Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο απόλυτος οδηγός αγοράς

9.471 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2019)

Ανακαλύψτε τις καλύτερες προτάσεις επαγγελματικών ανά επαγγελματική δραστηριότητα καθώς, η χρήση των κατάλληλων «εργαλείων» διασφαλίζει τη βέλτιστη ποιότητα υπηρεσιών, στο ελάχιστο δυνατό κόστος.

Ό λοι όσοι έχουν κληθεί να φέρουν εις πέρας ακόμη και την πιο χαλαρή «αποστολή» στο χώρο εργασίας τους, γνωρίζουν καλά πως οι εξειδικευμένες γνώσεις και ακόμη περισσότερο, τα κατάλληλα βοηθήματα και… εργαλεία, αποτελούν την ειδοποιό διαφορά μεταξύ της επιτυχημένης έκβασης και της αποτυχίας.
Παράλληλα, το να επιχειρεί κάποιος με τα σωστά «εργαλεία» έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του χρόνου και του κόστους που απαιτείται για το εγχείρημα που αναλαμβάνει, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε το ποιοτικό επίπεδο που διασφαλίζεται για τον πελάτη.
Αν εστιάσουμε τον συλλογισμό μας στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων, καθίσταται σαφές πως η επιλογή τους πρέπει πάντοτε να γίνεται με γνώμονα τις συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις της χρήσης για την οποία προορίζονται, καθώς, μια λάθος επιλογή εκτός του ότι θα επιβαρύνει την επιχείρηση με το κόστος απόκτησης, χρήσης και συντήρησης της, δεν θα έχει τα προσδοκώμενα οφέλη σε ότι αφορά τις λύσεις που θα προσφέρει.
Για παράδειγμα, ένα όχημα μπορεί να έχει αυξημένο ωφέλιμο όγκο φόρτωσης γεγονός που θα επιφέρει τη μείωση των δρομολογίων που απαιτούνται σε ημερήσια βάση ωστόσο, αν οι διαστάσεις του δεν ευνοούν την ευελιξία του εντός της πόλης, τότε οι αυξημένες μεταφορικές δυνατότητες είναι δώρο άδωρον για τον ιδιοκτήτη και τον οδηγό του.
Αντίστοιχα, αν μια δραστηριότητα απαιτεί εκτός από τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την ανάγκη μεταφοράς εξειδικευμένου προσωπικού σε μια –εκτός έδρας- δραστηριότητα, τότε είναι σαφές πως ένα όχημα που συνδυάζει τις πολλαπλές θέσεις με τις αυξημένες μεταφορικές δυνατότητες είναι το… κλειδί που απαιτείται.

Η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα οι βασικές παράμετροι της επιτυχίας
Δεδομένου ότι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα χρηματοπιστωτικής φύσεως για τους επιτηδευματίες και τις εταιρείες πάσης φύσεως, είναι σαφές πως η επιλογή –και- του κατάλληλου επαγγελματικού οχήματος, πρέπει πρωτίστως να λαμβάνεται με γνώμονα την εξοικονόμηση κεφαλαίων.
Η ανάγκη για διατήρηση του λειτουργικού κόστους σε χαμηλά επίπεδα είναι άμεσα συνδεδεμένη με το περιορισμένο Συνολικό Κόστος Χρήσης ενός οχήματος καθώς τη διάρκεια του κύκλου ζωής του ενώ την ίδια στιγμή, η ανάγκη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου όγκου ή βάρους, δεν πρέπει να είναι πλέον η μοναδική παράμετρος που εξετάζεται κατά την επιλογή του.
Στοιχεία όπως π.χ. οι υπηρεσίες διαχείρισης στόλου οχημάτων που ενδεχομένως να συνοδεύουν κάποιο όχημα, μέσω σχετικών λύσεων που προσφέρουν πλέον οι κατασκευάστριες εταιρείες, είναι ένας τομέας που σιγά – σιγά απασχολεί ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, ακόμη και πολύ μικρές, ιδίως όταν αυτές καλούνται να ανταποκρίνονται σε απαιτήσεις πελατών που σχετίζονται με τον κλάδο των logistics, του e-commerce κ.ο.κ. εντός της πόλης.
 
Οι ευκαιρίες υπάρχουν αν μπορείς να τις διακρίνεις
Η επιλογή ενός φθηνού μεταχειρισμένου οχήματος, πολλές φορές αμφιβόλου ποιότητος σε ότι αφορά στην κατάσταση που εξακολουθεί να βρίσκεται, δεν πρέπει να αποτελεί… πανάκεια για μια επιχείρηση που θέλει να διατηρήσει την ρευστότητα της σε καλά επίπεδα.
Λύσεις όπως η χρονομίσθωση (leasing) ενός επαγγελματικού για λίγες ημέρες, τα ευέλικτα προγράμματα χρηματοδότησης κ.ο.κ., έχει αποδειχθεί πως μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία μιας εταιρείας, ειδικά σε ότι αφορά στα επαγγελματικά της οχήματα.
 
