαίνει σε προγνωστικό έλεγχο και προληπτική συντήρηση του οχήματος, κάτι στο οποίο πλέον βοηθάνε τα σύγχρονα εργαλεία των συστημάτων διαχείρισης στόλων, με τα δεδομένα τηλεματικής να ενημερώνουν έγκαιρα τόσο τον οδηγό όσο και τον διαχειριστή στόλου για όλα τα ενδεχόμενα.
 
Από εκεί και πέρα, δίχως αμφιβολία πάντα θα υπάρχουν οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να ακινητοποιήσουν ένα όχημα στα καλά καθούμενα. Για παράδειγμα, ακόμα και ένα ολοκαίνουργιο ελαστικό μπορεί να σκάσει, αν πατήσει κάπου που δεν έπρεπε… Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο επαγγελματίας θα βρει στο πλευρό του μια σειρά επιχειρήσεων, που προσφέρουν προηγμένες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που θα τον βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Τι σημαίνει «24/7» στην πράξη

 
Οποιαδήποτε υπηρεσία ή επιχείρηση που παρέχει τις υπηρεσίες της χωρίς διακοπή 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα της εβδομάδας, λέμε ότι λειτουργεί «24/7». Συνεργεία, βουλκανιζατέρ, επισκευές ψυκτικών θαλάμων, πρατήρια καυσίμων, parking βαρέων οχημάτων, ασφαλιστικές καλύψεις και άλλες υπηρεσίες non stop κάλυψης του επαγγελματία οδηγού.
 
Ας πάρουμε το πιο απλό παράδειγμα, που είναι να ακινητοποιηθεί το όχημα στην άκρη του δρόμου λόγω μηχανικής  βλάβης. Αν αυτό συμβεί νύχτα, ο οδηγός δεν χρειάζεται να περιμένει το πρωί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Κάτι τέτοιο θα κόστιζε πάρα πολύ χρόνο χαμένο (χαμένες προθεσμίες, ίσως και αλλοιώσεις σε «ευαίσθητα» φορτία) με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό κόστος.
 
Για να εξυπηρετούνται τέτοιες περιπτώσεις λειτουργούν συνεργεία που μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε επισκευή, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και δεν κλείνουν ποτέ. Σε πρώτο στάδιο επικοινωνούν με τον οδηγό κάνοντας μια διάγνωση μέσω τηλεφώνου και έπειτα μεταβαίνουν στον τόπο που είναι ακινητοποιημένο το όχημα και συνήθως το επισκευάζουν επί τόπου. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό το μεταφέρουν στο συνεργείο.
 
Κάτι ακόμη που μπορεί να βγάλει από τον προγραμματισμό του ένα δρομολόγιο, είναι ένα κατεστραμμένο ελαστικό. Πλήρως εξοπλισμένες κινητές μονάδες είναι έτοιμες όλο το 24ωρο να το επισκευάσουν ή να το αντικαταστήσουν με ένα καινούργιο όπου κι αν βρίσκεται το όχημα.
 
Αντίστοιχα εξειδικευμένα φορητά συνεργεία λειτουργούν και για τυχόν βλάβες στο ψυγείο του ρυμουλκούμενου, το οποίο αν σταματήσει να λειτουργεί θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο το φορτίο πράγμα που θα ήταν καταστροφικό για μια μεταφορική εταιρεία. Αρμόδιοι τεχνικοί καταφθάνουν άμεσα στο σημείο που βρίσκεται το φορτηγό και επισκευάζουν την ψυκτική εγκατάσταση αποκαθιστώντας την ψύξη και διασφαλίζοντας την ασφάλεια του φορτίου.
 
Αδύνατη θα ήταν επίσης η ομαλή διεκπεραίωση ενός δρομολογίου με ένα ραγισμένο παρμπρίζ που πιθανόν να προήλθε από πέτρα που σήκωσε κάποιο διερχόμενο όχημα. Λύση υπάρχει και για αυτή την περίπτωση αφού παρέχεται, μέσω κινητών μονάδων, η δυνατότητα για επί τόπου επισκευή με έκχυση ρητίνης αν αυτό είναι δυνατό ή για την πλήρη αντικατάσταση του.
 
Στην διάθεση του επίσης ο οδηγός έχει parking που λειτουργούν όλο το 24ωρο και μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφαλή και άνετη παραμονή ενός φορτηγού αναλαμβάνοντας πέρα από την στάθμευση και υπηρεσίες όπως πλύσιμο μέσα-έξω, αυτόματους πωλητές και αλλαγή φίλτρων-λαδιών.
 
Το κόστος παροχής τέτοιων υπηρεσιών είναι value for money παρότι αυτές οι επιχειρήσεις για να μπορούν να λειτουργούν συνεχόμενα και να βρίσκονται οπουδήποτε χρειαστεί, έχει αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό και εξοπλισμό! Αν αναλογιστούμε ότι οι υπηρεσίες αυτές είναι διαθέσιμες όλο το 24ωρο, περιλαμβάνουν εξειδικευμένες επισκευές και δίνουν λύση σε οτιδήποτε κι αν χρειαστεί ο επαγγελματίας οδηγός εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του δρομολογίου του, η αξία τους είναι ανεκτίμητη.
 
Στις ενότητες που ακολουθούν, θα βρείτε «μυστικά» που θα εξασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία του επαγγελματικού σας οχήματος. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε πιο κάτω επιχειρήσεις του κλάδου που καλύπτουν με τις «24/7 υπηρεσίες» τους όλους τους επαγγελματίες οδηγούς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε