Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πρωτότυπο Renault EZ-PRO αποτελεί προπομπό των μελλοντικών, αυτόνομων και ηλεκτροκίνητων, επαγγελματικών οχημάτων για τις αστικές μεταφορές προϊόντων και επιβατών.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα όχημα μπορεί να τροποποιηθεί πλήρως, ανάλογα με τις απαιτήσεις της χρήσης για την οποία προορίζεται.

Ο χειριστής του EZ-PRO εισέρχεται από μία πόρτα στο εμπρός μέρος του αμαξώματος και κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί άλλες δραστηριότητες, πέραν της οδήγησης.

Το πρωτότυπο EZ-PRO θα μπορεί να μεταφέρει τόσο άτομα όσο και προϊόντα…

… κινούμενο είτε αυτόνομα, είτε σε συρμούς οχημάτων διασφαλίζοντας άμεσες, αποδοτικές παραδόσεις προϊόντων, με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Renault: Στην εποχή των αυτόνομων διανομών

9.590 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2018)

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσία της Renault στην 67η ΙΑΑ 2018 καθώς στο περίπτερο της, πέραν
των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων (Z.E.: Zero Emissions) των Kangoo και Master, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα πρωτότυπο όχημα με την ονομασία «EZ-PRO» που αποκρυπτογραφεί ο όραμα της φίρμας για τις μελλοντικές, αυτόνομες, αστικές μεταφορές μέσω ρομποτικών οχημάτων.
 
To πρωτότυπο Renault EZ-PRO
Το εν λόγω αυτόνομο, ηλεκτρικό, «διασυνδεδεμένο» και ρομποτικό πρωτότυπο όχημα της Renault, έχει σχεδιαστεί για να διαμορφώσει το μέλλον των αστικών διανομών παρέχοντας σημαντικές λύσεις τόσο στις μεταφορικές επιχειρήσεις όσο και τους τελικούς αποδέκτες ενός προϊόντος.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα όχημα χωρίς οδηγό, δηλαδή το EZ-PRO μπορεί να κινείται αυτόνομα, φιλοξενώντας ωστόσο μια θέση – γραφείο για έναν επιβάτη. Ο χειριστής του ωστόσο, μπορεί να εστιάσει την προσοχή του, όχι στην κίνηση του οχήματος αλλά σε εργασίες με μεγαλύτερη αξία όπως το να επιβλέπει τις λίστες διανομής, να εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα των μεταφορών με γνώμονα της απαιτήσεις του πελάτη κ.ο.κ.
Ένας στόλος οχημάτων που αποτελείται από λύσεις όπως το Renault EZ-PRO, θα μπορεί να κινείται είτε σε κονβόι, είτε αυτόνομα ενώ, σημαντικό είναι το γεγονός ότι, μέσω μιας τεράστιας ποικιλίας –πλήρως διαμορφώσιμων- πλατφορμών, το EZ-PRO θα μπορεί να καλύψει πολλαπλές επαγγελματικές ανάγκες όπως οι διανομές προϊόντων, η μεταφορά προσωπικού / εμπορευμάτων / τεχνικού εξοπλισμού κ.ο.κ.
Σύμφωνα με τις προτάσεις της Renault, οι τελικοί αποδέκτες των προϊόντων που θα είναι σε θέση να μεταφέρει το EZ-PRO, θα μπορούν να επιλέξουν την πιο βολική ώρα ή τοποθεσία παράδοσης τους, καθώς επίσης και τη δυνατότητα παράδοσης του πακέτου απευθείας σε αυτούς ή σε ειδικές «self-service» θυρίδες της αυτοκινούμενης πλατφόρμας. Μάλιστα, οι εν λόγω θυρίδες θα είναι διαθέσιμες 24 ώρες / 7 ημέρες ανά εβδομάδα και θα μπορούν να «ξεκλειδώνουν» μέσω ειδικής εφαρμογής (app) στο κινητό τηλέφωνο του παραλήπτη.