Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο τουριστικό Volvo 9900 διακρίνεται για το χαρακτηριστικό «Z» της σχεδίασης των πλευρικών γυάλινων επιφανειών του.

Στην πρόσφατη Busword 2019, η Volvo Buses παρουσίασε μια ηλεκτροκίνητη έκδοση του αρθρωτού 7900 με δυνατότητα μεταφοράς έως και 150 επιβατών…

… ενώ το παρόν έδωσε και η νέα -15μετρη- έκδοση του Volvo 9700.

Volvo Buses: Σημαντικές αναβαθμίσεις παντού!

15.196 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2019)

Η Volvo Buses παρουσίασε μεταξύ άλλων στην πρόσφατη Busworld 2019 μια νέα πλατφόρμα για τα τουριστικά λεωφορεία της, γεγονός που σύμφωνα με τον πρόεδρο της, κ. Hakan Agnevall:  «… είναι ένα ιστορικό βήμα, η μεγαλύτερη ανανέωση της ευρωπαϊκής γκάμας τουριστικών λεωφορείων μας κατά την τελευταία 20ετία».
Η νέα αυτή πλατφόρμα αφορά στα μοντέλα Volvo 9700 και 9900 και στην περίπτωση του δεύτερου ορισμένες από τις σχεδιαστικές αλλαγές που αξίζει να αναφέρουμε εστιάζονται στο σχήμα «Z» στις πλευρικές γυάλινες επιφάνειες αλλά και την… αμφιθεατρική πλέον διάταξη των θέσεων για τους επιβάτες που μεταξύ άλλων, έχει επιφέρει αύξηση του ωφέλιμου εσωτερικού ύψους κατά 8 εκ. σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο.
Παράλληλα, το Volvo 9900 απέσπασε δύο ιδιαίτερα σημαντικές βραβεύσεις κατά τη διάρκεια των Busworld Awards και πιο συγκεκριμένα τις «Grand Award Coach» και «Safety Label Coach», χωρίς να παραβλέπουμε πως νωρίτερα μέσα στο έτος είχε βραβευτεί με το «Red Dot Award» για τη σχεδίαση του.
Σε ότι αφορά στις εκδόσεις του Volvo 9700, η σουηδική εταιρεία παρουσίασε ένα νέο μοντέλο με μήκος 15μ. που είναι σε θέση να μεταφέρει έως και 65 επιβάτες στο εσωτερικό του.
Πέραν όλων των παραπάνω, η Volvo Buses παρουσίασε και ένα νέο –ηλεκτροκίνητο- αρθρωτό αστικό λεωφορείο, το «7900 Electric Articulated» που προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 150 επιβατών, την ίδια στιγμή που η κατανάλωση ενέργειας του είναι κατά 80% χαμηλότερη σε σχέση με ένα συμβατικό λεωφορείου αυτού του τύπου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Το εν λόγω αρθρωτό λεωφορείο θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με μήκος 18,0μ. και 18,7μ. ενώ θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 2x200kW. Αντίστοιχα, η χωρητικότητα των μπαταριών του ανέρχεται στα 396 kWh.
Καταλήγοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως με την προσθήκη του νέου 7900 Electric Articulated, η γκάμα των ηλεκτρικά κινούμενων λεωφορείων της Volvo Buses έχει να επιδείξει και πολλαπλές υβριδικές «Hybrid» εκδόσεις οχημάτων.