Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Διάπλατο παράθυρο στο μέλλον!

9.584 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2018)

Η 67η ΙΑΑ 2018 ήταν για ακόμη μια φορά το σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο χάρη των Μεταφορών και των επαγγελματικών οχημάτων, παρέχοντας μια πρόγευση του μέλλοντος καθώς και 435 Παγκόσμιες Πρεμιέρες οχημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών!

Μια απλή και μόνο ματιά στα δεδομένα που σχετίζονται με την 67η ΙΑΑ του 2018 που διοργανώθηκε από 20 – 28 Σεπτεμβρίου στο Ανόβερο, καθιστά σαφές γιατί, για ακόμη μια φορά, η εν λόγω Διεθνής Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων, επιβεβαίωσε τον τίτλο της κορυφαίας στον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται ανά διετία και με βάσει τον απολογισμό της, ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.
Συγκεκριμένα:
Οι εκθέτες ανήλθαν στις 2.174 (σε σχέση με τους 2.013 του 2016), προερχόμενοι από 48 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο!
Το συνολικό εμβαδό των εγκαταστάσεων που αξιοποιήθηκαν ανήλθε στα 282.000 τ.μ. και ήταν κατά 4% αυξημένο σε σχέση με τα 270.000 τ.μ. του 2016.
• Οι 435 παγκόσμιες πρεμιέρες οχημάτων και προϊόντων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της 67ης ΙΑΑ, ήταν κατά 31% περισσότερες σε σχέση με τις 332 του 2016.
• Παρά τον γενικότερα άστατο καιρό, ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε στις 250.000 περίπου.
Με κεντρικό σύνθημα το «Driving Tomorrow» (οδηγώντας το αύριο), η φετινή εξαιρετικά επιτυχημένη φετινή ΙΑΑ κατάφερε να συγκεντρώσει τις κορυφαίες εταιρείες από τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων όλων των τύπων, όπως επίσης και τους προμηθευτές αυτών σε διάφορα πεδία της σύγχρονης αυτοκίνησης (ελαστικά, υπερκατασκευές, trailers, ηλεκτρονικά συστήματα, logistics κ.ο.κ.).
Μια από τις βασικές παραμέτρους, όπως κατέστη σαφές κατά τη διάρκεια της ΙΑΑ 2018 ήταν τα σημαντικά τεχνολογικά βήματα που παρατηρούνται σε ότι αφορά στην ηλεκτροκίνηση των επαγγελματικών οχημάτων καθώς και στον τομέα της βελτίωσης των σχετικών καινοτομιών που σταδιακά θα οδηγήσουν και στην πλήρη αυτονόμηση της κίνησης τους μέσα ουσιαστικά στην επόμενη 10ετία.
Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι πέραν από τα πολλά ηλεκτροκίνητα οχήματα (πρωτότυπα ή όχι) που πραγματοποίησαν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους κατά τη διάρκειας της ΙΑΑ 2018, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουμε συνολικά 36 διαφορετικά ηλεκτροκίνητα οχήματα σε test-drives που διοργανώθηκαν.
Η «ψηφιοποίηση» των μεταφορών του μέλλοντος… αλλά και του παρόντος, ήταν επίσης ένας τομέας όπου παρουσιάστηκαν πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες εξελίξεις, ενώ πολλαπλές ήταν και οι τεχνολογικές καινοτομίες που έδωσαν το παρόν όπως π.χ. η αντικατάσταση των πλευρικών καθρεπτών στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα από –νέου τύπου- κάμερες, μια εξέλιξη που ουσιαστικά θέτει στο περιθώριο ζητήματα ασφάλειας όπως τα «νεκρά» σημεία στο οπτικό πεδίο του οδηγού ενός επαγγελματικού οχήματος.
Φυσικά, όπως εντυπωσιακός ήταν τόσο ο αριθμός όσο και το αντικείμενο των δεκάδων συνεδρίων, παρουσιάσεων και ημερίδων που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της 67ης ΙΑΑ που μεταξύ άλλων αφορούσαν την μετεξέλιξη του κλάδου των αστικών logistics για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές, την ανάπτυξη της «συνδεσιμότητας» των σύγχρονων και των μελλοντικών επαγγελματικών οχημάτων (Internet-of-Things) λόγω και της ενεργοποίησης των νέων δικτύων «5G» κ.ο.κ.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως εκτός από τους 2.100 εκπροσώπους από τον διεθνή Τύπο (από 54 χώρες) που έδωσαν το παρόν στην φετινή ΙΑΑ (χωρίς φυσικά να λείπει και το περιοδικό μας από αυτήν τη… γιορτή), εντυπωσιακός ήταν και ο όγκος των συμφωνιών που κλείστηκαν με πελάτες. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε πως στην επίσημη ανακοίνωση για τον απολογισμό της έκθεσης αναφέρεται πως, μια μόνο εταιρεία logistics, έκλεισε συμφωνία με τρεις κατασκευάστριες αυτοκινητοβιομηχανίες για την αγορά 2.500 φορτηγών(!) καθώς και 1.000 επιπλέον trailers!
Στις σελίδες που ακολουθούν, μπορείτε να βρείτε τις σημαντικότερες παρουσίες της φετινής 67ης ΙΑΑ σε ότι αφορά στον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων ενώ, στο επόμενο τεύχος, το πολυσέλιδο αφιέρωμα μας θα συνεχιστεί με τον κλάδο των βαρέων επαγγελματικών (φορτηγών – λεωφορείων).