Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πλήρως ηλεκτροκίνητο Mercedes-Benz eCitaro απέσπασε δύο βραβεία και πιο συγκεκριμένα το «Sustainable Bus Award 2020» και το «Comfort Label».

Παράλληλα, η έκδοση eCitaro G με χωρήτικότητα έως 145 επιβατών, θα λανσαριστεί μέσα στο 2020.

Daimler Buses: Σημαντικές επιτυχίες στα «Busworld Awards»

15.223 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2019)

Χωρίς αμφιβολία, η σημαντικότερη παρουσία στο περίπτερο της Daimler Buses (Mercedes-Benz, Setra, Omniplus) κατά τη διάρκεια της φετινής Bulworld ήταν το πλήρως ηλεκτροκίνητο αστικό Mercedes-Benz eCitaro, που ήδη κατασκευάζεται μαζικά στη γραμμή παραγωγής του Μανχάιμ, με τις πωλήσεις του να έχουν φτάσει σε τριψήφια νούμερα.
Ωστόσο, η εταιρεία δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μελλοντικά πλάνα της αναφορικά με την σταδιακή ενίσχυση των ηλεκτροκίνητων λύσεων που θα προσφέρει –ειδικά- στις αστικές συγκοινωνίες.
Στην παρούσα φάση, το eCitaro μπορεί να αποκτηθεί με έως και 12 συστοιχίες μπαταριών, που του διασφαλίζουν αυτονομία έως και 170 χλμ. Ωστόσο, από το 2020 θα παρουσιαστεί μια νέα έκδοση του, το eCitaro G με δυνατότητα μεταφοράς έως και 145 επιβατών την ίδια στιγμή που, από το τέλος του τρέχοντος έτους, θα είναι διαθέσιμες και εκδόσεις του eCitaro με δυνατότητα χρήσης παντογράφου για την καθΆ οδόν φόρτιση του οχήματος.
Αντίστοιχα, από το 2021, το eCitaro θα υιοθετήσει μια νέα γενιά μπαταριών, αυξημένης χωρητικότητας και απόδοσης ενώ, ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2020 θα μπορεί να αποκτηθεί με μπαταρίες «Lithium Polymer». Τέλος, από το 2022, η Mercedes-Benz Buses θα προσφέρει σύστημα fuel-cells με καύσιμο το υδρογόνο για την επέκταση της μέγιστης αυτονομίας του οχήματος.
Φυσικά, πέραν του Mercedes-Benz eCitaro, στο περίπτερο της Daimler Buses παρουσιάστηκε στο σύνολο της η πληρέστατη γκάμα λεωφορείων και Mini-Buses όλων των τύπων του Ομίλου, όπως π.χ. το Mercedes-Benz Intouro, το Mercedes-Benz Tourismo 15 RHD, το Mercedes-Benz Sprinter Travel 75 με δυνατότητα μεταφοράς έως και 21+1 επιβατών, το Setra MultiClass S 415 LE business, το Setra ComfortClass S 515 HD, το Setra TopClass S 516 HDH και φυσικά το επιβλητικό διώροφο Setra TopClass S 53 DT.

Τρεις σημαντικές διακρίσεις
Κατά τη βραδιά απονομής των βραβείων «Busworld Awards» στο πλαίσιο της φετινής Busworld 2019, η Daimler Buses παρέλαβε συνολικά τρεις σημαντικές διακρίσεις για τα μοντέλα της.
Πιο συγκεκριμένα, το Mercedes-Benz eCitaro απέσπασε το βραβείο «Sustainable Bus Award 2020» για τον κλάδο των αστικών επιβατικών μεταφορών ενώ την ίδια στιγμή, τόσο το Mercedes-Benz eCitaro όσο και το διώροφο Setra TopClass S 531 DT, απέσπασαν το βραβείο «Comfort Label».