Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μεγάλη χωρητικότητα, συμπαγείς διαστάσεις, ενδιαφέρουσα σχεδίαση και -πάνω από όλα- μηδενικοί ρύποι για το ηλεκτρικό HINO Poncho Z EV.

Ηλεκτρικό mini-bus από τον Όμιλο Toyota

3.063 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2021)

Με μήκος επτά μέτρων και χωρητικότητα 30 επιβατών, το ηλεκτρικό mini-bus της θυγατρικής της Toyota, Hino, ετοιμάζεται από του χρόνου να πάρει τη θέση του στον χάρτη της αστικής κινητικότητας που αλλάζει ραγδαία.

Η θυγατρική της Toyota, Hino Motors, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να λανσάρει την άνοιξη του 2022 το HINO Poncho Z EV στην αγορά της Ιαπωνίας, όπου το mini-bus είναι ήδη ευρέως διαδεδομένο στις συμβατικές του εκδόσεις.

Kοινοποίησε το »

 
Λόγος γίνεται για ένα ηλεκτρικό mini-bus μεικτού βάρους 8 τόνων, του οποίου το μήκος ανέρχεται σε 6.990 χλστ., το πλάτος σε 2.090 χλστ. και το ύψος σε 3.060 χλστ. Ανάλογα με την έκδοση και την εσωτερική διαμόρφωση καθισμάτων, είναι σε θέση να μεταφέρει περίπου 30 επιβάτες.
 
Το ηλεκτρικό λεωφορείο της Hino εξοπλίζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες έχουν χωρητικότητα 105 kWh και παρέχουν ενέργεια στον ηλεκτρικό κινητήρα μέγιστης ισχύος 161 kW (216 hp). Δίχως να γίνεται αναφορά σε χρόνους, η ιαπωνική εταιρεία τονίζει πως είναι δυνατή η ταχεία φόρτιση των μπαταριών, μέσω της μεθόδου «CHAdeMO».
 
Σύμφωνα με την εταιρεία, το επίπεδο, χαμηλού δαπέδου πάτωμα και η απουσία σκαλοπατιών, διευκολύνουν ιδιαιτέρως την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών, καθιστώντας το άκρως φιλικό για ΑμεΑ που κινούνται με αμαξίδια, αλλά και για νέους γονείς που παλεύουν με παιδικά καρότσια. Επιπλέον, το μικρών διαστάσεων λεωφορείο είναι -πάντα βάσει των όσων λέει η Hino- εξαιρετικά ευέλικτο για ελιγμούς στους στενούς δρόμους της πόλης.
 
Σημειώνεται, πως το HINO Poncho Z EV θα συμπεριληφθεί επίσης στη σειρά οχημάτων από την CUBE-LINX, την κοινοπραξία που ίδρυσαν τον Μάιο του 2021 οι Hino και Kansai Electric Power Company. Θα αποτελέσει ένα όχημα που θα χρησιμοποιηθεί από επιχειρήσεις διαχείρισης λειτουργιών βελτιστοποιημένης ηλεκτρικής κινητικότητας.
 
Αξίζει να αναφερθεί, κλείνοντας, πως η Hino έχει δηλώσει τις προθέσεις της για μηδενική περιβαλλοντική επίπτωση στο πλαίσιο της στρατηγικής «Hino Environmental Challenge 2050» του 2017. Η εταιρεία επιταχύνει τις προσπάθειές της και τον Απρίλιο του 2021, καθόρισε μεσοπρόθεσμους στόχους στο «Hino Environmental Milestone 2030».
 

Kοινοποίησε το »