Πως επιλέγουμε το κατάλληλο όχημα για την χρήση που θέλουμε
Όπως θα διαπιστώσετε στις σελίδες που ακολουθούν, συγκεντρώσαμε και σας προσφέρουμε συγκεκριμένες προτάσεις οχημάτων από διάφορες υποκατηγορίες που είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά, για 10 διαφορετικούς κλάδους επαγγελμάτων.
Σε πολλούς, οι εν λόγω προτάσεις ενδεχομένως να φανούν αυθαίρετες ωστόσο, αυτό συνεπάγεται πως είτε έχουν κατανοήσει πλήρως τις απαιτήσεις που έχουν από το όχημα που θα κληθεί να εξυπηρετήσεις τις ανάγκες τους, είτε δεν έχουν την παραμικρή σχετική ιδέα.
Ο σωστός υποψήφιος ιδιοκτήτης ενός επαγγελματικού πρέπει πρωτίστως να είναι απόλυτα σίγουρος αναφορικά με τις βασικές και δευτερεύουσες ανάγκες που θα πρέπει να του καλύψει το εν λόγω όχημα και στη συνέχεια να επιλέξει τον τύπο του οχήματος (π.χ. ανοικτή ή κλειστή καρότσα, ανάγκη για σύστημα 4κίνησης ή όχι κ.ο.κ.).
Με αυτά τα δεδομένα, έπεται η επιλογή συγκεκριμένων προτάσεων της αγοράς και η σύγκριση των χαρακτηριστικών τους, προτού φτάσουμε στο οικονομικό κομμάτι, δηλαδή το κόστος αγοράς και τους τρόπους απόκτησης (χρηματοδότηση κ.ά.).
Παράλληλα, επιβάλλεται να ληφθούν υπόψη και επιμέρους παράγοντες όπως π.χ. το κόστος χρήσης / συντήρησης ενός οχήματος, κάτι που εκ πρώτης όψεως φαντάζει αρκετά δύσκολο να γίνει ωστόσο, είναι μεγάλης σημασίας καθώς αποτελεί ένα από τα δεδομένα που θα επηρεάζουν άμεσα το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

 

  • Η ραγδαία ανάπτυξη του e-commerce εντός και εκτός συνόρων συνεπάγεται τις απαραίτητες νέες διαδικασίες ως προς την αποστολή των προϊόντων, απευθείας στην πόρτα του τελικού καταναλωτή. Οι μεταφορικές επιχειρήσεις καλούνται να περιορίσουν τόσο τους χρόνους όσο και το κόστος παράδοσης των εμπορευμάτων με μια από τις παραμέτρους που να επηρεάζουν σημαντικά αυτήν την προσπάθεια να είναι φυσικά και οχήματα που θα κληθούν να τις πραγματοποιήσουν.
    Σε αρκετές περιπτώσεις, τα Mini-Vanettes είναι σε θέση να προσφέρουν εξαιρετικές λύσεις χάρη στη δεδομένη ευελιξία τους αλλά και το ιδιαίτερα περιορισμένο κόστος χρήσης που επιδεικνύουν.
     
    Ανάγκη για
    - Οικονομικοί κινητήρες, φιλικοί προς το περιβάλλον
    - Ευελιξία εντός της πόλης
    - Ευκολία στην φόρτωση / εκφόρτωση

    Peugeot 208 Van: Ξεχνάει το πρατήριο!
    Με εξαιρετική εμπορική πορεία τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά, το Mini-Vanette της γαλλικής εταιρείας είναι σε θέση να προσφέρει ευέλικτες, ασφαλείς και προπάντων αποδοτικές μεταφορές εντός της πόλης χάρη στον ωφέλιμο χώρο φόρτωσης με μήκος 1.335 χλστ. και πλάτος 1.061 χλστ. όπου, μπορούν να φιλοξενηθούν αντικείμενα όγκου έως 1,06κ.μ. ή βάρους έως 328 κιλών.
    Παράλληλα, ο αποδοτικός 1.600άρης BlueHDi πετρελαιοκινητήρας των 75 ίππων που αναλαμβάνει την κίνηση του, διακρίνεται για την περιορισμένη μέση κατανάλωση καυσίμου (από 3,6λτ./100χλμ.) και τις ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές ρύπων (από 93g/km), που του διασφαλίζουν ελεύθερη είσοδο σε ζώνες περιορισμένων εκπομπών όπως π.χ. ο Πράσινος Δακτύλιος.

    Renault Clio Van: Με κόστος χρήσης - συντήρησης που συμφέρει!
    Με ιδιαίτερα περιορισμένο κόστος αγοράς, χρήσης και συντήρησης, το Renault Clio Van είναι σε θέση να προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα της χρήσης για την οποία προορίζεται χάρη στα ειδικά προγράμματα της ελληνικής αντιπροσωπείας και την πληθώρα αξεσουάρ που το συνοδεύει.
    Η γκάμα των κινητήρων του περιλαμβάνεί εκδόσεις 75 ή 90 ίππων ενός 1.500άρη πετρελαιοκινητήρα, με μέση κατανάλωση από 3,3λτ./100χλμ. ενώ, σε ότι αφορά στις μεταφορικές του δυνατότητες, το γαλλικό Mini-Vanette είναι σε θέση να υποστηρίξει φορτία με όγκο έως 0,9κ.μ. και βάρος έως 506 κιλά, στον επίπεδο, εύκολα προσβάσιμο και πλήρως αξιοποιήσιμο χώρο φόρτωσης του, που είναι προσβάσιμος και από τις πίσω πλευρικές θύρες.